Odpadky v okolí parkoviska a autobusovej zástavky

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Michal 02. januára 2017

Parkovisko oproti družstvu na Modranskej, je vyhľadávanou lokalitou taxikárov, kamionistov, kuriérov, rozvážačov jedla, ľudí cestujúcich smerom na Ružindol a ďalej po starej ceste, mladých ľudí a pod. Tí sa tam obvykle zastavia na krátku prestávku, aby sa v pokoji najedli alebo vykonali inú potrebu.
Keď však odídu odpadky tam obvykle nechajú. Takže zástavka, celé okolie parkoviska a aj cesta ďalej smerom k farme býva obsypaná odpadkami: použité kondómy, použité papierové vreckovky, plastové fľaše, plechovky, obaly z fast foodov a začiatkom roka aj zbytky pyrotechniky. (viď. fotky)
Navrhujem: vyčistiť parkovisko, dať do poriadku aj zástavku, umiestniť viditeľne mestský kontajner na odpadky.
Ďakujem

02. január 2017

kolombo

Súhlasím,treba viac kontajnerov.Ale obávam sa,že prasiatkam to nepomôže........Trochu by ma zaujímalo,koľko dalo mesto Trnava spolu s mestskou políciou pokút za znečisťovanie priestranstva.
03. január 2017

Peto

moj skromny tip je 0 (slovom nula), tak ako za fajcenie na autobusovych zastavkach.
17. január 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
odpad pod lavičkou na zastávke a v okolí (na parkovisku) je vyzbieraný.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
19. február 2017

Michal

Odpadky v okolí parkoviska a autobusovej zástavky (2)
Chcel by som opäť priniesť do pozornosti parkovisko na Modranskej, na ktoré som upozornil už v podnete:
https://www.odkazprestarostu.sk/trnava/podnety/35938/odpadky-v-okoli-parkoviska-a-autobusovej-zastavky
Mesiac po vyčistení parkoviska okolo autobusovej zastávky je v rovnakom stave. Na parkovisku sa naozaj pravidelne zastavujú vodiči na krátku prestávku. Na obrázku som zakreslil body, kde by bolo dobré umiestniť smetné koše, pretože práve tam stávajú najčastejšie (o čom svedčí množstvo odpadkov).
Na obrázku z máp som označil "X" aj miesto kam chodia tí, čo chcú mať viac súkromia. Z fotiek je to tá s oranžovým plynovým rozbáčačom. Toto však neviem či je v kompetencii mesta.
Za vyriešenie podnetu ďakujem.
24. august 2017

Ľubomír Kubiš

Modranská cesta - neporiadok na parkovisku

Parkovisko na ulici Modranská cesta hovorí o kultúre nášho obyvateľstva. Toto parkovisko, na ktorom je aj autobusová zastávka je hneď vedľa hlavnej cesty, ktorá vedie do nášho mesta. Chýbajú tu odpadové koše. Všetok odpad končí priamo na parkovisku, alebo vo vysokej burine, ktorú nikto nekosí. Vysoká burina bráni výhľadu pri výjazde na hlavnú cestu, preto minimálne dva krát do roka to pokosím a toto je výsledok. Bolo by vhodné na parkovisko umiestniť nádoby na odpadky a z času na čas spraviť údržbu. Na zváženie je aj umiestniť kameru, ktorá bude monitorovať toto parkovisko.
25. august 2017

kolombo

Prasatá.......
06. september 2017

Drahomíra Kubišová

Ľutujem ľudí, ktorí v takto znečistenom, priam až nechutnom prostredí musia čakať na autobus.
20. november 2017

Michal

Neviem, či sa mesto snaží s týmto niečo robiť, no ak áno tak to žiaľ nie je vidieť.
Odpadky priebežne poodfukuje vietor. Je mi jasné, že do novín sa lepšie predá osadenie nových kontajnerov na sídliskách ako osadenie smetného koša na parkovisku na kraji mesta, no i tak by som chcel apelovať na mesto, aby tento krok zvážilo.
Okrem bežných odpadkov, papierových vreckoviek a použitých kondómov sme mali možnosť minule vidieť aj nový spôsob využitia okolia autobusovej zastávky. Priamo za ňou niekto využil chodník ako latrínu (dokonca nemal ani toľko rozumu, aby to "položil" do trávy, ktorá bola 10cm vedľa).
Tomu, kto to potom odpratal, v mene detí, psov a nás, ktorí tam chodíme ďakujem. Ďakujem aj pánovi Kubišovi, ktorý to tam kosí (a to som si myslel, že aspoň toto robí mesto).
26. marec 2018

Ľubomír Kubiš

Neporiadok na parkovisku Modranská cesta, uhynuté zvieratá, kože

V decembri 2017 v období medzi vianočnými sviatkami a novým rokom som telefonicky upozornil pracovníčku na MsÚ Trnava na neporiadok na parkovisku na Modranskej ceste oproti PD Trnava (plastové fľaše, tašky z PVC,. Dôrazne som upozornil na vyhodené zvieracie kože a kosti zabalené v igelitovom vreci, ktoré je dnes už roztrhané a obsah je rozhádzaný po okolí. Do dnešného dňa sa týmto problémom nikto nezaoberal i napriek tomu, že som upozornil na možnosť šírenia infekcie. Neporiadok na tomto parkovisku je trvalý. Navrhujem umiestniť kameru a parkovisko monitorovať.
26. marec 2018

Michal

Kvôli modrým plastovým pytlom sme 23.12.2017 volali mestskú políciu. Pytle vyzerali naliate krvou a tak sme ich nechceli otvárať len tak. Hliadka pytle otvorila a zistila, že boli plné vnútorností (pravdepodobne z rýb) a krvi. Miesto nafotili a ubezpečili ma, že otvoria požiadavku na firmu odstraňujúcu odpadky v Trnave.
Ako píše pán Kubiš, do dnešného dňa tam odpad zostal. Súkromným autom nevybaveným na prevoz biologického odpadu to previesť nešlo, keďže pytle kvôli konzistencii neboli jednoduché na manipuláciu a teda by vytekajúca krv a vnútornosti spôsobila výraznú škodu v aute.
Požiadal som aspoň smetiarov, ktorý tade chodia každý týždeň, či by boli ochotní to naložiť do smetiarskeho auta a odviesť. Povedali mi, že to nie je ich starosť.
06. apríl 2018

Michal

Odpadky niekto (asi mesto) upratalo. Aspoň v tej najviac znečistenej časti. Ďakujeme.
Verím, že niektoré z hore navrhovaných riešení by mohlo pomôcť, aby nebolo treba ich odtiaľ upratovať.
09. apríl 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
odpadky v lokalite boli vyzbierané, podnet je momentálne vyriešený.

Odbor dopravy a komunálnych služieb

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania