Neprehľadná križovatka Orgovánova vs. Maxima Gorkého

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený

Križovatka častých dopravných nehôd, auto prichádzajúce z Orgovanovej musí pri náležitom výhľade dosť zasahovať do hlavnej cesty na ul. Maxima Gorkeho, bolo by vhodné osadiť túto križovatku zrkadlami.

28. november 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na základe konzultácie s Okresným dopravným inšpektorátom v Trnave budú na predmetnej križovatke osadené dopravné značky P2 - Stop daj prednosť v jazde v priebehu tohto kalendárneho týždňa. Určite aj tie dostatočne prispejú k bezpečnosti cestnej premávky v tejto lokalite.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
29. november 2016

Marco Heinis

Osadenie Vami navrhovaných dopravných značiek nepomôže do križovatky z ulice Orgovanovej nevidno ak chce vodič náležitý vyhľad do spominanej križovatky musi vojst motorovou časťou a riskuje tak stret auta iduceho po hlavnej ceste t.j z ulice Maxima Gorkého preto si myslím že osadenie zrkadiel by malo lepší význam ako značky P2 nakoľko je spomínaná križovatka v miernej zákrute!
20. december 2016

Lubor Bednár

....a takto sa to rieši keď sa to robí zásadne od stola....bol tam nejaký kompetentný na obhliadke? Išiel po ceste s autom? Treba tam ísť aj okolo 7:30-7:50 ráno keď deti vozia rodičia do školy. Ul. M. Gorkého popri škole je v ten čas veľmi nebezpečná a dochádza tam k nebezpečným kolíznym situáciám. Treba zvážiť aj vyznačenie žltej čiary, resp. zákaz zastavenia na ceste popri škole.
29. december 2016

Marco Heinis

Bol som sa na predmetnej križovatke pozrieť po čase a sú tam osadené STOP-KY z oboch strán ulice no neriešito ale vôbec NÁLEŽITÝ ROZHĽAD do križovatky ako nás učia v autoškolách! Vodič prichádzajúci z Orgovanovej do ulice Maxima Gorkého nemá náležitý rozhľad zrkadlá by pomohli viac treba si uvedomiť že v blízkosti je kolegom vyššie spomínaná základná škola. Treba sa nad tým zamyslieť znova.
23. február 2017

Mario Jurča

Spomaľovače na križovatke Gorkého ul. a Orgovánovej ul.
Dobrý deň, na križovatke Gorkého a Orgovánovej ul. v Trnave dochádza často k vážnym dopravným nehodám. Spôsobené sú neprimeranou rýchlosťou áut idúcich po hlavnej Gorkého ul. a tiež zlým výhľadom z vedľajšej Orgovánovej kvôli zaparkovaným autám pozdĺž Gorkého ul. Taktiež pár metrov od križovatky je vchod do základnej školy, čiže je tam každý deň veľký pohyb chodcov, hlavne detí. Veľmi by pomohlo osadenie spomaľovačov na hlavnej ceste z oboch strán križovatky, prípadne aj pri zastávke autobusu pred školou. Iste by pomohlo aj zábradlie na celej križovatke, ktoré by oddeľovalo chodník. Ďakujem.
27. február 2017

Matúš G

Stopky boli osadené.
Mário spomaľovače osádzať určite nebudú, zvyšujú hlučnosť a cez ulicu jazdí MHD. Zábradlie tiež problém nevyrieši.
Možno by pomohli zvýraznené značky Stop, nakresliť na cestu stop čiary. V prvom rade je to ale o vodičoch ktorý majú sledovať premávku.
02. marec 2017

Mario

Dobrý deň, samozrejme vodič má sledovať premávku ale reálne tu žiadne značky nepomôžu, jednoznačne treba znížiť rýchlosť áut idúcich po Gorkého ulici (spomaľovač, radar atď.) Výhlad z Orgovánovej pri stojacich autách pozdĺž Gorkého je nulový. Vodič sa proste musí pohnúť do križovatky a risknúť to aj bez toho, aby jasne videl vozidlá idúce po Gorkého. Ak by bol spomaľovač aspoň medzi zastávkou MHD pred školou a križovatkou, snáď by nebol pre autobus pri rozbiehaní problémom. A čo sa týka zvýšenej hlučnosti pri prejazde spomaľovačmi tak radšej hlučnosť ako ohrozovanie detí okolo školy. Nesúhlasím ani s tým, že by pevné zábradlie nič nevyriešilo, určite by chodcov čiastočne ochránilo. Ďakujem.
17. marec 2017

Matúš G

Pribudli spomalovače.
17. marec 2017

Marcos

Ešte tie zrkadlá z každej strany ulice a už to bude ako tak bezpečné
06. jún 2017

Mario

Opäť v priebehu pár dní dve dopravné nehody na križovatke Gorkého a Orgovánová. Spomaľovače na vedľajšej ceste veľa nevyriešili, chýba tam výhľad na autá idúce rýchlo po Gorkého. Neuvažuje sa o zrkadlách? V oblasti sa stavajú 3 nové bytové domy čím sa podstatne zvýši premávka.
06. jún 2017

Marco Heinis

Stále to hovorím a píšem tam pomôžu iba zrkadlá žiadne retardery,stopky ale iba zrkadlá už sa konečne zobuďte !
06. jún 2017

Mario

Okrem zrkadiel treba aj spomaľovače na hlavnú cestu pri zastávkach, kúsok od križovatky aby tam autá neleteli 80km/hod. To, že by sa vraj zvýšila hlučnosť neobstojí, keďže by autá museli ísť podstatne pomalšie. Plus znížiť rýchlosť pri škole dopravnou značkou na 40km/hod, aj keď to nedisciplinovaní vodiči zrejme dodržovať nebudú. Akoby sa čakalo až na nejakú tragickú nehodu.
21. júl 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
zrkadlo bolo v priebehu júla 2017 osadené.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
21. júl 2017

Matúš G

Pribudlo zrkadlo v smere od mesta. Vybavené?
20. júl 2019

Marco Heinis

A vodič z druhej strany nemá nárok na zrkadlo? Tam nieje jedmosmerka , zrkadlá treba z oboch strán.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania