Potkany pri kontajneroch

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Rasťo Rehák 16. júna 2016

Pri kontajneroch na Ulici Vladimíra Clementisa 78 sú premnožené potkany.
Ide o kontajnery pri bytoch, ktoré sú spravované firmou STEFE (mestské byty). Potkany sa tu pohybujú už dlhšie, zdá sa však, že ich pribúda. Jedinou "reguláciou" je občasný výskyt mačiek pri košoch. Situácia je kritická, potkany sa pohybujú už aj pri vchodoch. V blízkej vzdialenosti sa nachádzajú ihriská, v okolí sa teda stále hrajú deti. Prosíme o urýchlené riešenie tejto situácie!!!

20. jún 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
jarná celomestská deratizácia prebiehala v Trnave od 11. apríla do 20. mája 2016. Návnady boli položené i na stojiskách na ul. V. Clementisa 79 - 82. Po úprave zeleného porastu v okolí stojiska sa zlepšil prístup k dieram potkanov.
Na základe viacerých oznámení bola 16. júna vykonaná opakovaná deratizácia stojísk a blízkeho okolia a podľa potreby sa v tomto týždni návnady doplnia.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
21. júl 2016

Rastislav Rehák

Dobrý deň,
po vyčistení sa situácia zlepšila na nejaký čas, ale momentálne už zaznamenávame na tomto mieste opätovný silný a rastúci výskyt potkanov. Dier je čoraz viac a sú väčšie, rovnako tak sa množí aj počet potkanov. Je možné zjednať ďalšiu deratizáciu resp. iné akútne riešenie situácie? Kríky sú vystrihané a je pekne vidieť pri kontajneroch kde sú diery a je tam rovnako aj mnohopočetný výskyt potkanov, ktorí lezú aj do priľahlých oblastí - detských ihrísk.
Ďakujem vopred za odpoveď a prosím o riešenie situácie.
09. august 2016

Maria

Potkany
Dobry den.Na Cleementisa 78-az 83su neskutocne premnozene potkany.pobehuju nam tu po sidlisku.medzi detmi .mame ich pod balkonmi v krikoch.pobehuju to aj maly potkany a vobec sa neboja.uz sme to x krat nahlásili na mesto a ked aj dojdu deratozovat daju do jam a vobec neriesa ze su v krikoch .maju tam urobene nory.najlepšíe by bolo kriky vystrihat lebo sa ich nezbavime nikdy.Bojime sa o deti.Prosim vas zacnite stym uz nieco robit.Dakujem
10. august 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
stojiská na kontajnery boli deratizované v piatok 5. 8, následne boli
doplnené návnady v sobotu 6. 8. a v pondelok 8. 8. 2016.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
10. august 2016

Maria

To mate pravdu neaky pan tu bol nasypal do jednej jamky a ked sme.mu hovorili kde sa.ti potkany nachadzaju presiel sa tade a odisiel.Tie potkany maju svoje hniezda v krikoch pod balkonmi.k smetiakom sa chodia len najest.kazdy den ich pozorujeme ako si odtial chodia pekne po ihrisku okolo nas k smetiakom.takze ta deratizacia vobec nepomohla.My tu mame male deti skoro vsetci a vsetci sa bojime ze po nich zautocia.kedze behaju po detskom ihrisku
11. august 2016

Ján

Najlepšie by bolo celé kriaky zostrihať. Vo veľko-objemových kontajneroch boli diery aj tie by bolo treba vymeniť. Ďalšou príčinou sú aj rómsky občania a bezdomovci, ktorý chodia po kontajneroch a vyťahujú odtiaľ veci a jedlo, ktoré veľa krát končia na zemi. Bola tam umiestnená zberná nádoba na oblečenie, ktorá záhadne sa presunula na iné miesto a vyhodené veci takto končia na zemi.
16. august 2016

Rasťo Rehák

Suhlasim s tym ze by bolo asi naj tie kriaky odtial dostat - su tam vsade okolo nory a tych potkanov uz teraz je neskutocne vela. Dnes t.j. 16.8.2016 som vysypaval smeti a 4 dost velke potkany my doslova preleteli popod nohy ako vyleteli z toho kontajnera! Tie kose su prekusane a potkany si tam robia hody. Uz teraz je ich neskutocne vela - deratizacia, ktora bola doteraz vykonana evidentne, ale skutocne evidentne nepomohla a tych potkanov je tu uz neskutocne vela. Otazka casu kedy sa prestanu bat cloveka a potom bude velmi zle :( Planuje to mesto nejako riesit? Je uz vymysleny nejaky plan? Riesenie? /Podla mna tie kriky von, a potom normalne tie nory prekopat bagrom a potkany pozabijat.. tu uz hovorime realne o pocte potkanov v desiatkach ak nie viac podla mna. Alebo ist za expertom a riesit to poriadne..lebo aby sa clovek bal ist vysypat smeti :(
23. august 2016

Maria

vcera 22.8 pod.vecernych hodinach (22.8) behali opat po detskom ihrisku cca 8 potkanov boli neskutocne velke najskor sme.si mysleli ze to je vypasene morske prasa ale zial boli to potkany a nasledne vbehli do krikov pri detskej smyklavke :( uz.je to fakt nebezpecne
30. august 2016

Maria

:(
18. máj 2017

navstevnik

Vyzývame občanov, aby v prípade, ak zaregistrovali zvýšený výskyt hlodavcov na verejných pozemkoch, nám ho nahlásili na Odbor dopravy a komunálnych služieb.  
[email protected] 
http://www.trnava.sk/sk/aktualita/deratizacia-verejnych-priestranstiev
02. júl 2017

Ján

Potkany

Neúnosná situácia! V kontajneroch na odpadky sa vyskytujú premnožené potkany. Ľudia sa boja aj hádzať odpadky do vnútra keďže sa v nich vyskytujú potkany. Dnes som ich narátal 16 - pri bytovke č. 81 a pri bytovkách 75 a vyššie ďalších 11. Potkany behajú po chodníku, parkovisku a ihrisku na ktorom sa hrajú deti. Kontajnere alebo respektívne zeleň okolo nich by bolo dobre odstrániť, lebo v nej sa zdržiavajú potkany pred slnkom a schovávajú pred okoloidúcimi ľuďmi. Strašný zápach je aj okolo od premnožených potkanov. Poprosím o akútne riešenie tohto problému, keďže aj robotníci okolo bytoviek začali vykopávať jamy na káble tak robia diery pod schodami do bytoviek - je možnosť, že potkany pôjdu aj do vchodov a pivníc. Ďakujem za skoré riešenie problému.
09. august 2017

ManTT

Premnožené potkany, V. Clementisa

Niekto kompetentný by sa už mohol postarať o to, aby sa niečo spravilo s premnoženými potkanmi ( ich odstránenie ) na ul. V. Clementisa v kontajnerovom stojisku medzi vchodmi č. 76 a č. 79. Je ich tam veľmi veľa a už sa aj prestávajú báť ľudí a veselo si tam pobehujú akoby sa nič nedialo. Takisto môžu napáchať škody na neďaleko zaparkovaných autách. Ďakujem za rýchle vyriešenie problému
11. august 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
deratizácia bola opakovaná v 30. týždni 2017 a kontrolovaná 8.8.2017. Bolo pozbieraných okolo 20 kusov uhynutých potkanov a boli doplnené návnady.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
26. december 2017

Matúš G

Myslím si, že týmto je podnet vyriešený. Vybudované stojisko s polopodzemnými kontajnermi. Časom určite odstránia modré nádoby.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania