Chybné umiestnenie značenia na žel. priecestí

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Vyriešený
meno
Kajo 12. júla 2016

Na žel. priecestí je chybne umiestnené výstražné dopravné značenie, nakoľko sa nachádza na okrajoch chodníka a nie vozovky pre autá. Pre vozidlá idúce do mesta, najmä pri zníženej viditeľnosti je to veľmi zavádzajúce a svetlá navádzajú vodičov na chodník!!! Je to životu nebezpečné značenie.

12. júl 2016

Flego

Značenie je správne, to napravo od cesty platí pre vodičov a to napravo od cyklochodníka platí pre cyklistov a chodcov.
21. júl 2016

Johnny Beer

flego> takze potom treba pridat aj semafori na kazdu krizovatku pre cyklistov
27. júl 2016

Kajo

Flego - nestretol som sa s tým, aby chodci alebo cyklisti mali takto osobitne svetelnu signalizáciu

Cieľom tohto príspevku je upozorniť na nebezpečenstvo mylného navedenia vozidla mimo cestu pri zníženej viditelnosti a nájsť riešenie ako spraviť priecestie bezpečnejsim.
28. júl 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
svetelno-zvukové výstražné zariadenie je vo vlastníctve a správe ŽSR, a. s.
Občanov však ubezpečujeme, že je v súlade s platnou legislatívou.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
11. august 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
železničné priecestie JIČ SP 0452 sa nachádza v km 2,720 na trati Trnava – Kúty, v traťovom úseku ŽST (železničná stanica) Trnava – ŽST Šelpice. Jedná sa o križovanie miestnej komunikácie C-III. a priechodu pre peších s jednokoľajnou železničnou traťou. Priecestie a priechod sú zabezpečené jedným svetelným priecestným zabezpečovacím zariadením bez závor. Jeho činnosť je automatická v závislosti na jazdách železničných vozidiel.

Povinné zabezpečovacie zariadenie je vybudované v zmysle schválenej projektovej dokumentácie a jeho stav a bezpečnosť vyhovuje platným predpisom ŽSR a normám STN 73 6380 a STN P 34 2651. Výstražníky sú umiestnené po pravej strane cestnej komunikácie a taktiež vpravo pre priechod pre peších z oboch smerov podľa schválenej projektovej dokumentácie. Umiestnenie výstražníkov je vykonané v zmysle vyjadrení organizačných zložiek zúčastnených na verejnoprávnom rokovaní, uskutočneného pred vypracovaním projektovej dokumentácie z dôvodu určenia spôsobu zabezpečenia priecestia.

GR ŽSR Odbor komunikácie

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania