Nefunkčné osvetlenie na ulici Evy Kostolányiovej

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

V riešení
meno
Štefan Felčír 04. novembra 2016

Dobrý deň. Osvetlenie ulice Evy Kostolányiovej je nefunkčné, v tme si tam nevidieť pod nohy, nehovoriac o pocite bezpečnosti. Žiadam kompetentných o riešenie problému. Vopred ďakujem.

04. november 2016

Flego

Mám dobré skúsenosti s touto stránkou, obyčajne reagujú hneď http://www.siemens.sk/sites/osvetlenie/osvetlenie_pc.php
07. november 2016

Tobo

Bol by som rad, keby sa tento podnet vyriesil cim skor.
07. november 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
verejné osvetlenie na Ulici Evy Kostolányiovej nie je vo vlastníctve ani v správe mesta. Osvetlenie vybudoval súkromný investor spoločnosť Kamenáč s. r. o., ktorá v súčasnej dobe pripravuje podklady pre uzatvorenie kúpno-predajnej zmluvy s mestom Trnava, po ukončení tohto procesu bude mesto ako vlastník oprávnené zriadiť odberné miesto a zabezpečovať správu a údržbu osvetlenia v tejto lokalite.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
07. november 2016

Štefan Felčír

Alibizmus...
Prečo teda "mesto Trnava" vydáva kolaudačné rozhodnutia pre domy na ulici na ktorej nedokáže zabezpečiť základné podmienky príjemného a bezpečného bývania! Odporúčam Odboru dopravy a komunálnych služieb spolu s najvyšším predstaviteľom mesta prísť sa poprechádzať po ulici o 17 hodine...
08. november 2016

Fredy

Vyhovovalo by Vám viac, ak by Vám mesto nepovolilo užívať Váš dom ?
Pripadá mi to, že momentálne plačete na nesprávnom hrobe.
08. november 2016

Štefan Felčír

mily Fredy, bud rad ze tebe svetlo sviety..., si zamestnanec mestkeho uradu po pracovnej dobe?
08. november 2016

Fredy

Nie som zamestnancom mesta a nepoznám do detailov administratívno-byrokratické postupy a podmienky odovzdávania stavieb a kolaudácie /cesty, chodníky, verejné osvetlenie, rodinné domy občanov/. Z praktického života som zachytil, že existuje aj dajaké užívanie aj pred kolaudáciou /napr. City aréna v meste, diaľnica TT-BA bez odstavných pásov, ... /. Vždy sa to ale točí okolo vlastníka a v odpovedi mesta sa píše o tom, že mesto s verejným osvetlením v tejto lokalite zatiaľ „nič nemá“ a na ťahu je investor.

Takže na Vašom mieste by som „tlačil“ aj na terajšieho vlastníka a urýchlené riešenie situácie požadoval od neho. Napr. aj uvedením verejného osvetlenia do skúšobnej prevádzky vo vymedzenom čase a pod. Dni sa stále skracujú a verím Vám, že situácia bez osvetlenia je zlá.

Držím Vám palce a prajem Vám, aby sa tam u Vás problém s verejným osvetlením vyriešil čo najskôr.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania