Škola pre všetky deti

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený

Chcem sa opytat ci sa nerata s tym,ze by sa mohla opat otvorit 2.ZS Mozartova pre vsetky deti. Prednadrazie 2 by Vam bolo vdacne, je tu vela deti, pribudaju aj s Kamenaca a kam budu vsetky chodit, na Kornela Mahra? Ďakujem za odpoveď.

27. september 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
V rámci racionalizačných opatrení bola ZŠ Mozartova v roku 2006 zlúčená so ZŠ K. Mahra z dôvodu klesajúceho počtu žiakov v lokalite. Tri roky prebiehalo vyučovanie na oboch budovách, v treťom roku zlúčenia sa na Mozartovej vyučoval len I. stupeň. Dôsledkom naďalej klesajúceho počtu detí bolo sústredenie detí oboch škôl do jednej budovy. V predmetnej lokalite Prednádražia máme tri základné školy (na Ul K. Mahra, na Bottovej ul. a na Ul. A Kubinu) ktorých kapacita je zatiaľ postačujúca. Odbor školstva monitoruje demografiu aj novú bytovú výstavbu v časti Trnava západ a vzhľadom na kapacitné rezervy uvedených ZŠ by nemal byť problém s umiestnením všetkých školopovinných detí v danej lokalite.

Odbor vzdelávania, športu a kultúry
27. september 2016

Marek

Dakujem za odpoved,ale odvtedy uplynulo vela rokov a vyrastlo mnoho deti a pristahovalo sa sem kopa mladych ludi s detmi,pribudla lokalita Kamenac a chodit s Prednadrazia 2 na ZS.Bottovu,alebo A.Kubinu same male deti prvacikovia je TROSKU riskantne v dnesnej dobe.Mozno by bolo opat vhodne sa nad tym zamysliet a otvorit skolu Mozartova .
28. september 2016

Majka Best

Súhlasím s Marekom, ja som bola tento rok na zápise v škole na ZŠ Bottova, podotýkam že syn má odloženú školskú dochádzku, sme z Mozartovej ulice a keďže nás ZŠ Bottova odmietla z nedostatku miesta, a odporučili mi , že vraj patríme podľa obvodu na ZŠ Kornela Mahra. Bola som sa osobne pýtať na ZŠ Kornela Mahra tam mi povedali, že aj oni majú plný stav. Išla som teda na mestský úrad, kde mi pani pracovníčka povedala, aby som išla na ZŠ A. Kubinu, tak sme zapísaný na ZŠ A. Kubinu, neviem si predstaviť logistiku malého dieťata, autobusy tam od nás nechodia...Tak sa pýtam, prečo neotvoríte ZŠ na Mozartovej ulici????Podľa Vás je problém vyriešený, keď napíšete že, citujem: "Odbor školstva monitoruje demografiu aj novú bytovú výstavbu v časti Trnava západ a vzhľadom na kapacitné rezervy uvedených ZŠ by nemal byť problém s umiestnením všetkých školopovinných detí v danej lokalite." Lenže prax hovorí žiaľ niečo iné, prosím o vyriešenie daného problému, lebo ZŠ je povinná a myslím si, že otvorenie ZŠ na Mozartovej ulici by vyriešil mnohé vrásky a nervy rodičov z tejto lokality.
28. september 2016

Marek

Dakujem za podporu Majka,ale pokial sa problem netyka niekoho kompetentneho,nebude sa tym zaoberat.Je to skoda,mozno by sa oplatilo sa opytat nasich poslancov z Prednadrazia,resp.im to potom vo volbach "spociat".Tu sa budu poslanci zaoberat,kde este nasadia strom,domaci uz ani cez okno nevidia co tu mame tolko stromov.
28. september 2016

Majka Best

Marek ak budeme len dvaja, sotva niečo poriešime...a ano kyslíku tu máme teda dostatok :), len ma mrzí, že od roku 2006 škola chátra, resp. niektoré jej časti, veď keď tam bola súkromná škola niektoré triedy boli zrekonštruované, prečo by sa napr. nemohli využiť na učenie "normálnych" detí?
A ešte otázka na starostu: odkedy patrí ZŠ A.Kubinu na Prednádražie? (podľa mňa je to špíglsal 2).
29. september 2016

kristina

Škola pre žiakov
Problém nevyužitia školy ZŠ Mozartova pre žiakov školopovinných na iné účely bez zdokladovania nárastu potrieb mesta, teda nárastu detí na Prednádraži 2 nie je vyriešený jednou odpoveďou úradníka z mesta. Deti za 3 až 5 rokov sa z Prednádražia a Kamenáča budú trepať na druhú stranu mesta, čo opäť len zhustí premávku v meste. Je na meste nejaký zámer na 5-10 rokov. Občanom nejaký pokec nestačí. Za 5 rokov bude mesto stavať školu, ak bude mať na to??????? Chcem požiadať fundovanú a zdokladovanú odpoveď.
29. september 2016

Marek

Dik za podporu.Snad sa to tu este rozbehne a zacnu sa s tym zaoberat na spravnych miestach.
01. október 2016

Flego

To je pekné, že si tu takto na OPS pokecáte a ponadávate, ale ku kladnému výsledku to asi nepovedie. Ak sa vám odpoveď mesta nezdá správna, oslovte svojich poslancov http://www.trnava.sk/sk/clanok/predsedovia-a-clenovia-vyborov-mestskych-casti
02. október 2016

Marek

Ked by si dobre cital,tak uz sme o tom tu pisali o nasich poslancoch.
02. október 2016

Flego

Ktorého konkrétne si sa pýtal?
09. október 2016

Kristina

Mozno by nebolo zle ak by sa spojilo par ludi, zistili pocet deti v skolkach a porovnali momentalny stav s rokmi minulymi, porovnat porodnost, zistit pocet uchadzacov do skol k pomeru prijatych na menovanych skolach a posunuli to kompetentnemu a normalnemu poslancovi. Pripadne dat do skolok a na skoly peticiu pre rodicov .Myslim ze inak sa to riesit neda, na zaklade tohto odkazu nezacne nikto z portalu aktivne konat...
11. október 2016

Marek

Kristina mas pravdu,ale niekde sa zacat musi a vidim tu odozvu.Doteraz sa o to nikto nazaujimal.
30. november 2016

Majka Best

Dobrý deň, keďže sme nedostali relevantnú odpoveď , požadujem znovu prešetriť daný problém...

Odpoveď samosprávy je nepostačujúca (viď dolu). Ulica A.Kubinu nepatrí na Prednádražie, je to Špíglsaal II. Podnet nie je vyriešený!

Ďakujeme.
30. november 2016

Marek

Ďakujem za podporu, skuste to tu niekto znovu predniest,aby sa tym niekto zacal zaoberat v novom podnete.
30. november 2016

Odpoveď samosprávy

Objekt na Mozartovej 10 je v súčasnosti komplexne riešený v rámci projektov IROP - Integrovaný regionálny operačný program. Súčasťou projektu je aj príprava priestorov pre žiakov základnej školy. Bližšie informácie Vám ochotne poskytneme na odbore vzdelávania MsÚ.

Mgr. Ružena Maková OVŠaK
30. november 2016

Kristina

Neviem ci je ta poslesna odpoved pani Mgr. Makovej dostacujuca nakolko neviem kolko ludi sa vie dostavit na MsU osobne v ramci uradnych hodin aby ziskalo blizie informacie... pomohol by odkaz na stranku alebo dokument v ktorom by sa konkretnejsie pisalo o spominanom projekte, myslim ze viacej ludi by si to so zaujmom prestudovalo.
01. december 2016

Marek

KRISTINKA mas pravdu,ale aspon je tu nadej,ze sa to mozno otvori ta skola.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania