Zábradlie oddelujúce chodník od cesty

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Kajo 24. októbra 2016

Bolo by vhodné umiestniť zábradlie po oboch stranách cesty, nakoľko denne si chodci skracujú cestu cez 3 jazdné pruhy. Je otázkou času kedy tam auto zachytí chodcu, ktorý ide prejsť na druhú stranu.

27. október 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
tri jazdné pruhy sú až priamo v križovatke a tam priechod je. Podľa snímky tam, kde podľa žiadateľa chodci prechádzajú pomedzi autá, zábradlie nič nevyrieši, pretože na jednej strane cesty je vjazd na vnútrosídliskovú komunikáciu, ktorý musí zostať priechodný, a hneď vedľa je kontajnerové stojisko, ktoré musí pre chodcov zostať taktiež dostupné. Na druhej strane komunikácie sú garáže, ktoré tiež nesmú zostať odrezané od prístupu na jestvujúcu komunikačnú sieť. Zostáva nám tu obojstranne široký otvorený priestor, ktorý chodci budú využívať naďalej aj napriek osadenému zábradliu. Takže okrem toho, že sa minie dosť peňazí, sa nič nevyrieši, lebo aj zákon č. 8/2009 o premávke na pozemných komunikáciách povoľuje chodcom prechádzanie cez cestu aj mimo priechodov pre chodcov pri dodržaní ostatných ustanovení zákona. Vzhľadom k vyššie uvedenému neuvažujeme nad osadením požadovaného zábradlia.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
02. november 2016

Kajo

Sami uvádzate, že dané jazdné pruhy sú už križovatkou, ktorej súčasťou je aj priechod pre chodcov. A zároveň súhlasíte s tým, že chodec tu koná a má právo na správanie sa podľa Vami citovaného zákona. To si dosť protirečíte. Pretože chodec má prvom rade použiť priechod v križovatke a nie prechádzať križovatkou mimo priechod.

Je smutné, že mestu sú prednejšie peniaze pred zdravým občanov. Mesto by malo dbať o správne správanie sa účastníkov cestnej premávky, najmä chodcii, ktorí sú najzraniteľnejší.

Prečo ste nenavrhli aspoň mestských policajtov, ktorí by dbali nad bezpečnosťou daného úseku, keď idú žiaci zo škôl?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania