Nevyhovujúce osvetlenie chodníka

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
občan Trnavy 21. októbra 2016

Osvetlenie chodníka od Bučianskej cesty k základnej škole je nevhodne umiestnené a nesplňuje účel, ktorý by malo (viď priložené foto). Je umiestnené v blízkosti oplotenia školy, niekoľko metrov od chodníka. Medzi lampami a chodníkom však medzičasom vyrástli stromy, ktoré úplne zatieňujú chodník a v tme si tam chodec vôbec nevidí pod nohy, nehovoriac o pocite bezpečnosti. Malo by sa s tým niečo urobiť. Stromy je škoda rúbať, tak snáď staré lampy posunúť ku chodníku, prípadne ich hneď aj vymeniť za úspornejšie LED osvetlenie.

27. október 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
finančné prostriedky na prekládku predmetného osvetlenia v tohtoročnom rozpočte nie sú vyčlenené. Vzhľadom na vek stožiarov a stupeň korózie by bolo potrebné zrealizovať nové osvetlenie, avšak táto požiadavka predbežne nie je zaradená v návrhu rozpočtu na nasledujúce obdobie. Požiadavku budeme evidovať a v prípade aktualizácie rozpočtu v priebehu roka návrh zaradíme. Po odsúhlasení finančných prostriedkov mestským zastupiteľstvom bude možné osvetlenie zrealizovať.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
05. november 2017

Martina

Slabo osvetleny chodnik

Popri ZŠ atomova su lampy umiestnene na travniku daleko od chodnika a potom svetlo neosvieti chodnik.
06. november 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
problém spadá do návrhu rozpočtu na budúci rok v položke "doplnenie verejného osvetlenia". Podľa toho, akú sumu schvália poslanci v mestskom zastupiteľstve (lebo oni majú v schvaľovaní rozpočtu posledné slovo), bude možné vyriešiť osvetlenie aj v tejto lokalite.

Odbor dopravy a komunálnych služieb

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania