Chodník pre cyklistov a športovcov

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Klaudia Slobodová 10. júna 2016

Dobrý deň, chodník slúžiaci pri štreke pre chodcov s láskou využívajú všetci cyklisti ( celé pelotóny, keby jazdili aspoň v rade za sebou), korčuliari, psíčkari, kolobežkári. Česť výnimkám. Ako náhle sa oteplí, musíte mať aj oči na chrbte, zo všetkých strán lietajú do oboch strán nedisciplinovaný jazdci. Novoopravená cesta vedľa zíva prázdnotou . Ja jazdím po ceste, lebo viem jazdiť, ako sa to majú deti naučiť, keď ich do premávky nikto nepustí? Dalo by sa to vyriešiť vyznačením cyklochodníka na chodník, poprípade o kúsok rozšíriť chodník, tak ako v parku Janka Kráľa. Tam to funguje a ľudia jazdia kde majú.

13. august 2016

Michal Fujala

Chodník na prednadrazi - streka
Chcel by som poukazat na chodnik, ktory zacina na ulici cajkovskeho, pri vyjazde z parku (vid foto) a konci pri bikrosovej drahe.Chodnik nie je nijak oznaceny, tak to znamena ze je to chodnik. V obdobi jari, leta a jesene je chodnik velmi vyuzivany hlavne na prechadzky mamiciek s kocikmi alebo detmi. Problem je, ze ho vyuzivaju aj cyklisti a to vo vysokej miere. V strednom useku sa nachadzaju 2 velke nove detske ihriska a castokrat sa stane ze je chodnik plny deti. Nie jeden krat sa na chodniku objavili napisy kriedou, ocividne detskym pismom, ze chodnik je pre chodcov a cyklisti patria na cestu. Cesta, ktora vedie popri celej dlzke chodnika, je novo vybudovana, a velmi malo frekventovana.Nevidim problem, aby cyklisti chodili po nom. Rad by som cyklistov videl na ceste. Dakujem
15. august 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
súčasný územný plán uvažuje s realizáciou cyklotrasy v zeleni medzi chodníkom a železničnou traťou. V posledných rokoch sa však na tejto ploche zrealizovali bikrosová dráha a rozsiahle detské ihrisko. Keďže sa mesto snaží riešiť najskôr frekventované trasy cyklotrás, s touto v okrajovej časti Trnavy sa zatiaľ bližšie nezaoberalo, určite sa však v budúcnosti bude realizovať.

Odbor územného rozvoja a koncepcií
21. apríl 2018

klobúčnik

Cyklochodník Beethovenova

Dobrý deň, chodník na Beethovenovej medzi dvomi ihriskami v podstate od Čajkovského je preplnený cyklistami korčuliarmi a bežcami nieje možné nechať tam deti ísť bez dozoru aby neprichádzalo ku kolíziám musíme deťom kryt "chrbaty" a neustále sa obzerať a upozorňovať ich aby išli nabok a "nezavadzali" na chodníku cyklistom korčuliarom a bežcom je to vyťažený úsek . Planuje sa to nejako do budúcna riešiť?
27. apríl 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
stále platí predchádzajúca odpoveď, že cyklochodníky v meste sú riešené podľa frekvencie a potreby. Lokalita je v pláne, ale je potrebné najskôr vyriešiť iné lokality, kde je potrebné oddeliť cyklistickú dopravu od automobilovej a chodníkov. V prípade kolíznych stretov s cyklistami (hlavne dospelými) v tejto lokalite je potrebné ich slušne upozorniť na to, že bicykel patrí na cestu, nie na chodník. Vo svete je však úplne bežné využívanie tzv. zdieľaného priestoru, kde sa pri vzájomnej tolerancii bez ujmy používa spoločný dopravný priestor. Prosíme občanov o trpezlivosť pri riešení tohto podnetu.

Odbor územného rozvoja a koncepcií

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania