Rozbitá fľaša na detskom ihrisku Na Hlinách

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
MX 16. septembra 2016

Na detskom ihrisku Na hlinách (napravo pod schodami pri ceste z Okružnej ulice) je dlhodobo nielen neporiadok (smeti, ohorky od cigariet, kusy oblečenia, kôš býva preplnený), ale dnes pribudli aj črepy z rozbitej priehľadnej fľaše, ktorú pravdepodobne niekto rozbil o betónový stĺpik. Črepy sú v celom priestore štrkoviska, v tráve, pri herných prvkoch pre najmenšie deti. Keďže sú priehľadné, chvíľu trvá, kým si ich nielen dieťa, ale aj dospelý všimne. Kým som s dcérou odišla, jedno dieťa sa stihlo už porezať. Prosím o rýchle vyčistenie priestoru.

16. september 2016

Fredy

To, že niekto rozbil fľašu (zrejme zo skla) na detskom ihrisku, je hulvátstvo.

Ako ale pomenovať dospelú osobu s dieťaťom, ktorá si ťažko viditeľné črepy všimne a nevyzbiera ich z detského ihriska, na ktoré opakovane chodí ?
Chápal by som to iba vtedy, ak by bola oznamovateľka ťažko fyzicky postihnutá a robilo by jej problém zohýbať sa.
19. september 2016

Magdalena Horňáková

Souhlas s fredym

To MX: Za čas který vam zabralo focení a zpracování tohoto podnětu jste mohla střepy vyzbírat, ruce by vám z toho určitě neodpadly...a neporezalo by se dítě...
Podobné podněty co zaberou 5-10 (30) min. Je třeba řešit operativně jako občan sam , a neukolovat tím úředníky, pracovníky na městě, kterým to zabere daleko víc času ( zpracování podnětu, posun na zodp. Osobu, doprava na místo,vykonání podnětu , napsání odpovědi na podnet).....času který by věděli využít efektivněji, než řešit jednu rozbitou láhev. ....navíc podnět se někdy ověřuje 1-2 dny....a mohlo dojít ke zranění dalších děti.....
26. október 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
k odpovedi na podnet sme sa dostali trochu neskôr, ale zistili sme, že sklo bolo operatívne odstránené. Pripájame sa však k diskutujúcim s prosbou, že pokiaľ je to možné, prosíme občanov mesta Trnavy, aby svojou participáciou prispeli k čistote a bezpečnosti nášho mesta. Je jasné, že mnohé veci treba urobiť operatívne zo strany mesta (vysypať koše na smeti, upratať stojiská, starať sa o ihriská), ale zdvihnúť zo zeme papierik a dať ho do koša, prípadne odstrániť predmet, ktorý ohrozuje bezpečnosť detí aj dospelých. Takisto prispieva k poriadku v meste Vaše upozornenie občanov, ktorí neporiadok robia, aby ho nerobili. Keď ľudia problém VIDIA, nemôžu sa tí, čo ho vyrábajú, správať ako NEVIDITEĽNÍ, a tým aj nedoknuteľní. Takto môžeme všetci prispieť ku kvalite bývania v Trnave, nielen mestskí úradníci so svojou agendou.

Mestský úrad Trnava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania