Označenie parkovacích miest pri bytovom dome na ul. Dolné Bašty

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Zuzana 29. októbra 2016

Na ulici Dolné Bašty 3,4,5 na bočnej príjazdovej komunikácii vedľa bytového domu chýbajú vyznačené parkovacie miesta. Vlastníkom vozidiel, ktorí tu zvyknú parkovať aj cez víkendy a sviatky sú ukladané blokové pokuty v zmysle zákona o priestupkoch; pričom nie je vyznačený zákaz parkovania. Podľa VZN č. 400 o dočasnom parkovaní motorových vozidiel na vymedzenom území mesta Trnava je parkovanie v sobotu, v nedeľu a počas sviatkov bezplatné.
Prosím Vás o vyjadrenie v zmysle uvedeného, z akého nariadenia vyplýva udeľovanie blokových pokút a za akých podmienok je možné parkovať bez uloženia pokuty v dňoch pracovného pokoja.
Zároveň dávam podnet na vytvorenie resp. vyznačenie parkovacích miest v tomto priestore.

30. október 2016

Matko

Parkovanie v centralnej mestskej zone je povolene iba na vyznacenych parkovacich miestach. Cize pokuta nieje za nezaplatenie ale porusenie zakazu statia (cela zona). Treba si vsimat znacky.
30. október 2016

Drago Mir

často krát sa stáva, že parkujúci obmedzujú aj výjazd z dvora obyvateľom bytovky pritom by mohli bezplatne parkovať v CityAréne
08. november 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
podnet obsahuje dve otázky, na ktoré existujú jednoduché odpovede:
Parkovanie bez pokút možno realizovať len na vyznačených parkovacích miestach, nie tam, kde sa zmestí auto. A to aj v čase, ktorý je určený na bezplatné parkovanie.
Vyznačiť parkovacie miesta v tomto úseku nie je možné, lebo to nedovoľuje STN - podľa nej musí zostať voľná šírka pruhov pre obojsmernú komunikáciu, teda 2 x 3 m, čo by po vyznačení parkovacieho miesta nezostalo.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
28. november 2016

Ludovit

Mate malo parkovacich miest na paulinskej ulici alebo v City arene?? to je uz tak tazko prejst zopar metrov?
p.s. nemyslim si ze blbym ludom pomoze ak by tam bol aj vyznaceny zakaz parkovania...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania