Priechod mimo označenia

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Roman Reisinger 26. decembra 2016

Chýba namalovať nový prechod (biele pásiky na zemi) na novom prechode, ktorý je aj vysvietený čo veľmi chválim, ale starý prechod nieje odstránený, Chodievam tadial pravidelne a ludia nevedia kadial majú chodiť, či po "prechode" mimo označenia po zebre, alebo po vysvietenom novom prechode, kde pozerajú šoféry že kadial idem, pár metrov od zebry :) Veľa Študentov aj starších ludí tade chodí a budem veľmi rád, ak prechod bude bezpečný. ďakujem :-)

04. január 2017

Matúš G

Určite o tom vedia že tam chýba "zebra". Možno ju dajú aj protišmykovú. Neboli vhodné poveternostné podmienky. Ja by som osobne chodil po starom neosvetlenom priechode, lebo to je zákonná značka.
06. január 2017

Viktor

Omyl - tu ide o rozpor vodorovnej (zebra) a zvislej (pozor prechod pre chodcov so svetelným znamením) dopravnej značky. Podľa § 60 ods. 3 zákona o cestnej premávke, ak je nesúlad medzi zvislými dopravnými značkami a vodorovnými dopravnými značkami, zvislé dopravné značky sú nadradené vodorovným dopravným značkám. Prechádzať preto treba po vysvietenom novom prechode.
06. január 2017

Roman Reisinger

čiže ak ma šlahne auto a budem na "novom vysvietenom" kto bude vinník ? ! auto mi nezastavuje ked je deň a idem pár metrov vedla zebry, čiže po vyvietenom chodniku ktory cez den nieje vidiet, a auto mi neda prednost a vidiet v ociach šoféra vraždiaci pohlad že kadial to ja idem ! S PREPÁČENÍM, SEREM NA KOMENTÁRE TOHTO TYPU a budem rád, ked sa prechod ( zebra ) namaluje tam,kde má byť ! všade to tak je namalovane, ale tento prechod nieje dokonceny. (pardon ak som sa vyjadril neslušne). Ďakujem . :-) príjemný deň prajem.
PS: povedzte to dedom a babkám že " Podľa § 60 ods. 3 zákona o cestnej premávke"...atď. ako budú reagovať :D vyšváca ťa palićkou s ktorou sa podopiera.
06. január 2017

Viktor

S Vašim podnetom sa úplne stotožňujem, časom by som ho podal aj sám, pretože som to riešil pri každom prechádzaní (aj vzhľadom na moju odpoveď). Môj komentár bola reakcia na Matúša, že pôvodný prechod prakticky už nie je zákonná značka, preto ste si mohli tie osobná ataky odpustiť...
09. január 2017

Kajo

Pretože umiestniť informačnú tabuľu pre chodcov, ktorý priechod použiť je v krajskom meste niečo extra :)
10. január 2017

Matúš G

viktor - máš pravdu ja som si neuvedomil že na stĺpoch sú značky priechodu pre chodcov.
10. január 2017

Viktor

Neriešené. Dnes večer som mohol zraziť tetušku, ktorá prechádzala po neosvetlenom pôvodnom prechode, lebo ja naivka som čakal, že keď je tam nový prechod, upozorní ma na chodca blikaním... Ale to by najprv po ňom musel ísť, všakže.
11. január 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
priechod bude obnovený pri vhodných poveternostných podmienkach, keďže technológiu plastových priechodov pre chodcov nie je možné aplikovať pri teplotách nižších ako 5 °C.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
11. január 2017

Roman Reisinger

Viktor - vidis to ! ja sa s tym stretavam kazdy den . kazdy den tadial idem a pokazde mam problem s prechadzanim a neviem si bezpecne vybrat "prechod" radsej vyuzijem prechod pri kruháči. Istotne sa to bude riešiť, ale asi si počkáme ešte kým nakreslia novy a zmaźú starý prechod....
necháme to na vyššie postavených nech poriešia .
11. január 2017

Roman Reisinger

Viktor, kúpim bílu farbu a oblejeme tam zebru :-D lebo kým to spravia, moze prist niekto o život ( ako v tvojom prípade ze si cakal ze to bude blikať a nić...) ale to uz bude neskoro. jedinu vec nechapem ze ked to dorobili preco tam nieje nakreslena zebra. to uz cez jeden bolo hotove, co si pamatám ..zeby firma ktora neví dotáhnut veci dokonca (?) .. darmo tu rozmyslat nad tym, dokial sa nevyadrí niekto, kto je za to zodpovedný. ale kazdý komentár k tomuto ma zaujima , takźe čítam .
11. január 2017

Roman Reisinger

...cez jeseň bolo hotové... (oprava)
13. január 2017

Viktor

Ak už nemohli namaľovať nový, mohli aspoň niečim prekryť ten pôvodný.
A pokiaľ ide o maľovanie, keď sa chce, tak to ide: https://www.odkazprestarostu.sk/trnava/podnety/35130/urychlene-znovunamalovanie-priechodu-pre-chodcov
07. február 2017

Roman Reisinger

"upozornil čitateľ Jozef Č., " :-D no téda, ja sa tam nevolám , aspoň keby neklamali :D hihi. tak snád to bude už lepšé
23. február 2017

Johnny Beer

tak dnes rano na prechode pre chodcov kusok dalej od tohto, pri cinskej restauracii, vyhasol dalsi ludsky zivot... dufam ze teraz po funuse pribudne riadne znacenie a osvetlenie, lebo tento prechod v krizovatke nie je ani vidiet
23. február 2017

Roman Reisinger

smutné to je,ale nemóžme hádzat vinu na zle označený chodník. sú tam doravne značky ze je tam prechod , urcite je vinník vodič,ale dajú vinu prechádzajúcemu že tam vbehol, tak to chodí :/
03. marec 2017

Matúš G

Vybavené. Dnes ho striekali.
17. máj 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ako už bolo uvedené v diskusii, správne vodorovné dopravné značenie priechodu v tejto lokalite už bolo obnovené.

Odbor dopravy a komunálnych služieb

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania