Dlhodobo odstavený vrak

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Ivan 11. novembra 2016

asi 2 mesiace odstavene mimotrnavske nepojazdne auto

15. november 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na základe podnetu sme vec preverili priamo na mieste, kde sme zistili, že vozidlo stojí na parkovisku v súlade s pravidlami určenými zákonom č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.
V zmysle zákona č. 79/2015 Z. z. o odpadoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov môže mesto požadovať odstránenie vozidla z miesta, na ktorom poškodzuje alebo ohrozuje životné prostredie, alebo narušuje estetický vzhľad obce či osobitne chránenej časti prírody a krajiny.
Po posúdení veci priamo na mieste, hliadka MsP Trnava konštatovala, že neexistuje žiaden z uvedených zákonných dôvodov, pre ktorý by mohlo Mesto Trnava žiadať držiteľa vozidla o jeho odstránenie z verejného parkoviska. Samotná skutočnosť, že vozidlo jeho držiteľ nepoužíva dlhší čas, a dokonca ani skutočnosť, že vozidlo nemá platnú technickú a emisnú kontrolu, nie je zákonným dôvodom na intervenciu zo strany mesta.

Mestská polícia mesta Trnava
15. november 2016

Ivan

Takze zvolavam akciu "Vsetky autovraky zo Slovenska do Trnavy "na kazde mozne volne parkovacie miesto,lebo sa tym nic neporusuje. Ale to ze obyvatelia TT nemaju kde parkovat,uz dlhodobo nikoho z radnice nezaujima
16. november 2016

marek

pre mna uplne nepredstavitelne aby "kompetentny " clovek povedal ze neexistuju paky na odstranenie. tak boha si ich vytvorte. ved to nie je ojedinely pripad. takych a tomu podobnych su stovky!!!
16. november 2016

Ivan

Kedze som sa presvedcil ze pravne povedomie prislusnikov MP v TT je v niektorych oblastiach poslabsie prikladam navod ako sa to riesit /ak sa ovsem chce/ :
Proces odstránenia vozidla z parkoviska začína tým, že mestská polícia vyzve majiteľa nepojazdného vozidla, aby ho odstránil sám. Ten sa musí ozvať do 30 dní. Mestská polícia získava informácie o majiteľoch odstavených áut prostredníctvom Policajného zboru. Muži zákona informujú okresný úrad, že auto nemá platnú technickú a emisnú kontrolu.
Ak majiteľ auta neodpovedá, jeho auto je odtiahnuté na parkovisko prevádzkované súkromnou spoločnosťou. „Majiteľovi je zaslané upovedomenie. Ak sa do dvoch mesiacov opäť neozve, na rad nastupuje štátna správa,“ Ak majiteľ auta neodpovedá, jeho auto je odtiahnuté na parkovisko prevádzkované súkromnou spoločnosťou. „Majiteľovi je zaslané upovedomenie. Ak sa do dvoch mesiacov opäť neozve, na rad nastupuje štátna správa,“
Okresný úrad začne tridsaťdňové správne konanie. Podľa zákona o odpade musí najprv odbor starostlivosti o životné prostredie prehlásiť predmetné auto za staré vozidlo. „Až potom môže odbor cestnej dopravy vyradiť nahlásené auto z evidencie,“ povedal Juhászi. „Teoreticky do troch mesiacov od prvého odtiahnutia by malo byť auto zošrotované.“ Výnos z likvidácie je príjmom okresného úradu.
16. november 2016

kolombo

Ivan nehnevaj sa,ale tu len cituješ nejakého pána z nejakého odboru.To že niekto niekam napíše,že mestská polícia vyzve majiteľa nepojazdného vozidla,je zle podľa mňa spracované.On tým myslí nepojazdné vozidlo-autovrak.A to je také,ktoré vykazuje znaky autovraku.Ešte by ma zaujímalo z ktorého roku máš tú citáciu.Ty si myslíš,že ti niekto len tak niečo odpísal.Nemysli aj mne to vadí,ale po naštudovaní nové zákona som to pochopil.Keď mám nejaké pochybenia,tak treba isť na mesto-prípadne na mestskú políciu.Vlastné skúsenosti.Tu mu musíme len počať na parkovaciu politiku,ktorá vyrieši parkovanie povedzme cudzích vozidiel.
24. november 2016

Adrián Mních

Može s týmto zákonom spraviť vobec mesto? Podľa mňa , opravte ma ak sa mýlim, je nadradená celoštátnym zákonom. Samozrejme bol by som rád keby parkoviská nezaplavovali vraky
24. november 2016

Adrián Mních

Nie je to tak ,že ak chýbaju špztky je to považny za vrak? Štítky na skle napovedia že je po stk a ek... https://www.odkazprestarostu.sk/trnava/podnety/33668/vrak-auta-na-podjavorinskej

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania