Nočný zákrok mestskej polície

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Ludovit 24. júla 2016

Chcel by som sa obratit na kompetentnych pracovnikov mestskej policie naco vlastne vykonavaju svoju sluzbu. Dnes som volal dva krat na ich linku 159 a to o 00:03 a 1:04 kde som sa stazoval na porusovanie nocneho kludu z prevadzky pizza bugro. po druhom telefonate som si odsledoval co vlastne robia prislusnici mestskej policie. dosli az o 1:37 comu by som asi aj rozumiel kedze mali kopec inych "naliehavych" pripadov. zdrzali sa pri prevadzke do 2:00. po teplom dohovore odisli a prevadzku nechali tak,samozrejme ze sa obcerstvili. Prislusnika na telefonickej linke som upozornoval ze podla platnych VZN mozu byt terasy otvorene do 23:00. Chcel by som sa spytat ako sankcionovali predmetny podnik a ucastnikov na terase kedze robili bordel a tiez preco ich nechali v pokoji dalej hodovat na terase.

24. júl 2016

Ludovit

este doplnim ze o 3:15 sa to uz naozaj nedalo vydrzat, tak som volal znova na policiu (treti krat). o 3:30 dosli prislusnici mestskej policie a ukoncili zurovanie. Nechapem preco niekto musi volat na policiu tri krat aby vyriesili jednoduchy problem s rusenim nocneho kludu.
25. júl 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
váš podnet sme ihneď preverili. Na základe vysvetlenia policajtov, ktorí v tom čase boli v nočnej službe, ale najmä na základe vypočutia záznamov telefonických hovorov, ako aj komunikácie stálej služby s hliadkami rádiostanicou, musíme bohužiaľ konštatovať, že ste ani v jednom telefonáte neuviedli, že nočný pokoj je rušený z priestoru pred prevádzkou „Pizza Bugro“. Hliadka bola stálou službou opakovane vysielaná do prevádzky v objekte City Arena, ktorá sa nachádza v blízkosti a kde bola v rozpore s príslušným všeobecným záväzným nariadením otvorená do neskorých hodín letná terasa.
Hliadka na základe oboch vašich oznámení prišla okamžite, nie však na správne miesto. Hliadka po 01,30 hod. skutočne komunikovala aj s osobami pred prevádzkou „Pizza Bugro“, avšak nevedela, že sú to osoby rušiace nočný kľud, voči ktorým smeruje vaša sťažnosť. Prevádzkovanie tejto prevádzky je oznámené až od 1. 8. 2016 a v tomto prípade išlo o súkromnú oslavu. Až po vašom treťom telefonickom oznámení hliadka vykonala nápravu na správnom mieste.
K situácii, ktorú ste opísali, došlo na základe nedorozumenia. Pre osobné vypočutie si
zaznamenanej komunikácie, ktorá je dôkazom našich tvrdení sme vám k dispozícii v bežnom pracovnom čase na tel. čísle 033/32 36 411. Za vzniknutú situáciu sa ospravedlňujeme.



Mestská polícia mesta Trnava
26. júl 2016

Peter

Mestska policia je v podstate len parkovacia sluzba mesta TT. Vid panicky so zapisnickom a fotakom alebo vikendove pokutovanie turistov, ktori nevedia o VZN s parkovanim len na vyznacenych miestach. Ked som ich par krat volal, dopadlo to rovnako. Odvtedy volam 158, pridu PMJ a zrazu je poriadok. Mesto by mohlo pouvazovat o jej zruseni.
27. júl 2016

Kajo

Takže ak prevádzkar organizuje pohostenie v prevádzke, ktorá v danom čase ešte nesmie vykonávať dané služby, tak sa nič nestalo? To, že ide o uzavretú spoločnosť nič nemení na veci, že prevádzka vykonáva činnosť bez povolenia mesta.
Pán Ľudovít, tu platí iný meter ako pre ostatných. Majiteľ prevádzky má veľmi blízko k vedeniu mestskej polície.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania