Parkovanie cez chodník

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Mária 23. januára 2017

Pred Pizza exxpres na Dohnányho sú nakreslené žlté čiary, ktoré postupne blednú, keďže posledné roky neboli obnovené.
Chodci, ktorých sa tam denne premelie obrovské množstvo, sa musia vyhýbať autám, ktoré sú zaparkované cez celý chodník. Je to hrozný úsek pre chodcov, vôbec sa tam nedá presjť. A keď nemajú voľné priamo pred prevádzkou, tak zaparkujú nadrzovku aj na chodníku smerom ku pošte (na obr).
Prosím obnoviť žlté čiary po oboch stranách cesty a upovedomiť prevádzku, aby takto neparkovali.
Podotýkam, že pizzeria má vyhradené parkovacie miesta ďalej na parkovisku, tak nechápem, prečo parkujú autá rovno cez chodník.

23. január 2017

kolombo

Milá Mária,tie žlté čiary,ktoré akože blednú,boli v dávnej dobe nakreslené na čierno!!!Takže je to nelegálna vodorovná značka.A chodník?To nie je chodník,ale miesto,ktoré si vybudoval vlastník pizzerie.
23. január 2017

Peter Drahoš

podľa §25 bodu 1 a písmena c nesmie vodič parkovať na priechode pre chodcov alebo na priechode pre cyklistov a vo vzdialenosti kratšej ako 5 m pred nimi,

Takže pán kolombo meter do ruky a merať...možno teda máte pravdu s tým že to nie je chodník ale cesta nemá 3 metre t.j. podľa §23 bod 1: Pri státí musí zostať voľný aspoň jeden jazdný pruh široký najmenej 3 m pre každý smer jazdy. Pri zastavení musí zostať voľný aspoň jeden jazdný pruh široký najmenej 3 m pre oba smery jazdy.
24. január 2017

kolombo

Pán Drahoš,to čo Vy píšete je absolútna pravda.Tiež keď auto zastaví hneď pri prechode,tých 5 metrov..Ale..Keď chcete autá riešiť za státie a zastavenie v jazdnom pruhu,pre spomínané 3 metre,tak ďakujem pekne.To potom začnú ľudia vyvolávať aj na sídliskách a to si neviem predstaviť.Polovička parkovacích miest je preč.A ľudia môžu ísť na meste s palicami...Pritom ten akože chodník,čo ani nie je chodník pri pizzerii nemá opodstatnenie,lebo nikam nevedie.
24. január 2017

Peter Drahoš

Ja som za dodržiavanie zákona, sám ho VŽDY dodržiavam. Stále rozprávate o tom, že to nie je chodník...ale ani cesta to nie je a ak si to tam vybudoval tak má od toho schválenie... lebo si to nemohol len tak urobiť..takže podľa rozhodnutia..a tam je určený spôsob využitia. Podľa LV to patrí k budove.
25. január 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
s obsahom podnetu budú oboznámené hliadky mestskej polície, ktoré pri svojej hliadkovej činnosti zamerajú pozornosť na státie vozidiel na predmetnom mieste a ktoré v prípade zistenia priestupku proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky budú postupovať v zmysle príslušných právnych predpisov.

Mestská polícia mesta Trnava
09. február 2017

hrosik

Nie je čo riešiť. Chodník je na druhej strane cesty kam sa dostanete cez prechod pre chodcov.
To miesto, kde stoja autá je vytvorené ako parkovisko čo patrí k budove, len to nie je oplotené. Takže neviem či Vám niekto chodí cudzí po parkovisku vo dvore domu a sťažuje sa na to, že ste im tam nechali málo miesta.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania