Znečistená Trnávka

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Vyriešený

Prosím vás, nezabudlo sa popri tom všetkom na čistenie a úpravu Trnávky? veď taká zanedbaná nebola ani pred 10 rokmi

04. júl 2016

Juraj Fuzák

co povazujes za znecistenie? riasy? z tej fotky to neni zrejme
04. júl 2016

Fero

odkedy si tykame? od poslanca by bolo fajn trochu slušného spravania. Treba sa tam prejsť a pozrieť sa aký kentus je tam. a pán Fuzak je tu odborník na všetko?
05. júl 2016

kolombo

Fero,daj si tam celé svoje meno a potom ti budeme všetci vykať.Nepreháňaj.A pred desiatimi rokmi bola Trnávka poriadne špinavá a hlavne dosť smradľavá.Živej ryby by si tam nenašiel.A teraz?Vidím tam žaby,ryby...
05. júl 2016

Juraj Fuzák

ja som sa ta pytal ci povazujes riasy za znecistenie, neodpovedal si...
05. júl 2016

Fero

Kolombo, ty sa musis do kazdeho prispevku angazovat? Najskor zacni sebou... :o) Vyzerato ze si odbornik na vsetko ...

Trnavka patri dlhodobo k najviac znecistenym tokom / vypusta sa tam vela inych veci/ kanalizacia, kaly z TAVOSu ako kedysi atd//// a ryby, ak sa najdu, tak mozno az Dolnom Dudvahu / zelenec
Treba sa poriadne prejst a nie tu len kritizovat
05. júl 2016

Juraj Fuzák

@Fero, stale si neodpovedal. Povazujes riasy za znecistenie? Mimochodom aj v promenade je mozne zazriet ryby a je tam plno ziab, pod mostom na Mikoviniho sme videli korytnacku, medzi Modrankou a Trnavou kacice, niesom prirodovedec ale pochybujem ze tieto zivocichy ziju v kentuse ako ty hovoris
05. júl 2016

kolombo

Feri inak rád sa angažujem vo veľa veciach..Bol si niekedy na ulici Pri Kalvárii smerom na Štrky,k strelnici?Tak keď nie,tak choď sa tam pozrieť a uvidíš,že je tam veľa rýb.To myslím vážne.Samozrejme,že sa nájdu nejakí špinavci,ktorí niekedy vypúšťajú do Trnávky neurčitý odpad.
08. júl 2016

Stefan

Problém Trnávky vo forme súčasného znečistenia je malichernosť. Fero má ale asi málo rokov, lebo takýto podnet by nenapísal.
Problém Trnávky je úplne klasický ako u všetkých vodných tokov na SK, a to je nábrežie.
Všade v cudzine majú okolo vodných tokov porobené chodníky, prípadne cyklochodníky takmer v celej dĺžke, ktoré okrem možností relaxu pôsobia esteticky a dlhodobo upraveno aj bez nejakých väčších investícii na údržbu. Aj keď je pravda, nejaké desiatky metrov chodníkov by sa už dalo nazvať zárodkom budúceho "nábrežia". A až potom sa môže niekto sťažovať na čistou vody..
11. júl 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
uvedený podnet spadá do kompetencie Slovenského vodohospodárskeho podniku.

Mesto Trnava
12. júl 2016

Peter Bročka

fero: jedinym vacsim problemom Trnavky je slaby prietok. Su v nej ryby po celej dlzke toku, odporucam sa poriadne prejst. Spracovava sa studia ako podklad na revitalizaciu. Po rokoch oblbovania sa ukazalo, ze cyklochodnik popri koryte moze ist, takze nebudeme musiet stravit 250 rokov vykupovanim a vyvlastnovanim.
01. august 2016

navstevnik

Ono je to koruto plno vselijakeho odpadu a kamenov skor pre moste cez Trnavku na Zelenom kricku
24. február 2017

peter

Dobrý deň,

zber komunálneho odpadu vykonávame každoročne niekoľkokrát do roka, aj napriek tomu, že nie sme jeho pôvodcom. Zároveň je vykonávaná pochôdzková činnosť, za účelom zistenia znečistenia toku rôznym odpadom v intraviláne meste Trnava. Vzhľadom k tomu, že koryto toku bolo donedávna dlhodobo zamrznuté, nebolo vidieť všetky odpady, ktoré sa nachádzali pod ľadom. V rámci poslednej pochôdzky našim pracovníkom bolo vykonané zároveň vytiahnutie odpadu z koryta toku.
Podaný podnet preveríme a pokiaľ sa v súčasnej dobe nachádza v koryte toku odpad, budeme to riešiť, tak ako vždy jeho odstránením.



S pozdravom

Mgr. Pavel Machava
Hovorca
Slovenský vodohospodársky podnik
13. marec 2017

navstevnik

ESTE STALE NEVYCISTENE
08. jún 2017

navstevnik

Dobrý deň,

zber komunálneho odpadu z koryta toku Trnávka v intraviláne mesta Trnava vykonávame podľa kapacitných možností. Napriek tomu, že za komunálny odpad na území mesta zodpovedá mesto, je snaha našej organizácie odpad z toku odstraňovať, no nie je možné túto činnosť vykonávať každý deň.
V mesiaci máj sme vykonali aj prečistenie dna toku traktorom s radlicou, nakoľko zahajujeme kosbu Trnávky, ktorá sa prevádza z koryta toku.
Pre informáciu uvádzame, že čistenie Trnávky v intraviláne mesta - krytá časť toku v areáli nemocnice a v Ružovom parku bolo vykonané v roku 2011 - 2012. Na najbližšiu skládku A.S.A. Trnava bolo vtedy odvezených spolu 2300 t nánosu, ktorý bol zložený zo zeminy, stavebného a komunálneho odpadu. Na prečistenie a umiestnenie odpadu na skládku boli našou organizáciou vynaložené nemalé finančné prostriedky
Fotodokumentácia - t.j. stavebný odpad pri moste na Zelenom kríčku nie je stavebným odpadom, ale lomový kameň je vyplavovaný z dna toku pri väčších zrážkach, kedy cez odľahčovacie stoky jednotnej kanalizácie TAVOSU dochádza k poškodeniu dna. Tento problém sme riešili so správcom kanalizácie, ale neúspešne a naša organizácia pripravuje opravu poškodeného dna toku v miestach výustí.
Fotografia vyústenia odľahčovacej stoky v lokalite Vajslova dolina - nános v mieste vyústenia je povinný odstrániť správca kanalizácie - TAVOS.
Správca kanalizácie takéto čistenie vyústení už v danej lokalite vykonával a znovu ich upozorníme na povinnosť čistenia.




S pozdravom

Mgr. Pavel Machava
Hovorca

Slovenský vodohospodársky podnik, š. p.
Podnikové riaditeľstvo
Radničné nám. č. 8
969 55 Banská Štiavnica

e-mail: [email protected]
08. jún 2017

navstevnik

Takto sa vyjadrili vodohospodari na moje otazky o cisteni Trnavky

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania