MHD - sad tt

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Lukáš 11. marca 2013

Vodiči autobusov mestskej dopravy sa otáčajú cúvaním na frekventovanej križovatke - dnes okolo 7.30 vodič autobusu č15 vytruboval lebo nemohol cúvať a tým zablokoval premávku, nacúval a ohol značku - Daj prednosť v jazde. Takisto problém je dennodenné prechádzanie autobusov po úzkych uličkách popod paneláky na Botanickej ul. V prípade, že autá stoja bližšie k sebe a on nemôže prejsť pomedzi ne, neváha aj večer o 21:00 začať vytrubovať (stále hovoríme o šoféroch autobusov mestskej dopravy) a myslí si, že teraz príde niekto preparkovať, aby si on mohol skrátiť cestu pomedzi autá na parkovisku. Je to nemysliteľné, aby šoféri z povolania riešili veci takto ako som to popísal vyššie.

11. marec 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet.
Podnet bol odoslaný kompetentným pracovníkom a o ďalšom riešení vás budem informovať.

Jana Gmitterová, ÚKaM
11. marec 2013

Anonymný užívateľ

Takisto som si to aj ja všimol, ráno preto radšej chodím skôr ako 7:30, pretože by som sa nevytrepal z tej križovatky a nie je to len o tomto, ale ale aj o vodičoch autobusov pretože sú na cestách naozaj veľmi arogantní a nevšímaju si nič naokolo, chodia ako na tankoch.
20. marec 2013

Lukáš

Dobrý večer, ako som dnes zistil, doteraz tento podnet nikto nepreveroval, resp. neriešil. Dnes ráno o 7.30 predvádzal opäť šofér z povolania sad tt (MHD) husársky kúsok. Opäť na frekventovanej križovatke počas špičky cúval a ohrozoval iných. Aby to nebolo málo, tak aj pred malou chvílou p 19.30 si dal šofér repete! Majú títo šoféri autobusov mestskej dopravy vôbec oprávnenia, tj. vodičské preukazy? Podľa zákona o cestnej premávke par.22 Otáčanie a cúvanie je uvedené (hlavne 2,3,4a): § 22 Otáčanie a cúvanie (1) Pri otáčaní platí obdobne §19; pri otáčaní na križovatke aj §20. (2) Vodič nesmie pri cúvaní ohroziť ostatných účastníkov cestnej premávky. (3) Ak to vyžadujú okolnosti, najmä nedostatočný rozhľad, vodič je povinný zaistiť bezpečné otáčanie alebo cúvanie pomocou spôsobilej a náležite poučenej osoby. (4) Vodič sa nesmie otáčať a nesmie cúvať a) na neprehľadných alebo na inak nebezpečných miestach, najmä v neprehľadnej zákrute a v jej tesnej blízkosti, pred neprehľadným vrcholom stúpania cesty, na ňom a za ním, b) na križovatke s riadenou premávkou; otáčať sa smie, ak to dovoľuje dopravná značka alebo dopravné zariadenie, c) na priechode pre chodcov alebo na priechode pre cyklistov, d) na železničnom priecestí a v jeho tesnej blízkosti, e) v tuneli a v jeho tesnej blízkosti, f) na jednosmernej ceste; vodič však smie cúvať, ak je to nevyhnutne potrebné najmä na zaradenie do radu stojacich vozidiel alebo na vyjdenie z neho, g) na moste. To sa ozaj niečo musí stať, nejaká nehoda, aby sa to začalo riešiť? Pri cúvaní nemá vodič autobusu zabezpečené otáčanie alebo cúvanie inou sposobilou osobou. Ohrozuje často počas špičky nielen ostatných šoférov ale aj chodcov na príslušných chodníkoch. Začne sa to riešiť až keď sa to dotkne kompetentných? Potom už bude neskoro...
21. marec 2013

Lukáš

Toto je neuveriteľné, vodič autobusu č.15 aj dnes ráno o 7.30 (už necúval) "štrikoval" s tým veľkým kolosom po úzkych uličkách Botanickej na parkovisku. Ak sa mi podarí, spravím video jeho jázd (cúvanie do križovatky a jazda po uličkách) a dám to rovno orgánom PZ SR nech to preveria oni, keď samospráve to nestačí takto!
25. marec 2013

Anonymný užívateľ

Toto polícia vyšetriť nevie, ale hlavne, že v tom istom čase sa schovávajú na ulici Gejzu Dusíka ku bytovkám s radarom...
30. marec 2013

Lukáš

Pripájam foto (urobené foto z video záznamov). 1/3
30. marec 2013

Lukáš

Foto 2/3
30. marec 2013

Lukáš

Foto 3/3 (k dispozícii sú na vyžiadanie aj videá)
10. apríl 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, pripájam stanovisko odboru dopravy a komunálnych služieb:
Mesto Trnava v spolupráci so SAD Trnava, a. s. plánuje zmenu cestovných poriadkov, v súvislosti s ktorou bude vyriešený aj problém otáčania sa vozidiel na Botanickej ulici. Linka č. 15 bude zokruhovaná, čiže na zastávke Prednádražie, Botanická zastaví a bude pokračovať v smere na zastávku J. Bottu. K zmene by malo prísť v máji.

Gmitterová Jana, ÚKaM
19. apríl 2013

lukas

Pani Gmitterová, arogancia moci. A dovtedy sa čaká na nejakú nehodu? Tu ide o ohrozovanie chodcov a ostatných účastníkov cestnej premávky. V prípade, že sa niečo stane, niekto utrpí újmu na zdraví, ponesiete za to zodpovednosť Vy alebo Váš kolega? Ako samospráva, tak aj SAD Trnava na to boli upozornení. Je to na Vašich pleciach. Pekný deň.
19. apríl 2013

Jana Gmitterová

Dobrý deň Lukáš, cestovné poriadky sa budú meniť od 1. mája, čím bude vyriešený aj tento problém. Dnes budem vyhadzovať oficiálnu správu so zmenami na internetovú stránku, kde bude uvedené:
Linka č. 15 - na základe sťažností obyvateľov Botanickej ulice na otáčanie autobusov medzi bytovými domami bude premávať cez Botanickú ulicu iba v jednom smere a pridá sa zastávka J. Bottu.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania