Rušenie nočného kľudu

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
MS 09. augusta 2016

Dobrý deň, chcel by som sa Vás spýtať, do ktorej nočnej hodiny sú povolené diskotéky v pivárni "Zelený Kríček" na Štefánikovej ulici. Piatkové alebo sobotné hudobné produkcie trvajú niekedy do štvrtej rána s takou hlasitosťou, že sa otriasajú okenné tabule na okolitých domoch, vrátane obytných domov s rodinami s malými deťmi. Takisto by som rád upozornil na opitých návštevníkov spomínaného podniku, ktorí bežne rozbíjajú poháre o zem a znečisťujú okolie - nehovoriac o hluku, ktorý spôsobujú až do skorých ranných hodín.

09. august 2016

Moni Ka

Dobrý deň.
Reagujem na tento podnet ako majiteľka podniku Garden pub.
Party cez víkend sú riadne ohlásené na meste ako jedna z mála podnikov v Trnave. Povolenie vybavujem do 4.00 hod. Nemám vedomosť o tom ,že by v okolI boli obytné domy ani malé deti.Meranie hluku bolo zmerane v limitoch.
Po každej party upratujeme do rána aj pred podnikom a na party používame po skúsenostiach a množstve ľudí výhradne umelé poháre ! Tak ako si môžete byť istý, že poháre sú práve z môjho podniku,keď na ulici ich je niekoľko otvorených do rána a v okolí niekoľko, ktoré spôsobujú hluk do rána aj bez povolení a zmerania hluku. Upozorňovať na opitých ľudí cez víkend len z môjho podniku,keď ich je plné mesto, beriem ako žart a jed dotyčného smerovaný len na jeden smer.
Áno, beriem, každý ďalší nový podnik v centre mesta je pohromou pre ľudí žijúcich v okolí, ale je to riziko bývania v centre mesta a upriamiť pozornosť len na ten jeden je cielené škodenie.
09. august 2016

MS

Dobry den, vdaka za reakciu. Uistujem Vas, ze sa nejedna o ziadne cielene poskodzovanie, pytam sa len na to, do kedy mate povolene akcie od mesta. V okoli sa Vasho podniku su obytne domy a aj rodiny s malymi detmi, mozete si byt ista. Nebudeme sa dohadovat odkial kto chodi opity, mate pravdu, v okoli sa nachadza vela podnikov a neda sa presne urcit, kde sa dotycny opil. Bohuzial velmi casto sa opilci zgrupuju pred Garden Pubom a potom to tam aj patricne vyzera. Najhorsi je na tom ten hluk a verte mi, ze je to v noci velmi neprijemne.
09. august 2016

Fredy

Asi by sme mali byť prekvapení, že odkiaľ sa tí opití ľudia berú, nakoľko platný zákon č.219 o ochrane pred zneužívaním alkoholických nápojov jednoznačne v § 2 zakazuje predávať alebo podávať alkoholické nápoje alebo inak umožňovať ich používanie osobám zjavne ovplyvneným alkoholom ...
10. august 2016

Peto

ak je akcia v gardene , tak určite sa netrasu okná mimo areál gardenu. Už pri bývalom Apolle to je slabo počuť.
10. august 2016

MS

5ulo - bohužiaľ je to tak, návštevnik v meste, poprípade Garden Pubu to tak nemusí pocitovať, ale zaspať pri takej úrovni hluku sa naozaj nedá. Hlavne drum 'n' base akcie sú z hľadiska hlasitosti veľmi výživné. Do štvrtej rána nemáte šancu zaspať.
10. august 2016

janka

pokial sa clovek rozhodne bývat v centre mesta mal by rátat s tým že počas víkendov bude mat pod oknami hluk. Naopak- horsie by bolo keby je cez víkend v centre ticho , lebo by to bola známka toho že mesto je nudné,skapaté,nekultúrne,nezábavné.. a k čomu je také mesto v ktorom si človek pomaly nemá kam vyjsť na pivo a na muziku ?? rovnako ako ako starí ludia potrebujú klud, tak aj mladí (nielen mladí) potrebujú hlučnú hudbu a zábavu. A neodpustím si poznámku... Často tí ,ktorí najviac kritizujú druhých sa nepozerajú nato akí sú oni sami, a nevedia čo robia vonku ich vlastné decká....
10. august 2016

MS

Zaujímalo by ma stanovisko samosprávy na:
1. Hlučnosť (aktuálnosť meraní, meranie vzhľadom na charakter akcie)
2. Schválenie akcí do 04:00 rána v zóne s obytnými domami.
10. august 2016

Marcel Sovič

A kam majú ísť ľudia sa cez víkend zabaviť? Do spoteneho relaxu? Nič tu nie je a ešte keď sa niečo konečne po dlhom dlhom čase spraví, tak hneď sťažnosti. Je to centrum mesta, ak chcete kľud, choďte na sídlisko ako všetci alebo na dedinu. Či máme my všetci chodit za mesto niekam na rolu sa cez víkendy baviť aby sme náhodou narušili niekoho v centre mesta? Čo by ste robili keby ste bývali v Bratislave? To by ma zaujímalo, keď je to tam úplne normálne.
10. august 2016

Peto

Otazka znie - ak sa chce ist mlady clovek zabavit do hluku, tak kam v TT ma ist? Chcelo by to kompletne zvukotesnu budovu, pretoze v centre hluk vadi. Ked bol pokus o techno festival na strelnici, tak ani poriadne nezacal, naskakali tam zeleni a rozpustili to lebo vraj drogy.. takze ani mimo trnavu sa mladi nemaju kde bavit. Dokonca ani v Sessleri byt akcia nemoze, lebo aj tam vedla byvaju. Na slavii tiez nemoze byt openair.. v kamenaci nemoze..
Tak, ako som ja nechcel v centre mesta zaprdenu Arenu a musim ju trpiet hlavne pocas futbalu (uzatvaranie Kollarovej, obmedzovanie majitelov na Vajanskeho kvoli futbalu (vid podnet https://www.odkazprestarostu.sk/trnava/podnety/31791/protipravne-konanie-mesta)), tak by mohli obyvatelia centra obcas strpiet nejaku tu hlucnejsiu produkciu. Ano, je mi luto, ze je to pocut tak nahlas k vam (pravdepodobne nestastne nasmerovane okna rovno na garden pub). O chvilu leto skonci, bude vacsi klud.. vydrzte :)
12. august 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v dňoch 29. 7. a 6. 8. 2016 prevádzkovateľka predmetnej prevádzky oznámila uskutočnenie kultúrnych podujatí, oznámila predĺženie prevádzkovej doby do 04,00 hod. a zároveň požiadala primátora mesta o udelenie výnimky z pravidiel o nočnom pokoji. Primátor mesta žiadosti vyhovel.
Ďakujeme však za upozornenie na neštandardné správanie, bude to zohľadnené pri ďalšej žiadosti prevádzkovateľky.

Mestská polícia mesta Trnava
05. jún 2019

kolombo

MS chcem ťa len upozorniť,že primátor porušuje zákon a tým,že vydáva nejaké vymyslené výnimky z rušenia nočného kľudu.Tú výnimku si dali páni do VZN,ale v žiadnom zákone sa také nič nespomína.Treba podať podnet prokuratúru.
05. jún 2019

MS

Kolombo mne staci, ze schvalovatel (samosprava) nie je schopna poskytnut v pripade takychto podnetov data z merania hluku ;-)
To znamena, ze bud ich nemaju, alebo ak ano, tak potom nesplnaju zakonne limity.
Je to inak presne tak, ako pises: po vzajomnej dohode medzi prevadzkovatelom a schvalovatelom sa udeli akakolvek nezmyselna vynimka a na nasledky, s prepacenim, serie pes.
05. jún 2019

kolombo

MS ale samospráva nemeria hluk.Jediný oprávnený je RÚVZ-Hygiena so sídlom na Limbovej.Takže výnimky z rušenia nočného kľudu sú nezákonné.Treba sa obrátiť buď na prokuratúru alebo vždy volať štátnu políciu.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania