Ozdoby našich sídlisk - trafačky a výmeničky

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Neriešený
meno
Ivana 05. apríla 2013

Sídliská sa postupne menia, bytové domy, obchodné centrá, parkoviska, chodníky, cesty sa opravujú, vynovujú, rekonštruujú, takže svojím zanedbaným stavom stále viac vytŕčajú výmenníkové stanice a trafostanice. Predpokladám, že trafostanice a výmenníkové stanice nevlastní mesto, aj keď TT Komfort v minulom roku maloval niektoré výmenníkové stanice zvonku, takže tie asi spravuje /?/
Môže mesto "pritlačiť" podnietiť, donútiť, apelovať na/ prikázať, vlastníkovi, aby "niečo" urobil s fasádami týchto objektov?
Prípadne vyzvať, pripraviť projekt, pomôcť, ponietiť spoluprácu, navrhnúť riešenie, možno by to boli ok legálne graffity steny, príp. steny na maľovanie pre umelcov, zeleňou obrastené steny, prakticky čokoľvek by bolo lepšie, ako súčasný stav. Možno inšpirácia zo zahraničia.
Dá sa s tým vôbec niečo robiť?

08. apríl 2013

Peter Bročka

V mene občianskeho združenia LepšiaTrnava by som týmto vlastníkovi/správcovi rád ponúkol pomoc pri zorganizovaní streetart/graffity eventu, ktorý by pomohol niektorý z týchto objektov skrášliť. :) Keďže technická využiteľnosť objektov je otázna, dávam do pozornosti ako inšpiráciu tento projekt z Košíc http://www.spots.sk/
11. apríl 2013

Žanet

Ten prelinkovany projekt sa mi paci..ak by bolo nieco take v Trnave, zapojila by som sa :)
12. apríl 2013

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za podnet. O jeho riešení vás budeme informovať.

Jana Gmitterová, ÚKaM
09. máj 2013

Ivana

Aktuálne /7.5.2013/ sa na Juraja Slottu pracuje na výmenničke, aj výmenička na Spartakovskej bola minulý rok namalovaná, takže to vyzerá, že správca TT Komfort to dáva postupne do poriadku. Problém budú skôr Trafostanice, kto vlastní tie?
28. júl 2013

Ivana Zet

Asi to nie je jednoduché, ak trafačky nepatria mestu, ani pod správu mesta, ale už je to 3 mesiace... sú nejaké nové info, či sa s tým dá niečo robiť?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania