Prales v meste - Prednádražie

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Kristina Jurčová 01. júna 2016

Uz par dni dozadu som sem uverejnila ze na prednadrazi je katastrofalna situacia zo zelenou !!!! Trava prerasta uz vyse 25 cm v niektorych oblastiach ! Odpoved som dostala .... Hm skor neodpoved .. Pokazene sekacky ma vobec nezaujimaju ! Ked sa zahadne vedeli opravit v pripade druzby tak nech sa okamzite opravia aj teraz ! Ziadam odpoved v tvare datumu kedy bude pokosene !som alergik astmatik ved ohrozujete zdravie ludi ! A klieste ? Uz mam dvoch na skrinke vystavenych. Ziadam o odstranenie problemu ktory sa opakuje kazdy rok. Ved diskriminujete casti mesta ! Vyhovorky ma nezaujimaju a chcem odpoved v tvare datum.

01. jún 2016

mario

Pre objektívnosť by bolo dobré upresniť, ktoré konkrétne časti Prednádražia nie sú pokosené, aby sa dalo určiť, ktorá firma zodpovedá za danú oblasť,keďže tam kosí A.S.A aj mesto. Družbu má na starosti Tvorsad, záhadné opravovanie pokazených kosačiek sa v tomto prípade nekonalo, pretože kosačka pokazené neboli.
01. jún 2016

kolombo

Pani Jurčová,trochu to preháňate.25 cm je moc?Celé Prengo kosí firma ASA,ktorá nemá zázračný prsteň.Tiež na Družbe je už niekde pokosené a niekde nie.Neviem čo by ste hovorili potom,keby mesto zdvihlo dane napr.za kosenie.Potom by sa nadávalo.
01. jún 2016

Peter

kolombo, prosim ta, nenavazaj sa takto agresivne, TT ma jedny z najvyssich dani v SR, takze asi zvysovat nebude treba ;-) Na Prednadrazie chodim len obcas ale zhodou okolnosti som tam bol vcera a trava je fakt vysoka a hlavne ta trava kvitne. Cize ludia s alergiami sa obracaju na mesto uplne prirodzene.
01. jún 2016

Viktor

Nechcem obhajovať koscov, ale pri niektorom z podnetov o kosení bol link na správy, koľkokrát sa v ktorom roku kosilo - najviac to bolo 4 a pol krát za rok. Teraz len začal jún a na Podjavorinskej sme mali koscov dvakrát, známi zo Spartakovskej hovoria, že boli už trikrát. Niečo sa určite deje, len nie je to možno tak viditeľné.
02. jún 2016

kolombo

Peter,ale Tí ľudia musia pochopiť,že keď firma začne kosiť z jedného konca sídliska,tak na druhom konci bude tráva o niečo vyššia.A keď začne dobre pršať,tak aj tráva rýchlejšie rastie.Keď skončí teraz druhá kosba a dobre zaprší,tak sme tam zase...Iné by bolo,keby sa nekosilo vôbec.A žiadna firma by nezobrala len povedzme polovicu sídliska.
02. jún 2016

Peter

suhlasim, reagoval som na pomerne agresivnu argumetaciu, ludom to treba presne takto slusne vysvetlit a uviest priblizny casovy ramec kedy to bude hotove. Ako poplatnici maju pravo sa pytat a aj stazovat ;-)
02. jún 2016

Flego

Hm, s tou trávou je to trochu zložité. Kosievalo sa 5x ročne nedávno, myslím, že ešte minulé vedenie v rámci úspor znížilo počet kosení na 4x ročne. U nás sa kosilo pred mesiacom https://www.odkazprestarostu.sk/trnava/podnety/28126/kosenie-travy a tráva je už znova vysoká. Tráve sa tento rok dobre darí, napríklad náš dvor som kosil už 3x a už treba kosiť znova. Takže keby mesto kosilo tak ako ja, malo by 4 ročné kosby vyčerpané už 2.júna. Treba si uvedomiť, že jedna kosba stojí 80.000,- eur a tie peniaze potom chýbajú inde.
02. jún 2016

trnafcan.tt

Problém udržateľnej starostlivosti o zeleň ( vrátane kosenia ) prerástol veľkohubého starostu lepšej Trnavy, to je očividné. Mario, kolombo, viktor, Flego, namiesto falošných výhovoriek a zavádzania trnavčanov, prečo "sa to nedá" a "koľko to stojí", poraďte radšej starostovi, "ako sa to dá" a "kde a ako môže ušetriť" chechtáky na kosenie, keď bude treba, tak kľudne aj na 10 kosieb za rok. Podnet od Kristina Jurčová nie je kamienok, ale rovno balvan do mozaiky neschopnosti starostu riešiť skutočné problémy trnavčanov, ktoré ich trápia !
03. jún 2016

Kristina Jurčová

Milý pán Kolombo odporúčam si vziať centimeter a pomerať...... ja Vám rada dodám foto dokumentáciu ktorá potvrdí že je to 25 cm. Vyrastala som na družbe 28 rokov a poviem Vám, že nikdy vo svojom doterajšom živote som sa na družbe nestretla s tak vysokou trávou ! Otázka je ... ako je možné, že jednej firme sa to darí pravidelne kosiť a druhej nie ? Ja ráno idem zomrieť na astmatický kašeľ. (a nie len ja) . Mozartová ulica kde je detské ihrisko (každý deň cca 20 detičiek) komplet občianska vybavenosť a zdravotnícke zariadenie je zarastené totál a bez kosenia ? Pozrite debaty o tom čo.... kto.... ako.... prečo..... takých tu už bolo dosť som dospelý človek viem čo znamená pokosiť z jednej časti k druhej ale toto je moc. To ako si to zorganizuje mesto je čisto jeho zodpovednosť preto sme si zvolili svojich zástupcov. To že sa má zdvihnúť daň .. pan Kolombo a prečo ? ved na družbe platia rovnako ako na prednádraží a naozaj, ale že naozaj je tam pokosené tretí krát. tak ? Potom kde je problém ? Výhovorky o pokazených kosačkách mi bola poskytnutá zo strany zástupcov samosprávy tu na tejto stránke a v tomto príspevku https://www.odkazprestarostu.sk/trnava/podnety/28905/kosenie-na-prednadrazi Nebaví ma to naozaj ved ide o zdravie. Nemienim na nikoho útočiť nie je to môj štýl, ale chcem odpoveď a určiť jasne kto je zodpovedný za to že je to v takomto stave a stále sa to nerieš. Chcem dátum nie blaboty. Ďakujem veľmi pekne za normálnu a adekvátnu odpoveď. A V MENE OBčANOV NA VáS APELUJEM ABY sa problém odstrániť čo najskôr.
03. jún 2016

kolombo

Je zaujímavé,že dlhé roky bývam na Družbe a tráva tu bývala za bývalého vedenia značne vysoká.Niekedy aj dva mesiace.Kosby boli štyri za rok,niekedy len tri.Pred voľbami spravili päť.Na Družbe sa práve robí druhá kosba,určite nie tretia.A tiež sú časti,kde firma bola len raz.Poviem príklad:pred mojím domom sa robila pred týždňom druhá kosba a keď dobre zaprší,čo sa aj stalo,tak tráva bude za chvíľu značne vysoká.
03. jún 2016

Fero

Majú nariadenie všetko nechať tak a nic nestrihat,nekosit, zdravie ich nezaujíma.To že urobíte nejaké spoločne záhrady a povozite sa po Trnave na kosačkach a na BIKE neznamená že ste niečo urobili pre mesto a ľudí.cista ignoracia aká tu nebola.na všetko zamiešame stanoviská z mesta...
03. jún 2016

kolombo

Preto je celá skoro Trnava pokosená už druhýkrát.Za bývalého vedenia končila v máji len prvá kosba...
03. jún 2016

Fero

asi ťažko, dnes nafotene, tráva tak 20 cm
04. jún 2016

Peto

Aby v tom bolo jasno.. jediny, kto tu nestiha a vsetky staznosti na zelen patria do reviru A.S.A..
http://www.trnava.sk/sk/clanok/mestska-zelen
maju tu jediny revir a .. no .. vyzera to tak, ako to vyzera. Obraz si utvorte sami.
04. jún 2016

Fero

ale veď aby bolo jasno, veď vy všetci zo združenia ste kosili, hodili sa a teraz všetci ruky preč. To len dobrý ťah na chudákov občanov abyvas volili...
04. jún 2016

Peto

Fero, aby bolo jasno, nie so zo zdruzenia ;) neobhajujem tu ani jednu stranu, je evidentne, ze prengo sa nestiha kosit. Len poukazujem na fakt, ze prengo je jedina oblast, kde je problem a ma ju na starosti A.S.A. A je mi jedno, kto ma na starosti tuto spolocnost - evidentne je problem v zadeleni prace tam + nedostatok strojov.
04. jún 2016

Kristina Jurčová

Fero a vy kade chodite ? Ja mam na mozartove od 30 do 40 cm vratane dokumentacie. Rada poskytnem a poziciam aj meter
04. jún 2016

Fero

Pani K. vzadu pri bikros smerom.k parku.Meter si môžete vziať a urobiť korekciu...
04. jún 2016

kolombo

5ulo,nielen ASA,ale aj napr.Regia nemá ešte pokosený Kamenný mlyn,chýba im tam kúsok,ďalej Tvorsad má ešte nejaké kúsky na Družbe.Na budúci týždeň bude všetko pokosené.A niekde sa už môže začať tretia kosba.Opakujem ešte pred rokmi dokončovali firmy prvú kosbu.
06. jún 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
predpokladaný termín pokosenia Mozartovej ulice je 7. - 8. júna (posun môže nastať napr. v dôsledku nevhodných poveternostných podmienok).
Dovoľujeme si Vás upozorniť na fakt, že aktuálne sa vykonáva kosba celého mesta a postupnosť kosenia jednotlivých lokalít je obdobná ako pri prvej kosbe. V minulých rokoch sa v tomto období ešte len ukončovala prvá kosba.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
18. jún 2016

Matúš G

Vybavené.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania