Pozor zákruta !

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Martin Naništa 15. apríla 2013

Jamu na zákrute by bolo vhodné vybetónovať, aby sa zjednodušil prejazd týmto miestom. Problémom je to preto, lebo keď na zákrute parkujú autá je tam sťažený prejazd a pri vyhýbaní sa môže dôjsť k poškodeniu auta (tým, že nabehnete do tej jamy - je dosť hlboká).

Vopred ďakujem za kladné vybavenie môjho podnetu.

Pekný deň :)

16. apríl 2013

Eduard Trnavský

No podľa mňa to je síce podnet pre mesto ale určite nie ako podnet na zabetónovanie dotyčnej jamy. Pokiaľ viem jama je pri komunikácii ktorá je určená ako príjazdová cesta k parkovisku. to znamená že na tej zákrute o ktorej hovoríš nemajú autá čo parkovať, preto si myslím že podnet by mal byť riešený ako návrh na úpravu zelene - zasypanie hlinou a osiatie trávy plus umiestnenie vodorovného alebo zvislého značenia určujúce pravidlá na tejto komunikácii.
17. apríl 2013

Majo

co tak miesto jamy zabetonovat celu travnatu plochu sak lepsie sa bude chodit autami
26. apríl 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Vopred sa ospravedlňujem, že stanovisko pripájam trošku oneskorene, ale v tomto prípade bolo potrebné komunikovať o vašom podnete s viacerými odbormi.
Zatrávňovať rozjazdené trávnaté plochy nie je rentabilné vzhľadom na skutočnosť, že takto upravená plocha vydrží iba niekoľko dní. Osadenie mechanických zábran prekáža pri udržiavaní zelene, je to finančne náročné a na niektorých úsekoch si po osadení zábran nedisciplinovaní vodiči po čase nájdu prejazd na inom mieste a problém sa opakuje. Podnet sme preto preposlali Mestskej polícii v Trnave, pretože do ich kompetencie spadá kontrolná činnosť zameraná na dodržiavanie VZN č. 289 o verejnej zeleni.
VZN č. 289 nájdete na tomto linku http://www.trnava.sk/sk/vseobecne-zavazne-nariadenie/289

O zasypaní alebo inej úprave odfotografovanej jamy vás ešte budem informovať.

Jana Gmitterová, ÚKaM
29. apríl 2013

Eduard Trnavský

Pani Gmitterová, podľa fotky je evidentné, že v tej jame auta neparkujú ale len prechádzajú keď sa chcú dostať na parkovisko za odbočkou. Neviem si predstaviť ako by to kontrolovali naši mestskí policajti keď majú nedostatočný počet v prvom rade, a keď im zavoláte tak vám povedia že nemôžu prísť lebo majú len jednu motorizovanú jednotku. To by tam museli byť každé ráno a každý večer po tri hodiny a sledovať kto si kráti cestu cez inkriminované miesto. Podľa mňa vyjadrenie mesta nieje riešenie problému.
30. júl 2013

Martin Naništa

súčasný stav - za sucha
30. júl 2013

Martin Naništa

bolo by vhodné toto miesto nejak "ošetriť" .... očakávam nejaké novinky, ktoré sa týkajú postupu v tejto veci ... vďaka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania