Nepriechodná lávka

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Flego 19. januára 2017

Bez komentára.....
No OPS si pýta dlhší komentár, takže musím. Toto je jediný most, ktorý spája Vajslovú dolinu s Tulipánom a denne po ňom prejdú stovky ľudí.

19. január 2017

Flego

Dnes je tam už dodatková tabuľka "Lávka v havarijnom stave"
Nechcem byť vulgárny, ale ho havarijnom stave lávky sa nevie len od včera. Ešte za vlády KDH sa ako-tak poplátala a tým to skončilo. Kto konkrétne je za tento stav zodpovedný? Nepodlieha lávka nejakým pravidelným technickým prehliadkam?
Toto riešenie dopravnou značkou je nechutne alibistické. Ak ide o naozaj havarijný stav, mali tam byť mechanické zábrany, pretože ľudia most naďalej hromadne používajú.
02. marec 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
lávka ponad Trnávku, smerujúca z Ulice Fraňa Kráľa na Šípovú ulicu bola už pred dvomi rokmi diagnostikovaná z dôvodu zlého stavu. Pri prehliadke sa zistilo, že nielen jej pochôdzna časť, ale aj železobetónové nosné piliere sú v havarijnom stave a lávka potrebuje rekonštrukciu. V letných mesiacoch zostala otvorená, pretože v tejto lokalite nie je iný prechod cez Trnávku a ľudia by ju aj tak využívali. V zimných mesiacoch, keď hrozil aj nápor snehu, ktorý by ešte viac rizikovo zaťažil nosnú konštrukciu, sme ju opatrili výstražným značením, ktoré chodcov a cyklistov upozorňuje na vstup na vlastné riziko. Momentálne je lávka už v kompetencii Odboru investičnej výstavby Mestského úradu Trnava, ktorý pripravuje projektovú dokumentáciu a administratívnu legalizáciu pripravovanej novej stavby lávky cez Trnávku na tomto mieste.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
02. marec 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Odbor investičnej výstavby už obdržal dňa 20. 2. 2017 projektovú dokumentáciu - realizačný projekt, ktorý rieši asanáciu pôvodnej lávky a výstavbu novej lávky. Rozpočtový náklad z projektovej dokumentácie je cca 127 tisíc eur vrátane DPH. V súčasnosti sa zabezpečujú potrebné vyjadrenia správcov inžinierskych sietí a dotknutých orgánov štátnej správy, ktoré sú nevyhnutné k podaniu žiadosti o vydanie stavebného povolenia. Po jeho vydaní je možné zahájiť verejné obstarávanie na zhotoviteľa diela.
Bližšie informácie k výstavbe pripravovanej lávky (napr. plánovaný časový harmonogram) sa dozviete aj v aktualite na stránke mesta: http://www.trnava.sk/sk/aktualita/novu-lavku-ponad-trnavku-chce-mestska-samosprava-postavit-v-rekordnom-case

Odbor investičnej výstavby
27. november 2017

Matúš G

Vybavené.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania