Diery na chodnikoch po kanáloch

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

V riešení
meno
Peter 27. februára 2013

Na zástavke Strojárenská sú veľké diery po kanáloch,kde chýbajú poklopy a porozbíjané a nefunkčné verejné osvetlenie. Ľudia chodiaci z poobednej smeny domov na MHD riskujú vlastné životy pádom do týchto otvorených kanálov a popri tom je tam totálna tma. Žiadam týmto o rýchlu nápravu pokiaľ sa tam nestane nejaký ťažký úraz. Ďakujem.

28. február 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet. Pozemok, ktorý spomínate je pravdepodobne súkromný a verejné osvetlenie nepatrí mestu. Podnet som preposlala zodpovedným pracovníkom a budú sa ním zaoberať. O ďalšom riešení vás budem informovať.

Jana Gmitterová, ÚKaM
28. február 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ako som písala, ide o súkromný pozemok. Mesto Trnava upozorní majiteľa na tento stav.

Jana Gmitterová, ÚKaM
25. marec 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
vyberám z odpovede na výkon štátneho stavebného dohľadu, ktorá bola doručená majiteľovi pozemku. Spracoval odbor stavebný a životného prostredia.

Mesto Trnava vykonalo 13. marca 2013 vo veci tohto podnetu štátny stavebný dohľad. Tento pozemok nie je verejným priestranstvom, ale súkromným pozemkom, na ktorý by nemali vstupovať nepovolané osoby. Pri výkone štátneho stavebného dohľadu bol prítomný aj majiteľ pozemku, ktorý informoval, že svoj pozemok pravidelne kontroluje a snaží sa dozerať aj na to, aby na pozemku nevznikali divoké skládky. Ďalej uvádza, že uvažuje o vytvorení zátarasy od príjazdovej cesty tak, aby bol znemožnený prístup motorovým vozidlám. Keďže ide o súkromný pozemok, majiteľ nie je povinný zabezpečiť jeho osvetlenie. Kanalizačné poklopy na pozemku boli rozkradnuté a majiteľ ich preto dočasne nahradil pneumatikami.
Majiteľ pozemku bol písomne upozornený, že:
V zmysle § 85 stavebného zákona stavbu možno užívať len na účel určený v kolaudačnom rozhodnutí, prípadne v stavebnom povolení. Každé zmeny účelu užívania stavby, alebo činnosti ktoré by mohli ohrozovať život a zdravie ľudí alebo životné prostredie si vyžadujú rozhodnutie stavebného úradu o zmene v užívaní stavby. Taktiež vlastník stavby, podľa ustanovenia § 86 stavebného zákona, je povinný na svojej stavbe vykonávať jej údržbu, udržiavať stavbu v dobrom stavebnom a technickom stave, aby nedochádzalo k jej znehodnoteniu alebo ohrozeniu vzhľadu a aby sa čo najviac predĺžila jej užívateľnosť. Stavba taktiež musí spĺňať bezpečnostné predpisy pri jej užívaní a musí byť udržiavaná po celú dobu životnosti v súlade s nimi. Za stav stavby zodpovedá jej vlastník.

Jana Gmitterová, ÚKaM
18. november 2014

Matúš G

18. november 2014

Matúš G

Cesta je zablokovaná, kanály sú bez poklopov (až na 4 ks), pneumatiky porozhadzované. Treba nápravu.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania