Inštalácia spomalovača

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený

Dobrý deň, chcel by som sa opýtať, či by nebolo vhodné nainštalovať spomalovač k prechodu pre chodcov na ulici G.Dusika. Denne sledujem ako tadiaľ prechádzajú deti do a z školy a autá tadiaľ prechádzajú prirýchlo. Je tam aj škôlka a niekedy deti len prebehnú cez prechod na druhu stranu. Zatiaľ sa nič nestalo. Ďakujem

24. august 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
zisťovali sme vývoj dopravno-bezpečnostnej situácie v tejto lokalite, ale nebolo zistená žiadna zvýšená dopravná nehodovosť. Preto nie je dôvod na znižovanie maximálnej povolenej rýchlosti, čo je zákonom stanovená podmienka pre osadenie spomaľovacieho prahu. Preventívne osádzanie týchto zariadení by znamenalo ich celoplošné osádzanie pri všetkých školách, škôlkach a ostatných miestach, kde je zvýšený pohyb chodcov, čo by okrem finančnej nákladnosti aj rapídne zhoršilo komfort jazdy vozidlami a zhoršený komfort bývania v mieste osadení spomaľovacích prahov.
Možno si to občania často neuvedomujú, ale osadenie "retardéra" spôsobuje zvýšenú hladinu hluku a zvýšené emisie exhalátov do ovzdušia v jeho blízkosti, preto ich v obytných zónach neosádzame a ani na tomto mieste osadený nebude.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
26. august 2016

M.M.

Dobry den,
To sa v tejto spolocnosti neda nic riesit preventivne? Len, ak sa vykaze nehodovost?
V tomto podnete - lokalite nie je problemovy len prechod do ulicky medzi MS a ZS K. Mahra. MS ma oficialny vchod aj z opacnej strany vedla futbaloveho ihriska. Nieje tam ziadny prechod pre chodcov. Deti zo skolky casto vybehnu priamo na cestu pod auta. Nie je tam totiz ziadny chodnik. Prechadzaju tadial deti do MS a ZS na K. Mahra a prichadza k castym koliziam medzi chodcami a autami. Kazdy den. Ako je mozne, ze je takyto prejazd priamo pred dverami do arealu MS povoleny? Donedavna to bol chodnik pre chodcov. Casty prejazd aut vyrazne poskodil tento chodnik, teraz uz aj cestu. Do polovice je asfalt a v druhej polovici je rozpadavajuci sa beton.
Prosim o prehodnotenie a komplexnejsie doriesenie dopravnej situacie v tejto oblasti. Je tu casty pohyb deti a aj rodicov cakajucich na svoje talenty pocas treningu na futbalovom ihrisku, ktori pavidelne vyuzivaju murik MS ako lavicky.(nehovorim o tom, co tam zanechaju)
Je to obytna zona, nie pretekarska draha.
dakujem

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania