Oprava chodníka po rozkopávke

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Peter Uhrík 28. júla 2016

Počas rekonštrukcie plynových potrubí bolo potrebné rozkopať chodníky. Ich následné oprava po výmene potrubí sa realizuje nevhodným spôsobom - zaplátaním betónom, ktorý sa potom zrejme prekryje položením asfaltu, ulica vyzerá strašne a oprava pôsobí provizórne.
Oveľa efektívnejšie by vynaložili prostriedky, ak by sa chodník pri takejto rozkopávke už zrekonštruoval riadne, napr, položením zámkovej dlažby (tak ako v susednej ulici). Prečo sa nepristupuje k oprave rovnako?

29. júl 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v rozpočte mesta nebola plánovaná rekonštrukcia chodníka na uvedenej ulici. V zmysle podmienok v povolení rozkopávky pre zhotoviteľa stavby výmeny plynovodu bola povinnosť zrealizovať úpravy rozkopávok v rozsahu zabetónovania ryhy a položenia živičného krytu v šírke rozkopávky. Vzhľadom na to, že chodníky sú širšie ako rozkopávka, ale celá ich rekonštrukcia nebola zahrnutá v rozpočte, ako je spomenuté vyššie, bolo na základe jednaní s realizátorom dohodnuté riešenie konečnej úpravy tak, že mesto bude v rámci možností rozpočtu spolufinancovať plošnú výmenu živičného krytu v celej dĺžke chodníka. Prosíme občanov o trpezlivosť s časovým plnením realizácie nového chodníka.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
05. október 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
oprava chodníka po rozkopávke už bola zrealizovaná.

Odbor dopravy a komunálnych služieb

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania