Prosba o úpravu a ošetrenie stromu

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Marta 30. augusta 2016

Prosíme o úpravu a ošetrenie stromu v blízkosti bytového domu Ľ.Podjavorinskej 31-33 (konkrétne za vchodom č.33). Strom pravdepodobne napadli škodcovia a vytvárajú "pavučinové hniezda". Zároveň je strom značne rozvetvený a pri silnom vetre nám konáre búchajú o dažďový zvod, čo nás značne ruší, najmä v noci. Za pochopenie a pomoc Vám vopred ďakujeme. SVB Urpín.

02. máj 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
úpravu stromu, ktorý naráža do dažďového zvodu, sme zadali spolupracujúcej firme. Čo sa týka škodcov, pri ich ďalšom výskyte zabezpečíme postrek dreviny.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
22. marec 2018

Marta

Dobry den,
v tomto obdobi sme zachytili, ze na viacerých miestach v Trnave sa realizuje uprava a orez zelene. My sme ziadali o upravu stromu, ktory nam naraza do dazdoveho zvodu este v roku 2016. Uz je rok 2018. Za chvilu budeme mat konare aj v obyvackach. Opatovne Vas ziadame o upravu rozvetveného stromu, vid mapku v uvode prispevku. Dakujeme.
26. marec 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
podnet evidujeme a požadovaný rez zabezpečíme.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
19. august 2018

Marta

Dobry den,

v MTT ste vyzyvali obcanov, aby sme sa v pripade potreby ozvali. Tak sa opatovne ozyvame. Aktualny stav vid foto. Za vyriesenie vopred dakujeme.

SVB Urpin.
13. máj 2019

Marta

Vazeny pan primator,

server "Odkaz pre starostu" bol zriadeny pravdepodobne za ucelom skvalitnenia zivota obyvatelov v jednotlivych obciach (rychly sposob nahlasovania problemov v obciach a ich promptne odstranenie). Musime skonstatovat, ZIAL, asi to nefunguje tak, ako by malo.

Rekapitulacia nasho problemu :

1/ 29.8.2016 - prve nahlasenie problemu, na co samosprava reagovala 2.5.2017
2/ 22.3.2018 - druhe opatovne nahlasenie toho isteho problemu, ktory nebol vyrieseny, na co samosprava reagovala takmer ihned 26.3.2018, ze podnet eviduje a odstranenie problemu zabezpeci
3/ 19.8.2018 - tretie - opakovane nahlasenie TOHO ISTEHO problemu. Na toto nahlasenie samosprava uz VOBEC nereagovala.

Dnes je 13.5.2019. Problem s narazajucimi konarmi do dazdoveho zvodu DODNES nie je odstraneny. Strom je rozkosateny uz tak, ze zasahuje do balkonov bytoveho domu, konare narazaju nielen do dazdoveho zvodu, ale aj do fasady bytoveho domu na viacerych podlaziach bytoveho domu.

Vazeny pan primator,

skuste si vytiahnut infomacie z meteorologickeho ustavu, kolko dni v roku je v Trnave bezvetrie ? To znamena : kolko dni v roku nam konare stromu narazaju denne a najma pocas noci, ked je to najviac hlucne, do nasho bytoveho domu ? Mame si zadovazit na vlastne naklady vysokozdviznu plosinu a problem odstranit sami ? Alebo nam tuto sluzbu zabezpeci kompetentna osoba ? Dnes je rok 2019 !!! Za tri roky nebol nikto na samosprave schopny zaoberat sa tymto problemom ? Mozno mate vela prace, ale aj my, obycajni ludia zijuci v tomto meste. Ako si mame budovat doveru voci nasim volenym zastupcom, ked na nas z vysoka kaslu ? Ako by ste sa citili Vy, keby Vam osobne nieco 3 roky zneprijemnovalo zivot a nie je vo Vasich silach s tym nieco robit ?

Na odpoved samospravy uz v sucasnosti necakame. cakame na REALNE odstranenie problemu. Dakujeme.
21. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
spolupracujúcu firmu sme opätovne požiadali o citlivý rez, teda len od fasády bytového domu a v primeranej miere. Skontrolujú a ošetria aj výskyt škodcov.
Kto? Odbor dopravy a komunálnych služieb

Odbor dopravy a komunálnych služieb

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania