Skládka stavebného odpadu na mestskom pozemku

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Vyriešený
meno
Alan 25. januára 2017

Na mestskom pozemku s číslom parcely 4021/94, pri križovatke ulíc Hviezdna - Jána Hlubíka, je objemná skládka stavebného odpadu. Je to popri novootvorenej ceste - predĺženie Hlubíkovej po Hviezdnu. Na skládke sú napríklad veľké kusy betónu, vidieť ich aj na obrázku. Na skládku už začínajú chodiť deti a hrozí úraz. Po odstránení skládky je tento priestor vhodný pre výsadbu stromov a kríkov.

17. február 2017

Alan

Žiadna reakcia na podnet. Na skládke sú voľne nahrnuté betónové panely! V štvrti plnej detí je to veľké lákadlo. Kompetentní čakajú na nejaký úraz? Minulý rok som tam videl chlapcov vo veku ZŠ, ako si kopali bunkre. Po dostavaní komunikácie bola táto skládka nahrnutá do výšky, je ešte nebezpečnejšia.
22. február 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Mesto Trnava, Mestský úrad v Trnave, odbor stavebný a životného prostredia na základe všetkých zistených skutočností v danej veci oznámil v zmysle Zákona o odpadoch nezákonné umiestnenie odpadu na uvedenej nehnuteľnosti vecne príslušnému orgánu (Okresnému úradu v Trnave), ktorý je v danej veci kompetentný ďalej konať.

Odbor stavebný a životného prostredia
27. marec 2017

navstevnik

Obec je povinná po prijatí oznámenia vo veci prenesenej kompetencie (zákon č. 416/2001 Z. z. o prechode niektorých kompetencií z orgánov štátnej správy na obce a vyššie územné celky v znení neskorších predpisov) ako príslušný správny orgán v zmysle zákona NR SR č. 223/2001 Z . z. o odpadoch a v súlade so zákonom č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov, začať správne konanie v súlade so zákonom č. 71/1967 Zb. o správnom konaní v znení neskorších predpisov a urobiť v spolupráci s obvodným úradom životného prostredia, všetky opatrenia pre nápravu skutkového stavu – to znamená odstrániť skládku.
21. december 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Obvodné oddelenie PZ Trnava uznesením prerušilo trestné stíhanie. Príslušný okresný úrad požiadal mesto Trnava o odstránenie nezákonne uloženého odpadu z danej nehnuteľnosti. Mesto Trnava, Mestský úrad v Trnave zabezpečilo odstránenie odpadu a jeho zneškodnenie na náklady Mesta Trnava.

Odbor stavebný a životného prostredia
13. január 2018

Roman

Dobrý deň,

kopec odpadu(stavebnej sute, hliny, atď) je naozaj preč.
Ale ako je možné že nebol zistený zodpovedný za nezákonné navozenie odpadu?.Prečo bolo prerušené vyšetrovanie? To naozaj nikto nevie(nevšimol si, nezaregistroval, nepamätá si), kto tam navozil vyše tony odpadu?

Inak v roku 2014 tam ešte podľa GoogleMaps žiadna skládka nebola.(obrázok 2)

Prečo to májú prostredníctvom daní platiť všetci občania mesta.

Ďakujem za odpovede

Roman

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania