Ihrisko Na Hlinach bez lavičky

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Lenka 25. augusta 2016

Detskému ihrisku by veľmi prospela renovácia. Je schátralé a neudržiavané.
Okrem iného sa na ňom nenachádza ani 1 lavička, kde by mohli mamičky s deťmi posedieť.

13. október 2016

kolombo

Lavička tam už pribudla.Musím ešte dodať foto.
13. marec 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ihrisko v tejto lokalite bude zaradené do projektu revitalizácie detských ihrísk na celom tomto území po realizácii neďalekého parkovacieho domu. Renovácia/revitalizácia menších ihrísk bude postupne zahrnutá do budúcich rozpočtov mesta Trnava. Realizácia ich projektov je však závislá od schválenia rozpočtu mesta mestským zastupiteľstvom.

Odbor územného rozvoja a koncepcií
21. marec 2017

Lenka

Rada by som ešte dodala, či by v tejto lokalite bolo možné vyčistiť trávnik od psích výkalov. Je to tam neúnosné, bojím sa dieťa aj pustiť na trávu, aby nespadlo do výkalu, nakoľko je na každom metri. Fakt otrasné :(
02. máj 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
mesto primárne investuje do spádových ihrísk. V druhej fáze, keď budú vyriešené tieto lokality, môže prejsť k investíciám do menších ihrísk, výmeny a repasácie zariadení. Aj keď sa nezdá, že ide o veľké výdavky, certifikované herné prvky nie sú lacné, takisto okolo každého z nich dopĺňame certifikovanú dopadovú plochu, pre zvýšenie bezpečnosti našich detí. Preto ihriská vo vnútrodvoroch momentálne nie sú zaradené do rozpočtu a prosíme občanov o trpezlivosť pri riešení tohto podnetu.
Ďalším spôsobom, ako by sa mohol podnet riešiť, je participatívny rozpočet. Vďaka nemu sa môžu aktívni Trnavčania uchádzať o finančnú podporu zo strany mesta. Stačí, ak by si našli čas a prišli na stretnutie na radnici. V tomto prípade, keď máte záujem o revitalizáciu mestského mobiliáru/detského ihriska, sa v dátumoch 3. máj, 16. máj a 28. máj stretnú občania s nápadmi, ktoré zahŕňajú oblasť zelene a verejného priestoru. Stretnutia sa budú konať o 17.00 hodine. Každý, kto sa chce uchádzať o takúto formu podpory, musí prísť na dve takéto stretnutia. Ak by išlo o investíciu väčšiu ako 5 tisíc eur, ide už o investičné zadanie a v tom prípade treba získať aj minimálne 20 podpisov ľudí, ktorí bývajú v dotknutej lokalite. Bližšie informácie k participatívnemu rozpočtu poskytujeme na adrese [email protected], podrobnosti sa dozviete aj na: http://www.trnava.sk/sk/aktualita/participativny-rozpocet-pre-trnavu-2018-sa-zacal-dvere-pre-vase-napady-su-otvorene.

Mestský úrad Trnava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania