Zničené trávnaté plochy

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Jozef Šúst 10. apríla 2013

V okolí ulice T. Tekela 7 a 8 je problém so zničenými trávnatými plochami od aút, ktoré si skracujú cestu, alebo ich vodiči sú len jednoducho neohľaduplní. Bolo by možné sadovými úpravami prinavrátiť pôvodný vzhľad, poprípade osadiť nejake vkusné mechanické zábrany? (nie bielo červené tyče, ale aspoň natreté normálnou farbou.) Raz tu bol riešený podnet na parkovanie na chodníkoch v tejto oblasti, ktoré spôsobuje aj toto, ale sľúbené hliadky mestskej polície sa nedostavili.

10. apríl 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. O riešení problému vás budeme informovať

Jana Gmitterová, ÚKaM
24. apríl 2013

Jozef

Dobry den, bude sa tento podnet este riesit, alebo uz zapadol prachom?
02. máj 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Vopred sa ospravedlňujem, že stanovisko pripájam trošku oneskorene, ale v tomto prípade bolo potrebné komunikovať o vašom podnete s viacerými odbormi.
Zatrávňovať rozjazdené trávnaté plochy nie je rentabilné vzhľadom na skutočnosť, že takto upravená plocha vydrží iba niekoľko dní. Osadenie mechanických zábran prekáža pri udržiavaní zelene, je to finančne náročné a na niektorých úsekoch si po osadení zábran nedisciplinovaní vodiči po čase nájdu prejazd na inom mieste a problém sa opakuje. Podnet sme preto preposlali Mestskej polícii v Trnave, pretože do ich kompetencie spadá kontrolná činnosť zameraná na dodržiavanie VZN č. 289 o verejnej zeleni.
VZN č. 289 nájdete na tomto linku http://www.trnava.sk/sk/vseobecne-zavazne-nariadenie/289


Jana Gmitterová, ÚKaM
02. máj 2013

Jozef

Dobrý deň, ďakujem za Vašu odpoveď, alel nie úplne sa s ňou stotožňujem. Mestská polícia tento problém nevyrieši, ani mu len nepomôže. Problém nie je až tak parkovanie na tráve, ako skracovanie si cesty a obchádzanie áut po trávnikoch, a to je malá šanca, že niekoho prichytia priamo pri tom. Keď sa neurobí nič, tak o chvíľu budú všade namiesto trávnikov len vyjazdené hlinené koľaje od áut. Jedna vec sú ľudia, ktorí sa tak správajú, druhá vec je, že mestu platíme dane a malo by predsa len niečo urobiť. Mesto parkovaciu politiku rieši minimálne alebo aspoň o nej nehovorí. Čím bude prostredie nekultúrnejšie aj ľudia budú len horší. Preto aspoň to, čo by sa dalo urobiť, to by sa spraviť mohlo. Tých zábran tam netreba tisíce. Verím, že mesto v rámci technických služieb a skladov určite disponuje niečím takým, čo by tak vedelo poslúžiť, aby sa to nemuselo kupovať za drahé peniaze(alebo vysadenie živého plotu). Považujem Vašu odpoveď za nedostatočnú a podnet za nevyriešený, a prosím Vás ešte o jedno dôkladnejšie preskúmanie všetkých možností, hoci aj improvizovaných.
14. február 2014

Ivana

Njn vyzerá to hnusne, tie blatové "rohy" na každej trávnatej ploche, ale ten dôvod, prečo sa tam nemôžu dať mechanické zábrany- "prekáža pri udržiavaní zelene" ? a čo mechanické zábrany okolo plateného parkoviska pri Poliklinike, tie pri údržbe zelene neprekážajú? :) proste je tam ticho tolerované parkovať na chodníkoch aj zeleni, tak sa napíše diplomatická odpoveď prečo sa to nedá.
05. január 2015

Peter

Niekto si z toho robi off road drahu
05. január 2015

Peter

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania