Nebezpečná veľká breza

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Pavel Gavorník 07. septembra 2016

Dovoľujem si upozorniť na výrazné odumieranie veľkého stromu - brezy na Ulici Jána Hlubíka na Kopánke v Trnave, v mieste napojenia na Krajnú ulicu. Breza má dlhodobo zoschnuté konáre bez listov prakticky v celom objeme svojej koruny. Vzhľadom na podozrenie z veľmi zlého zdravotného stavu stromu mám dôvodnú obavu o bezpečnosť chodcov prechádzajúcich cez ulicu, psíčkarov, ako aj o majetok tretích osôb. Pri eventuálnom páde stromu alebo jeho časti napr. pri silnom vetre môže dôjsť k škode na rodinnom dome na Ulici Krajná 1 alebo na tom mieste v danom čase na chodníku odparkovaných alebo prechádzajúcich motorových vozidlách. Na základe uvedených skutočností navrhujem bezodkladné vyhodnotenie zdravotného stavu stromu a uskutočnenie primeraných opatrení v záujme predchádzania škôd. Ďakujem.

23. september 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
stav dreviny sa bude sledovať a na jar zvážime jej ponechanie na stanovisku.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
14. jún 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
momentálne v obvode zelene, kde sa nachádza táto suchá breza, nemáme zazmluvnenú firmu, preto prosíme občanov o trpezlivosť pri riešení tohto podnetu.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
23. jún 2017

Pavel Gavorník

Vzhľadom na početnosť a intenzitu búrok a vetra z posledného obdobia si dovoľujeme Mesto Trnava požiadať o BEZODKLADNÉ riešenie situácie a ODSTRÁNENIE brezy, nakoľko breza je mŕtva, suchá, bez listov ale súčasne vysoká a ťažká, pri náporoch vetra hrozí jej zlomenie a pád priamo na rodinný dom na ulici Krajná 1, čím je bezprostredne ohrozené zdravie, majetok osôby bývajúcic v rodinnom dome, ako aj občanov prechádzajúcich cez ulicu okolo stromu. Dávame do pozornosti, že medzičasom uschla aj bezprostredne vedľajšia vŕba, v rámci ktorej tiež žiadame o jej okamžité odstránenie. V záujme predchádzania možných vážnych škôd preto považujeme za potrebné situáciu urgentne riešiť. Ďakujeme za okamžité vybavenie podnetu.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania