Fajčenie na verejnom priestranstve - vchod do areálu MŠ

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Zuzana Polťáková 13. marca 2013

V budove bývalej ZŠ V Jame v Trnave majú prenajaté priestory MŠ a zároveň Univerzita sv. Cyrila a Metoda v Trnave. Vzhľadom na legislatívu je vnútri areálu zakázané fajčiť, čo študenti univerzity dodržiavajú. Fajčia však priamo pri vchode do areálu, ktorý je zároveň vchodom pre rodičov s deťmi navštevujúcimi MŠ. Tým sa nielen všetky deti stávajú pravidelnými pasívnymi fajčiarmi ale navyše hrozí riziko úrazu - popálenia. Dňa 12.3.2013 som pri prechode chodníkom (v snahe dostať sa do auta s dvoma deťmi) prechádzala okolo skupiny asi 15 študentov, pričom jedna z nich cigaretou prepálila dierku na dcérinej bunde. Je to "iba" bunda, ale skôr alebo neskôr môžu prepáliť niečo iné.
Viem, že je možné aby obec vydala nariadenie, ktorým môže zakázať fajčenie aj na iných miestach ako je stanovené zákonom. Myslím si, že túto situáciu je potrebné riešiť čo najskôr.

14. marec 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. O jeho riešení vás budem informovať.

Jana Gmitterová, ÚKaM
18. marec 2013

cak noris

Treba este dodat, ze po studentoch UCM tam zostava neskutocny neporiadok (krabicky od cigariet, dzusov, plechovky atd.) a chodnik plny spakov.
08. apríl 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, pripájam stanovisko Školského úradu v Trnave:
Situácia bola riešená s vedením UCM Trnava a vo veci bola dohodnutá náprava.


Jana Gmitterová, ÚKaM

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania