Zrušené parkovacie miesta

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Palcino Čavojský 02. novembra 2016

Žiadam o vysvetlenie nového značenia na Okružnej ulici pri dome, ktorý do dnešného dňa nie je označený číslom, preto ho neuvádzam. Nechápem priečne pruhy pri tomto dome. Majiteľ domu zabral svojim trávnikom územie až po okraj cesty a teraz zabral značením aj kus komunikácie.

03. november 2016

Fredy

Doteraz som sa nazdával, že ak by som kúpil záhradu, zmenil ju na stavebný pozemok a chcel by som tam postaviť dom, tak budem mať povinnosť vytvoriť si na vlastnom pozemku 2 parkovacie miesta, príjazd k nim napojiť na komunikáciu a vchod do domu pre peších bezpečne napojiť na chodník popri komunikácii.

A že ak je tam doteraz na mestskom pozemku iba nespevnený chodník, že budem mať povinnosť kvôli bezpečnosti spevniť ho minimálne v celom priestore medzi mojou parcelou a komunikáciou.
Avšak, vyzerá to tak, že stačí odstrániť z cesty obrubníky, vjazd aj vchod pre peších napojiť priamo na komunikáciu vo výške jej povrchu a vozidlo parkovať tak, že celá jeho zadná časť bude nad pozemkom mesta. A komunikáciu pomaľovať tak, ako mi to vyhovuje.
A aj keď bude stavba podľa listu vlastníctva skolaudovaná a bude mať pridelené súpisné aj orientačné číslo aj viac ako rok, fyzicky už asi stavby označovať netreba.

Divné je najmä to, že je tu snaha zlikvidovať spolu tri pozdĺžne parkovacie miesta, pričom sa to dá urobiť tak, že sa zaberie iba jedno pred vjazdom do garáže.
03. november 2016

xxx

S tou povinnosťou vybudovať dve parkovacie miesta na vlastnom pozemku je naozaj pravda? Nepočul som o takej povinnosti v súvislosti s nekomerčnou výstavbou.
03. november 2016

Palcino Čavojský

To auto na trávniku je auto majiteľa domu. Nechápem o čo tu ide.. doteraz tam bolo normálne parkovacie miesto, kde mohol stáť aj majiteľ. Neviem, aké majetkové práva má na pozemok o šírke od tej schránky po cestu, pretože pôvodne tam bol plot, ako je vidieť na susednom pozemku. Takto ho on zabral rovnako ako časťou s novým značením na ceste.
04. november 2016

Lubor Bednár

...ono treba zistiť či to je vôbec legálne (to značenie cesty)
04. november 2016

Palcino Čavojský

Upozornil by som mesto na podnet: https://www.odkazprestarostu.sk/trnava/podnety/34363/vyznacenie-parkovania-na-sibirskej-a-v-okoli, kde MsP v prvom a druhom odstavci odpovedá aj na tento podnet... tu však nešlo o bezpečnosť, ale o pohodlnosť majiteľa domu.
06. november 2016

Peto

Podla katastermapy je vodorovne dopravne znacenie na pozemku mesta a silno pochybujem, ze je to s ich suhlasom.
screenshot z katastermapy: http://imgur.com/a/URXa1
06. november 2016

Palcino Čavojský

5ulo, mňa by zaujímal aj stav toho pásu, ktorý je medzi cestou a pozemkom. Komu patrí?
06. november 2016

Peto

Palcino, to nie je len pas :D to je vsetko okolo .. mesto Trnava samozrejme
http://imgur.com/a/KUxje
08. november 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
majiteľ nehnuteľnosti musel pre to, aby dostal stavebné povolenie na dom, vytvoriť dve parkovacie miesta na svojom pozemku. Túto podmienku splnil, lebo jedno miesto je v garáži a druhé na jeho trávniku. To je spevnené plastovými zatrávňovacími rohožami, ako je vidieť aj na fotografii. Lenže keď chce parkovacie miesto na trávniku využívať, ako to mesto od neho požadovalo, je potrebné umožniť vodičovi vjazd a výjazd na toto miesto. Vzhľadom ku skutočnosti, že ne tejto strane nie je vybudovaný chodník, vodiči vlastníkovi nehnuteľnosti opakovane odstavovali vozidlá tak, že nebolo umožnené bezpečne vchádzať a vychádzať z domu. Na tejto strane sa budujú aj ďalšie rodinné domy, a preto takýchto zmien bude v danej lokalite viac. Značenie je v poriadku.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
08. november 2016

Palcino Čavojský

Značenie nie je v poriadku, nakoľko majiteľ neparkuje so svojou striebornou oktáviou na tom trávniku, ale na parkovacích miestach oproti domu... preto zabral dve parkovacie miesta na komunikácii a ešte aj parkovacie miesta, oproti.
08. november 2016

Palcino Čavojský

k môjmu poslednému komentáru pripajam foto. strieborná oktavia oproti domu patrí majiteľovi
08. november 2016

[email protected]

vyborne. blahozelam mestu. clekov sucet parkovacich miest je po postaveni domu -1 tri znicil dve spravil. z toho dve sukromne pre majitela. za obyvatelov okruznej ulice dakujeme.
08. november 2016

Lubor Bednár

....prosím vás, kde sú tie plastové rohože? Ja ich nevidím.... sú naozaj tam?... ako tam vchádza majiteľ na tie rohože? cez tú "zebru"?, neporušuje zákon?
08. november 2016

Palcino Čavojský

tiež neviem o plastových rohožiach na tom pozemku a to som sledoval, ako ten trávnik robili.
09. november 2016

[email protected]

otazka na starostu:
Pan starosta mate pocit ze v tomto pripade boli VYTVORENE dve parkovacie miesta? Prosim zamrajte sa na slovo VYTVORENE. Ma mesto supis parkovacich miest v tejto lokalite? Ak nie tak preco? Ak ano tak je skutocne po postaveni rodinneho domu sucet parkovacich miest v danej lokalite vecsi 2?
09. november 2016

Lubor Bednár

Odbor dopravy a komunálnych služieb klasicky všetko od stola. Bol niekto vôbec v teréne preveriť skutočnosť?
10. november 2016

Adrián Mních

Nepochopím. Mesto ubralo na úkor súkromnej osoby 2 parkovacie miesta občanov sídliska!
Dotyčný má garážové státie v garáži aj pred garážou. Prístupová cesta k domu mala byť robená poprí parkovacieho státia a popod dom ku vchodu. Odbor dopravy a komunálnych služieb to takto mieni uzavrieť ? To je fakt definitívne rozhodnutie?
ďakujem
10. november 2016

Peter

Chcel by som Vas vidiet, ako by ste riesili parkovanie na mieste toho chlapika. Alebo mu zavidite barak?
11. november 2016

Adrián Mních

Peter bývam v nedalekom dome, tak asi sotva závidím. No dcéra býva vo vchodoch nedaleko.
On má zabezpečené 2x parkovanie aj keď príde v noci, ale ostatný na sídlisku nie...
Ako to myslíte , že ako by som riešil parkovanie na mieste toho chlapíka? Ved on parkvanie vyriešené má a hneď 2x Hmm
11. november 2016

[email protected]

peter ja by som riesil parkovanie na jeho mieste tak isto ako dalsich cca 270 bytovych jednotiek.
11. november 2016

Peter

Myslim to tak, ze ma tam vyjazd z garaze, vychod peso z domu, tam tiez asi nema stat nejake auto a stoji pozdlzne u seba na pozemku odkial potrebuje vyliezt, aspon tak to uviedlo mesto. Takze asi inak ano zamedzenim parkovania sa to vyriesit nedalo. Ano, zrusili sa dve miesta pre inych, ale budovanie verejnych parkovacich miest ma riesit mesto, nie niekto kto si na svojim pozemku postavi dom a koli nedostatku verejnych mist nevie vyparkovat. To som tym chcel povedat.
13. november 2016

navstevnik

A toto cele niekto na meste na stavebnom urade v stavebnom povoleni povolil a nasledne schvalil v kolaudacnom rozhodnuti
a tym je to cele uzavrete a nemenne
16. november 2016

Peter

Neopravnene znacenie na Okruznej ulici
Neopravnene oznacenie sikmych vodorovnych ciar na verejnej komunikacii
30. december 2016

Dano

Mne je velmi nepochopitelne ze majitel domu si tam mohol na mieste dvoch parkovacich miest namalivat pruhy a mesto ho haji. Ako chudacik lebo ludia mu tam parkovali a nemohol bezpecne vychadzat. Ale to ked pan majitel si tam zaparkuje auto ked uz inde nie je volne je v poriadku. Tym padom mi z toho vychadza ze on ma k dispozicii dalsie dve miesta.uchvat.ak sa tam nema parkovat nech tam neparkuje ani on!!!
10. január 2017

Palcino Čavojský

Je toto riešenie parkovania v Trnave? Strieborná oktávia, ktorá stoji na pruhoch je auto majiteľa domu. Takto si on zariadil voľné miesto pre seba, pričom neparkuje na mieste, ktoré mal vytvoriť a ktoré svojou polohou zabralo dve miesta.
09. marec 2017

Palcino Čavojský

Chcem sa opýtať, aký rozdiel je medzi parkovaním striebornej oktávie, ktorej fotku som sem dával 10.januára 2017, a autom, ktoré sem dávam teraz ako aktualizáciu... podľa všetkého rozdiel je ten, že zatiaľ čo strieborná oktávia majiteľa domu nedostáva pokuty za státie na priečnych pruhoch, majiteľ bieleho auta túto výsadu nemá.

Žiadam mesto, aby vysvetlilo, akým spôsobom majiteľ dodržal podmienku dvoch parkovacích miest na JEHO pozemku, keď si uzurpuje parkovanie aj na mestskom pozemku na priečnych pruhoch? Prečo mesto teda nevytvorilo značenie, ktoré by jasne ukazovalo, prijazdovú cestu na dané parkovacie miesta.
11. marec 2017

Dano

Zaujimalo by ma vyjadrenie mesta.ok ciary namaloval podla zakona opravnene.aaaale je spravne ze majitel na tych ciarach pravidelne parkuje?! A ked ju pride navsteva tak aj ta smie? Vid foto. Skusim tam tak zaparkovat ja a mozeme uzavriet stavky do kolko min mam papucu. Ako sa branit mame my, ktorym zabral miesta ale pre neho tie ciary znamenaju rezerve pre osobnu potrebu? Mam vzdy volat mestskych?
11. marec 2017

kolombo

Áno Dano,treba vždy volať MsP.Veď pravidlá musia dodržiavať všetci!
11. marec 2017

Palcino Čavojský

Dano, to iste mi povedal p. Novák na urade, ked som sa bol na to vo štvrtok opýtať
19. marec 2017

Jaro

Obmedzenie parkovacích miest Okružná
V už aj tak problémovej lokalite parkovania, začínajú postupne vyrastať rodinné domy. Priestor pred jedným domom si upravil majiteľ až po cestu, za hranicu pozemku. Zrejme, aby vodiči pri vystupovaní nešľapali na trávnik, si majiteľ vyhradil ( zabezpečil vyhradenie), že pred jeho domom sa parkovať nebude a na bývalých parkovacích miestach sa objavilo dopravné značenie V13. Sám pritom s druhým vozidlom pred domom parkuje na značke V13 a tiež tam parkujú návštevy.
Je toto očakávaný trend? V susedstve sa už stavia nový dom, majú obyvatelia bytoviek počítať s úbytkom parkovacích miest?
22. marec 2017

Jaro

Cita to tu vobec niekto zodpovedny alebo dokonca primator? Podnet je oznaceny ako vyrieseny....aj ked nie je.
Podla odpovede mesta v tych zahradach bude pokracovat vystavba. Takze cely ten pas parkovacich miest popri plote zanikne, aby mali majitelia pristup na sukromne parkovanie vytvorene na pozemku. Tiez, aby mohli bezpecne vychadzat z pozemku. Ani netreba kupovat v TT viac aut a parkovacich miest bude vacsi nedostatok.
Mozno by stacila pri vydavani stavebneho povolenia okrem podmienky 2 parkovacich miest na pozemku aj podmienka jedneho vjazdu na ne.
Na mieste pasu od cesty k plotu vytvorit chodnik, aby mali majitelia zabezpecene bezpecne vychadzanie z pozemku. Este by boli chraneni zaparkovanymi autami. Ten jeden krizik namalovany pred vjazdom na pozemok by bol ok.
Volal uz niekto MsP k tomu parkovaniu?
22. marec 2017

peter

Pochopil si to spravne. Podnet je zo strany mesta vyrieseny a hotovo. Viac sa tym nebudu zaoberat. A ked sa postavi dalsi dom tak zaniknu dalsie parkovacie miesta. Az zanikne cely ten parkovaci pas uplne.
pre mesto je toto uz uzavrete a vyriesene. Diskusiu necitaju. Reaguju len na aktualizacie.
25. apríl 2017

Palcino Čavojský

Žiadam samosprávu o vysvetlenie:

Vo svojej odpovedi ste napísali: "majiteľ nehnuteľnosti musel pre to, aby dostal stavebné povolenie na dom, vytvoriť dve parkovacie miesta na svojom pozemku. Túto podmienku splnil, lebo jedno miesto je v garáži a druhé na jeho trávniku." Teraz si svoj pozemok, na ktorom by malo byť parkovacie miesto a ktorý je chránené priečnymi pruhmi, ohraničil stromčekmi. Tým pádom porušuje podmienku vytvorenia dvoch parkovacích miest na SVOJOM pozemku. Ako chce samospráva chrániť majetok mesta? Myslím tým pás medzi komunikáciou a pozemkom majiteľa a rovnako aj v časti označenej komunikácie.
04. máj 2017

Palcino Čavojský

Po dnešku chápem mnohých, ktorí sú tu anonýmmne. Mladý pán majiteľ mi zazvonil na dvere, aby si osobne mohol vyjasniť, o čo ide okolo jeho pozemku... Bolo to stretnutie nepríjemné a keď som vyzval pána, aby odišiel zo spoločných priestorov nášho vchodu, povedal, že sa o tom porozprávame vonku. Dúfam, že to nemusím brať ako vyhrážanie.
05. máj 2017

kolombo

Treba zavolať mestskú políciu,že sa Vám dotyčný začal vyhrážať.A čím skôr.
05. máj 2017

Jaro

Keby pan majitel pozorne cital a zrejme to tu cita, kedze bol zvonit, zistil by, ze proti jeho pozemku nema nikto nic. Je to jeho vlastnictvo a moze si s nim robit co chce. Uprimne sa mi paci, ako si to tam upravil. Dokonca aj keby sa zrusili 2 parkovacie miesta ciarami z dovodu ako pise mesto: "Lenže keď chce parkovacie miesto na trávniku využívať, ako to mesto od neho požadovalo, je potrebné umožniť vodičovi vjazd a výjazd na toto miesto. Vzhľadom ku skutočnosti, že ne tejto strane nie je vybudovaný chodník, vodiči vlastníkovi nehnuteľnosti opakovane odstavovali vozidlá tak, že nebolo umožnené bezpečne vchádzať a vychádzať z domu." ... by to po par prispevkoch nikto neriesil.
Co sa ale deje? Uz nie je potrebne vchadzat na parkovacie miesto na pozemku- lebo neexistuje (asi v rozpore so stavebnym povolenim, ale to nie je moja starost). Uz nema obavu o bezpecne vychadzanie z domu lebo so svojim vozidlom pred nim parkuje. Podla mna pominuli dovody namalovanych ciar a teda je mozne ich zmazat a obnovit parkovacie miesta. Pan majitel by parkoval tak, ako ostatni majitelia vozidiel z okolitych 200 bytov. Na volnych miestach a ked nebude miesto, tak pred Tescom. Vsetko bude OK.
To, co sa deje, je vysmechom okolobyvajucich.
Zrejme napisem poslancom mesta zastupujucich tuto cast Trnavy ( na stranke mesta maju mailove adresy), ci aj ich pohlad bude podobny, ako pohlad prispievatelov do tohto podnetu. Asi staci link na podnet a mozu sa s nim oboznamit. Uvidime, ci ich volit aj v buducnosti. Najskor si ale musim vytvorit mail adresu xyz, aby som nemal podobnu skusenost ako je hore spomenuta.
07. máj 2017

peter

Mesto dalo odpoved. Z ich strany je podnet vyrieseny. Komentare necitaju. Viac sa tym nikto nebude zaoberat.
05. jún 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Stavebný úrad na základe tohto podnetu a jeho aktuality Zrušené parkovacie miesta pred rodinným domom súp. č. 8838, Okružná 14E uvádza: Stavebný úrad v danej veci vykonal štátny stavebný dohľad za účasti vlastníkov danej nehnuteľnosti a vyzval ich, aby opätovne zabezpečili na vlastnej nehnuteľnosti vytvorenie dvoch parkovacích miest pre svoje vozidlá, to znamená, že vysadené tujky na trávniku pred rodinným domom musia presadiť v čase mimovegetačného obdobia, inak mesto Trnava zruší pred rodinným domom súčasné vodorovné dopravné značenie V13 a nahradí ho riadnym parkovacím miestom pre verejnosť.

Odbor stavebný a životného prostredia
05. jún 2017

Palcino Čavojský

Majiteľ tuje presadil, ale miesto na parkovanie nevyužíva. Súčasne vodorovné znacenie si myli s vyhradenym miestom na parkovanie
05. jún 2017

Jaro

Postreh z mojej strany.
Okolo 18.5. som poslal mail s tymto podnetom na primatora a poslancov za cast Sever v TT. Do dnesneho dna neprisla ani jedna odpoved....aj ked o par dni majitel presadzal tujky.
Ked sa na jesen este o kus neposunu aj s dalsimi rastlinami, tak si vytvoril parkovacie miesto z vacsej casti na mestskom pozemku a nie svojom.
A ako uz bolo napisane, este tam zacat aj parkovat.
Ved uvidime a vytrvame.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania