Chýbajúci chodník na Modranskej ceste

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Michal 28. mája 2016

Na ulici Modranská chýba chodník pre chodcov. Za koľajnicami sa nachádzajú bytovky, jazdecké areály, družstvo. Napriek tomu, že táto oblasť je stále v rámci mesta, je na nej povolená maximálna rýchlosť 70km/h. Chodci musia kráčať po ceste, pretože krajnice sú úzke a pokosený priestor medzi polom a cestou nie je moc priechodný ani počas sucha.
Vybudovanie chodníka by sprístupnilo túto oblasť pre chodcov (nielen dospelých, ale aj detí idúcimi za koňmi) a najmä by sa zvýšila ich bezpečnosť.
Za vyjadrenie k problému vopred ďakujem.

13. jún 2016

Michal

Okrem toho, že to je neriešené, nejaká spätná väzba?
01. júl 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
spracovanie projektovej dokumentácie na spoločný chodník a cyklochodník je naplánované v rozpočte mesta na rok 2017.

Odbor územného rozvoja a koncepcií
14. september 2016

Gabriela

Chodnik -Modranská ul /smer Ružindol/

Dobry den, chcem sa spytat, ci mesto Trnava neplanuje vybudovat chodnik (alebo cyklochodnik) od Ružindolskej ul po Modransku ul.
Nakolko cesta nie je v ,,najlepsom" stave kedze na tomto useku od kolajnic je povolena rychlost 70km/h co je dost nebezpecne pre inych ucastnikov cest. premavky hlavne pre chodcov, cyklistov, ci mamiciek s kocikmi.
Tato cast cesty spada pod TT.
Prosim o odpoved, dakujem.
08. jún 2017

Michal

Je nejaká aktualizáci zo strany samosprávy?
09. jún 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
sme v polovici roka 2017. Uvedené platí, v tomto roku spracovávame projekt, takže zadanie je v poradí našich pracovných úloh.

Odbor územného rozvoja a koncepcií
25. október 2017

Eva

Dobrý deň, chcem sa spýtať či už je projekt spracovaný a kedy plánujete chodník vybudovať. Ďakujem za odpoveď
01. december 2017

Radovan

Chodnik na Modranskej ceste

Kedy bude vybudovany chodnik na modranskej ceste od kolaji az po bytovky? bolo to prislubene uz v roku 2006 že do 2-3rokov tu chodnik bude,aj my na konci trnavy patrime k mestu ci nie?
24. december 2017

Eva

Chodí na túto stránku vôbec niekto z mesta alebo je to iba na oko????
25. december 2017

Michal

Podnet je dlhodobo neriešený. Teraz nemyslím len odkedy je zverejnený na tejto stránke. V rámci mesta sa primárne vylepšujú existujúce chodníky a cyklotrasy. To je naozaj prospešné, ale na tomto úseku spoj pre chodcov neexistuje a pre cyklistov z dôvodu frekventovanej cesty je výrazne obmedzený. Ako dôkaz toho, ako dlho sa tento problém ťahá, prikladám predchádzajúcu komunikáciu s mestom. Meno pôvodného zadávateľa som vymazal, keďže neviem či si praje byť tu zverejnený.
26. december 2017

Peto

v odpovedi mesta vidím "spracovanie projektovej dokumentácie naplánované na rok 2017". V polovici roku potvrdili, že to spracovanie dokumentácie platí. tak kde je problém? Spracovanie nerovná sa výstavba. Čiže mesto koná.
26. december 2017

Michal

Mesto koná, na tom sa zhodneme. Avšak my by sme boli potrebovali, aby konalo v prospech ľudí tu žijúcich a pracujúcich. Kedysi tu chodník nebol tak treba, preto sa to dlho neriešilo. Cesta nebola tak frekventovaná a chodili sem autobusy. Avšak zvýšil sa počet áut, chápem krok zrušenie autobusových liniek pretože asi každú hodinu nenaplnili autobus. Následne potom sa však stalo, že mesto zrušilo 50tku a dalo sem 70tku. Odvtedy to tu je naozaj nebezpečné. Bežne tu prechádzajú kone cez cestu, deti od koní často so psom alebo skupinky žiaľ aj napriek pripomínaniu chodia večer bez vesty. Sám ako šofér viem, že v tej zákrute ich často človek zbadá na poslednú chvíľu. Okrem nich sem chodia aj ľudia do/z práce. Okrem článkov z novín o tom ako sa neďaleko odtiaľto po výjazde z mesta bežne v autách zabíjajú, možno nájdem aj fotku poslednej havárie pri predbiehaní priamo pri družstve. A pre motorkárov zrejme platí 100ka.
Čiže áno, mesto koná. Ako vidieť v liste od roku 2006. Ale žiaľ 11 rokov a výsledok žiadny. Neverím, že oprava Trstínskej (ktorá mimochodom chodník mala, len nebol v dobrom stave) bola chystaná viac ako dekádu. Preto sa ozývame.
26. marec 2018

Michal

Dobrý deň,
rok 2018 sa nám už rozbehol. Chcel by som sa spýtať na novinky ohľadom chodníka/cyklochodníka na Modranskej.
Okrem chodcov tento úsek často využívajú aj cyklisti, ktorí mimo iné, idú poľnou cestou do Zvončína. Je to bezpečnejšia trasa ako po suchovskej ceste (najmä v suchom období, keď sa poľná cesta dá využiť). Vzhľadom na investície do cyklotrás, veríme, že uvedený fakt napomôže pri prioritizácii realizácie spoločného chodníka pre chodcov a cyklistov na vyznačenej trase od koľajníc po parkovisko pri družstve. Najmä preto, keď v uvedenom mieste sú horespomenuté nepriaznivé podmienky.
Za informácie ďakujem.
08. august 2018

Michal

Daný stav sa stále nezmenil, ale nemáme ani vyjadrenie mesta o možnostiach. Ak by nebolo možné spracovať návrh chodníka, chceli by sme začať jednať o vrátení maximálne povolenej rýchlosti 50km/h a častejšie kontroly na tomto úseku.
Najmä v letnom období to tu funguje ako rozbehová dráha pre motorkárov, čo v kombinácii s chodcami je naozaj nebezpečné.

Mohlo by sa prosím mesto vyjadriť?
09. december 2018

Eva

Máme koniec roka, žiadne vyjadrenie, nie to ešte riešenie. Zaujímalo by ma či je to tým že to tu nikto nečíta alebo maximálnou ignoráciou.
01. júl 2019

Michal

Sú nejaké novinky týkajúce sa tejto oblasti? Čakať na prvý chodník/ cyklochodník do roku 2035 je dosť smutná predstava. :)

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania