Nelegálna skládka

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Matúš 21. júna 2016

Z preluky na Pekárskej ulici si niekto vytvoril skládku. Prosím o vyčistenie a opravu plotu.

Ďakujem

30. jún 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
stavebný úrad na základe zverejneného podnetu zistí vlastníka uvedenej nehnuteľnosti, preverí stav oplotenia a na základe zistených skutočností vyzve vlastníka na zjednanie nápravy.

Odbor stavebný a životného prostredia
11. júl 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ide o nehnuteľnosť, ktorá nie je vo vlastníctve Mesta Trnavy. MsÚ však upozornil vlastníkov na jej stav a zároveň ich požiadal, aby vykonali opatrenia vedúce k odstráneniu protiprávneho uloženia odpadu, zabezpečili pravidelnú údržbu predmetnej nehnuteľnosti v rámci preventívnych opatrení, ktoré by viedli k ochrane nehnuteľnosti pred vznikom nepovolených skládok odpadu a tiež aby zabezpečili nehnuteľnosť pred vstupom cudzích osôb.
V prípade, že nebudú vykonané opatrenia na odstránenie protiprávne uloženého odpadu z nehnuteľnosti, oznámi MsÚ v Trnave protiprávne uloženie odpadu vecne a miestne príslušnému orgánu štátnej správy v zmysle zákona č. 79/2015 Z.z. o odpadoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov, ktorý bude vo veci ďalej konať.

Odbor stavebný a životného prostredia
12. júl 2016

Tomas Kollar

Skladka odpadu v centre mesta!
Vytvorena cierna skladka, smetisko na pozemku na ulici Pekarska 15 zanedbany pozemok plny potkanov uputa nielen vzhladom ale aj zapachom a sluzi zjavne aj ako zberny dvor pre odpadky pre neprisposobivych obcanov-najomnikov z Pekarskej 22. Taktiez ciastocne tehlove oplotenie pozemku je v dezolatnom stave a hrozi zrutenie na platiace parkujuce auta pripadne moze ohrozit chodcov. Preto vodici / chodci opatrne.
16. máj 2017

Lucia

Odpadky na Pekárskej 15

Dobrý deň,
Na Pekárskej 15 na nezastavanom pozemku sa hromadia odpadky. čiastočne už vypadávajú aj na chodník...
ďakujem
17. máj 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
vlastníci boli vyzvaní ešte v roku 2016, kedy zabezpečili odstránenie odpadu z nehnuteľnosti. Nehnuteľnosť však nie je dostatočne chránená (neúplný plot, neudržiavaná nehnuteľnosť, zdržiavanie sa a pôsobenie asociálov v nehnuteľnosti...). Z uvedeného dôvodu dochádza k opakujúcemu sa stavu. Na základe iného podnetu boli vlastníci pozemku znovu upozornení a v mesiaci apríl 2017 vyzvaní k zabezpečeniu odstráneniu odpadu v určitej lehote. V súčasnosti plynie lehota na odstránenie odpadu.
Zároveň sme vlastníkov upozornili na nevyhovujúci stav uličného plota a vyzvali k náprave stavu.

Odbor stavebný a životného prostredia
05. jún 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Stavebný úrad k podnetu Nelegálna skládka a nevyhovujúci stav uličného plota na Ul. Pekárskej 15 uvádza: Vlastníci nehnuteľnosti na základe výzvy na vykonanie nápravy svoju nehnuteľnosť v 21. týždni 2017 riadne upravili. Pozemok bol vyčistený od náletových burín a od komunálneho odpadu, pozostatky dreveného a murovaného oplotenia boli odstránené a nefunkčné oplotenie bolo nahradené novým funkčným pletivovým oplotením. Týmto považujeme podnet za vyriešený.

Odbor stavebný a životného prostredia

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania