Verejné osvetlenie Medziháj

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Marián 03. októbra 2016

Prosíme o opravu verejného osvetlenia medzi obytnými domami v časti Medziháj. Verejné osvetlenie je poškodené a je nutná oprava. Žiadame opravu z dôvodu bezpečnosti obyvateľov. Obyvatelia Medzihája si platia dane a bolo by potrebné pre nich niečo aj urobiť.

05. október 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
dňa 4. 10. 2016 správca verejného osvetlenia vykonal večernú kontrolu v celej lokalite Medziháj a podľa zistení všetky svietidlá v správe mesta svietia a sú funkčné.
V prípade problému s verejným osvetlením je možné poruchu nahlásiť priamo na dispečing spoločnosti Siemens: http://www.siemens.sk/sites/osvetlenie/osvetlenie_pc.php, alebo v pracovných dňoch na telefónnom čísle 033/3236108.
Zároveň chceme požiadať, aby v prípade nahlásenia poruchy občania presnejšie lokalizovali osvetlenie a zadefinovali problém.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
07. október 2016

Marián

Dobrý deň

Ak by sa boli riadne pozrieť správcovia verejného osvetlenia tak by videli, že medzi bytovkami a rodinnými domami je tzv. chodník a vedľa neho sú nefunkčné a poškodené stožiare verejného osvetlenia. Viď obrázok v kruhu.
11. október 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
pri opätovnom šetrení a analýze problémov sa zistilo, že v tomto prípade ide o potrebu kompletnej rekonštrukcie - nové káblové rozvody a aj stožiare. Takáto investícia má svoj postup - odsúhlasenie finančných prostriedkov v rozpočte, projektová dokumentácia, stavebné povolenie, výber dodávateľa, realizácia. Odhadované náklady cca 11 000,- eur.
Takýto typ rekonštrukcie verejného osvetlenia je potrebné zaradiť do rozpočtu mesta, ktorý schvaľujú poslanci na mestskom zastupiteľstve. Aby bol tento návrh v rozpočte aj schválený, odporúčame obyvateľom Medzihája, aby sa obrátili na poslanca za daný obvod.

Odbor dopravy a komunálnych služieb

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.