Hluk na Hospodárskej ulici

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Michal 24. januára 2017

Dobrý deň, chcel by som sa informovať, či by bolo možné, aby mesto na Hospodárskej ulici inštalovalo systém zvukolamov, prípadne iné telesá pohlcujúce hluk produkovaný dopravou. V priestoroch kde cesta vedie blízko obytných domov je počas dopravnej špičky hluk často neznesiteľný.

24. január 2017

Viktor

Pripájam sa, aj Sladovnícka 4-12 by si nečo také zaslúžila.
26. január 2017

Robo

Keď som sa pred pár rokmi rozhodoval kde kúpiť byt, tak práve tieto dve ulice som vylúčil kvôli hluku a prachu z ciest.
26. január 2017

Michal

Ten priestor s hradbami, parkom a riekou je velmi pekny, stacilo by ciastocne premostit/upravit cestu a bol by to vcelku luxusny priestor s moznou promenadou, ktora by rozsirovala centrum. Mozno raz v buducnosti :-).
01. marec 2017

navstevnik

Povolený limit hluku – koľko to je decibelov?

„Pre obytné územie je to cez deň 50 decibelov a cez noc 45. Pre územia pri ťažiskových komunikáciách je povolených ešte plus 10 decibelov."



Čítajte viac: https://bratislava.sme.sk/c/5760758/zijeme-v-meste-hluku-nicia-nas-cesty.html#ixzz4a4sVjIDX
01. marec 2017

navstevnik

RE: podnet na statny zdravotny dohlad

Dobrý deň,

Na základe Vášho podnetu na výkon štátneho zdravotného dozoru pred hlukom z dopravy na miestnej komunikácií - Hospodárska ulica v Trnave Vám oznamujem:

Správcom komunikácie je Mesto Trnava, ktorému bude predmetný podnet postúpený na vyjadrenie. 
Orgán verejného zdravotníctva v spolupráci so správcom komunikácie môže vykonať meranie hluku z dopravy v dotknutej časti a na základe výsledkov merania hluku môžu byť prijaté opatrenia. Správca pozemných komunikácií je povinný zabezpečiť, aby expozícia obyvateľov a ich prostredia bola čo najnižšia a neprekročila prípustné hodnoty. 
Orgán verejného zdravotníctva nie je oprávnený na osadenie zákazových dopraných značiek na obmedzenie vstupu, prípadne rýchlosti vozidiel.

S pozdravom

Tomáš HAUKO
RÚVZ so sídlom v Trnave
01. marec 2017

Michal

Dovolīm si tvrdiť že v špičke je to viac ako tých 60 dB. Kažxopádne ďakujem že sa podnetom zaoberáte.
27. jún 2017

navstevnik

Lehoty na riešenie podnetov na výkon štátneho zdravotného dozoru nie sú upravené v žiadnom právnom predpise. Ak to dovoľuje povaha veci snažíme sa riešiť podnety v lehote 60 až 90 dní. Predmetný podnet je v riešení so správcom pozemnej komunikácie (Mesto Trnava), ktorý zabezpečí meranie hluku vo vonkajšom prostredí. Meranie hluku je naplánované v priebehu mesiaca jún 2017. O výsledku merania a prijatých opatreniach Vás budeme následne informovať. 

S pozdravom

RÚVZ so sídlom v Trnave
14. september 2017

navstevnik

Takže podľa meraní sú prekročené prípustné hodnoty hluku. Čo sa s tým ďalej bude robiť?
prečo sa mesto ešte stále nijako k podnetu nevyjadrilo? od Januára 2017?!
25. október 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Trnave vykonal na podnet v tejto lokalite meranie zvýšenej hlučnosti áut na Hospodárskej ulici. Ako prvé opatrenie bolo zavedené zníženie maximálnej povolenej rýchlosti na Hospodárskej ulici na 30 km/hod pre vozidlá nad 12 t.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
26. október 2017

Michal

Ďakujem za vykonané opatrenie, snáď to trochu pomôže. Môžem sa spýtať či vôbec a ak áno, tak aké opatrenia budú nasledovať?
02. máj 2018

Michal

Nejaký ten čas je už značenie pre zníženie rýchlosti nákladných automobilov osadené, ale že by jazdili pomalšie sa mi nezdá.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania