Nepojazdne vozidlo na G. Dusika

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Boris 12. decembra 2016

Od juna 2016 je na G. Dusika 62 zaparkovane vozidlo so SPZ BB642DJ. Majitela vozidla sa nepodarilo vypatrat a vozidlo zabera parkovacie miesto.

14. december 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v zmysle zákona č. 79/2015 Z. z. o odpadoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov môže mesto požadovať odstránenie vozidla z miesta, na ktorom poškodzuje alebo ohrozuje životné prostredie, alebo narušuje estetický vzhľad obce či osobitne chránenej časti prírody a krajiny.
Po posúdení veci priamo na mieste, hliadka MsP Trnava konštatovala, že neexistuje žiaden z uvedených zákonných dôvodov, pre ktorý by mohlo Mesto Trnava žiadať držiteľa vozidla o jeho odstránenie z verejného priestranstva. Samotná skutočnosť, že vozidlo jeho držiteľ nepoužíva dlhší čas a dokonca ani skutočnosť, že vozidlo nemá platnú technickú a emisnú kontrolu, nie je zákonným dôvodom pre intervenciu zo strany mesta. Napriek uvedenému, sme sa pokúsili o kontaktovanie držiteľa vozidla, ktorým je spoločnosť z Banskej Bystrice. Držiteľa sa nám však skontaktovať nepodarilo.

Mestská polícia mesta Trnavy
28. január 2017

Martin

Vozidlo patrí síce firme z BB ale jazdila a následne vo februári 2016 (kedy skoncila STK a EK) ho tam odstavila rodina Cisarova z G.Dusika 63.
29. január 2017

Martin

Nepojazdne vozidlo na Gejzu Dusíka

Nepretržite už viac ako rok parkuje na ulici Gejzu Dusika 62 v Trnave osobné motorové vozidlo Škoda Roomster s banskobystrickými značkami, ku ktorému sa nikto nehlási. Auto má 1 rok neplatnú STK a EK.Vzhľadom na to, že v uvedenej lokalite je problém s parkovaním, toto auto zbytočne zaberá 1 parkovacie miesto, preto je žiadúce, aby bolo toto auto z parkovacieho miesta odstránené a uvoľnilo miesto pre ostatné autá.
08. marec 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
vozidlo sa už v danej lokalite nenachádza, podnet je vyriešený.
Kto? odbor komunálnych služieb

Mesto Trnava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania