Aktualizovať podnet
Úprava betónových plôch po odstránených kríkoch pri parkovisku

Nahrajte obrázok aktualizácie podnetu:

Vaše meno:

Váš e-mail:

Koľko je jedna plus jedna? (zadajte číslo):


   alebo   ísť späť


Pomoc

Pomocou nasledovného dialógu nás môžete upozorniť na akúkoľvek zmenu príslušného podnetu, či už sa jedná o jeho nápravu, alebo naopak zhoršenie daného stavu.

Úprava betónových plôch po odstránených kríkoch pri parkovisku

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Tomas Hansut 08. januára 2017

Dobrý deň,v decembri sa pri parkovisku medzi vežiakmi na Teodora Tekela odstránili kríky.Pod časťou z nich sa objavili pôvodné betónové plochy (chodník?),medzi ktorými sú plochy z hliny.Medzi parkoviskom a týmito plochami je nakreslená žltá čiara,ale aj tak tam začali parkovať autá.Tie plochy sú niektoré dlhšie a niektoré kratšie,takže autá sčasti stoja na hline(a potom sa špiní plocha parkoviska)a niekedy zase vytŕčajú do plochy parkoviska,takže sa komplikuje prejazd okolo nich.
Chcel by som navrhnúť,aby sa tieto plochy nejako rozumne doriešili.Najlepšie by bolo dobetónovať aj tie chýbajúce kusy,kde je teraz hlina-rozšírilo by sa tým parkovisko,alebo by sa betón mohol odstrániť a vysadiť tam napr.tráva.V súčasnom stave to nie je ani poriadne parkovisko,ani to neplní žiadnu inú funkciu.

14. marec 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň!
Fotografia podnetu z tejto lokality bola pre nás nepríjemným prekvapením. Auto, ktoré tu vidieť, v prvom rade porušuje VZN o zeleni (http://www.trnava.sk/sk/vseobecne-zavazne-nariadenie/289, http://www.trnava.sk/sk/vseobecne-zavazne-nariadenie/427). Okrem iného nerešpektuje ani to, že v "hlinenom ostrovčeku" už začala nová výsadba a od jesene je tu vysadený nový strom, ktorý v tomto/jarnom období doplní trávnik a v jesennom termíne ďalšia výsadba stromov. Na opakované požiadavky občanov sme dali odstrániť prerastajúce kríky, ktoré zabraňujú napr. aj sociálnej kontrole územia, držia sa v nich nafúkané odpadky a pod. V uvoľnenom priestore sme pristúpili k novému typu "miniparkovej" úpravy, aby na sídlisku rástli stromy, ale netienili priamo okná nižších poschodí, čo je častá sťažnosť občanov na zeleň.
Vo všeobecnosti sa občania delia na dve kategórie: prvá by chcela mať stromy všade, druhá potrebuje všade parkovacie miesta a stromy im na zaparkované autá "len" zhadzujú kvety, listy a zlomené konáre. Dodávame, že okrem iného aj tienia v letných horúčavách. Ďalšia námietka proti tomuto postoju spočíva v tom, že ako Odbor územného rozvoja a koncepcií predpokladáme, že ľudia budú chcieť v Trnave žiť aj o 20, 50 či 100 rokov. Aby ľudia mohli žiť kdekoľvek, potrebujú kyslík. Kyslík vzniká procesom fotosyntézy zo zelene listov stromov. Ak chceme o 20 rokov dýchať nielen výfukové plyny, teda vôbec žiť, je potrebné rešpektovať, že aj stromy potrebujú životný priestor. Ich "spoločenská" hodnota je (oproti hodnote auta) nevyčísliteľná, ich existencia umožňuje/podmieňuje (nielen) ľudský život, a to, samozrejme, vo viacerých generáciách.

Odbor územného rozvoja a koncepcií
14. marec 2017

Tomas Hansut

Dobrý deň, ďakujem za odpoveď. Potom by som navrhoval, aby sa v rámci "miniparkovej" úpravy nejako doriešili tie kusy betónu, čo zostali po odstránených kríkoch. Momentálne sú dosť neestitické a navyše sa na nich už celkom pravidelne parkuje, vďaka čomu v daždivom počasí je celé parkovisko znečistené od blata. Ako som už písal vyššie, v súčasnom stave to nie je ani parkovisko,ani to neplní žiadnu inú funkciu.
16. marec 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na základe podnetu dáme čo najskôr naceniť práce týkajúce sa odstránenia betónových plôch spolupracujúcou firmou, aby mohlo čo najskôr dôjsť k dôkladnému zazelenaniu lokality.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
04. apríl 2018

Tomas Hansut

Dobrý deň, pohlo sa niečo za uplynulý rok?
20. február 2024

Tomas Hansut

Overenie stavu podnetu - podnet bol vyriešený

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania