Rozbity dom na ulici Stromova

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Vyriešený
meno
Ivan 12. apríla 2013

Dobry den,

rad by som sa spytal, ci mesto nema nejake paky/kompetencie aby majitelovi nehnutelnosti tuto nehnutelnost nariadilo zabezpecit/upravit tak, aby ked ide clovek o 11 domov a nikde ani noha sa pomaly bal prejst okolo. V zime sa mi dokonca stalo ked som isiel okolo tak asi 2m predomna padla tehla/skridla zo strechy. Ist trochu rychlejsie asi tu uz dnes nie som.

15. apríl 2013

Odkazprestarostu.sk

Jeden podnet na tento dom sme už dostali https://www.odkazprestarostu.sk/trnava/podnety/1688/dom-na-rohu-stromovej-a-ruzovej-ulice , nakoľko občan má otázky týkajúce sa kompetencií mesta, po vyjadrení rozhodneme o ich možnom zlúčení.
15. apríl 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Pripájam stanovisko odboru stavebného a životného prostredia:
Objekt na ul. Stromová 29, Trnava je už dlhšiu dobu v nevyhovujúcom technickom stave. Za stav nehnuteľnosti zodpovedá jeho vlastník. Stavebným úradom bolo vlastníkovi nehnuteľnosti vydané povolenie na odstránenie stavby - rozhodnutie o odstránení stavby zo dňa 16. 5. 2012, ktoré nadobudlo právoplatnosť 22. 9. 2012. Podľa tohto právoplatného rozhodnutia má byť stavba odstránená do 12 mesiacov, čiže do septembra 2013. Vlastníci nehnuteľnosti majú platné búracie povolenie a podľa posledného zistenia zo 4. 4. 2013, kedy bol na nehnuteľnosti vykonaný aj ŠSD, by sa s búracími prácami malo začať keď bude vydané aj stavebné povolenie. Do tej doby nehnuteľnosť vlastníci dočasne zabezpečia tak, aby do objektu a na pozemok nevnikali cudzie osoby. Pozemok oplotia a na objekte zabednia okenné a dverné otvory.

Jana Gmitterová, ÚKaM
07. august 2013

Ivan

dodnes sa nic nevyriesilo. dom nie je zabezpeceny voci vniknutiu nezelanych osob
02. september 2013

Prerún

Citujem: "Vlastníci nehnuteľnosti majú platné búracie povolenie do septembra 2013".

Povolenie platí do začiatku septembra, alebo do konca septembra vrátane posledného septembrového dňa?

Dnes je 2. septembra 2013 a stavba stále stojí. A nie je nijak zabezpečená.

Čo v prípade, že to vlastníci nestihnú? Ináč skutočne je vlastníkov viac ako jeden? Len im vyprší povolenie a to je všetko?
27. december 2013

Ivan

dom aj pozemok su zabezpecene voci vniknutiu cudzich osob. navrhujem oznacit ako vyrieseny
12. január 2014

Flego

Toto je ten istý dom, ktorý bol práve označený ako vyriešený.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania