Výsadba novej zelene na Kopánke

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Alan 28. novembra 2016

V križovaní ulíc Dúhová a Jána Hlubíka sú mestské pozemky zarastené burinou, s pozostatkami stavebného materiálu. Priestor by bolo možné skultúrniť, zrovnaním priestoru, výsadbou trávnika, výsadbou stromov a osadením lavičiek. Ide o mestské pozemky: 4021/381, 4021/382, 4021/462.

01. december 2016

Adrián Mních

Nápad by to bol dobrý, navrhoval by som ale vysadiť nie okrasné stromy ale Čerešne, Orechy, jabloňe... alebo Veď ich mesto može predať , pozemky možu byť kľudne stavebné. Peniaze by sa mohli použiť napr. na výsatbu stromov v okolí.
07. december 2016

Alan

Ja navrhujem spraviť na tejto ulici alej z Moruše trnavskej (Morusa trnaviensis). Táto odroda nesie meno po Trnave, ale neviem či mesto vysadilo aspoň jeden takýto strom.
07. december 2016

Adrián Mních

Myslím , že Moruša Trnavská by bola super :)
07. december 2016

Fredy

Označený priestor je rezervovaný pre druhú vetvu Hlúbikovej ulice, takže stromy by boli vhodné iba do budúceho stredového zeleného pásu. Nakoľko však v blízkom okolí bude pokračovať ďaľšia výstavba , je otázne, či tráva aj stromy by zostali bez "stavebnej" devastácie.
08. december 2016

Alan

Druhá vetva Hlúbikovej cesty možno nikdy nebude, alebo v ďalekej budúcnosti. Existujúce komunikácie na Peknom poli stavajú developeri. Vyznačené pozemky sú okolo dokončenéj komunikácie. Aby sme sa teda tie roky čakania na druhú vetvu nepozerali na burinu a tankodrom, ale mali okolo seba kultúrne prostredie, zatrávnil by som celú plochu a stromami vysadil plánovaný zelený pás.
23. december 2016

Alan

žiadna reakcia?
25. január 2017

Alan

Neviem čo znamená, že je podnet neriešený. Že už nebude riešený, alebo sa zatiaľ nikto zo samosprávy nestihol vyjadriť?
21. marec 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ako sme uviedli v odpovedi k podnetu https://www.odkazprestarostu.sk/trnava/podnety/37471/prepojenie-hviezdna-duhova, v tomto roku je už v rozpočte mesta schválená položka na dokončenie cesty a revitalizáciu priľahlej zelene. Stromy na trávnatej ploche však nebudú vysadené, keďže v budúcnosti sa v rámci územného plánu počíta s tým, že cesta bude pokračovať v rovnakých šírkových parametroch ako už existujúca cesta na Hlubíkovej ulici.

Odbor územného rozvoja a koncepcií

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania