Informovanosť občanov mesta

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Viktor 15. februára 2017

Na stránke mesta je v sekcii zasadnutia výborov mestských častí (http://www.trnava.sk/sk/clanok/zasadnutia-vyborov-mestskych-casti) uvedené, že stretnutie VMČ stred bude 24. novembra.

Skutočne bude najbližšie stretnutie až o 9 mesiacov, alebo ide o tri mesiace neaktuálnu informáciu?

Nemohli by byť termíny zasadnutia VMČ uvedené aj v Trnavskom newsletter-i v sekcii "Nepremeškajte" alebo "Čo sa deje na mestskom úrade"? Nie každý má čas sledovať stránku, či sa niečo zmenilo a pribudol nový termín, aby sa o termíne v dostatočnom predstihu dozvedel.

15. február 2017

Viktor

Keďže podnet je limitovaný počtom znakov, kým aktualizácia (tú však nemôžem pridať, kým nie je podnet schválený) a diskusia nie, chcel by som svoj podnet doplniť ešte o nasledovné:

Zároveň mám návrh, ktorý by veľa nestál, nebol by zložitý, ale obyvateľom by uľahčil prehľad o tom čo sa v okolí deje - za poslednú dobu bolo ohlásených množstvo projektov, ktoré akoby utíchli, verím však, že MÚ na nich však určite pracuje ďalej. Preto by sa chcel spýtať, či by nebolo možné vytvoriť na stránke mesta kolónku napr. "Projekty v príprave", kde by ohlásené projekty (napr. Halenárska, zazelenie lávky a pod.) boli uvedené spolu s priebehom realizácie (napr. pri Halenárskej by bolo uvedené, čo sa kedy urobilo - kedy bola dokončená projektová dokumentácia, čo sa momentálne deje - pripravuje sa územné rozhodnutie, s časom kedy sa príslušná etapa očakáva uzavrieť - napr. územné rozhodnutie sa očakáva vtedy a vtedy). Myslím, že by to dosť pomohlo, a nevyzerali by ste že v danej veci nič nerobíte a aj občania by si mohli odkontrolovať postup prác.

Ďakujem.
15. február 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet a návrh. O zasadaniach výborov mestských častí budeme informovať v Trnavskom newslettri v sekcii Nepremeškajte. Spomínaný dátum je minuloročný, lebo VMČ zatiaľ nezverejnila ďalšie dátumy aktuálnych stretnutí.

Úsek komunikácie a marketingu
15. február 2017

viktor

Keďže odpoveď mesta sa netýkala pokračovania môjho podnetu v komentári, dokladám aj sem:

Zároveň mám návrh, ktorý by veľa nestál, nebol by zložitý, ale obyvateľom by uľahčil prehľad o tom čo sa v okolí deje - za poslednú dobu bolo ohlásených množstvo projektov, ktoré akoby utíchli, verím však, že MÚ na nich však určite pracuje ďalej. Preto by sa chcel spýtať, či by nebolo možné vytvoriť na stránke mesta kolónku napr. "Projekty v príprave" v sekcii občan, kde by ohlásené projekty (napr. Halenárska, zazelenie lávky, dlažba na Streleckej, mestská brána a pod.) boli uvedené spolu s priebehom realizácie (napr. pri Halenárskej by bolo uvedené, čo sa kedy urobilo - kedy bola dokončená projektová dokumentácia, čo sa momentálne deje - pripravuje sa územné rozhodnutie, s časom kedy sa príslušná etapa očakáva uzavrieť - napr. územné rozhodnutie sa očakáva vtedy a vtedy). Myslím, že by to dosť pomohlo, a nevyzerali by ste že v danej veci nič nerobíte a aj občania by si mohli odkontrolovať postup prác. Teraz sa to stráca v rubrike aktuality a mnohokrát ďalší postup ani nie je zverejnený a človek aby sa to dozvedal v diskusiách na facebooku. Ďakujem.
22. február 2017

Viktor

A odpoveď na môj dodatok nebude? Či to mám podať ako samostatný podnet, keď ste to už označili ako vyriešené?
27. jún 2019

Viktor

Opätovne by som chcel dat do pozornosti druhú časť môjho podnetu:

"Zároveň mám návrh, ktorý by veľa nestál, nebol by zložitý, ale obyvateľom by uľahčil prehľad o tom čo sa v okolí deje - za poslednú dobu bolo ohlásených množstvo projektov, ktoré akoby utíchli, verím však, že MÚ na nich však určite pracuje ďalej. Preto by sa chcel spýtať, či by nebolo možné vytvoriť na stránke mesta kolónku napr. "Projekty v príprave", kde by ohlásené projekty (napr. Halenárska, zazelenie lávky a pod.) boli uvedené spolu s priebehom realizácie (napr. pri Halenárskej by bolo uvedené, čo sa kedy urobilo - kedy bola dokončená projektová dokumentácia, čo sa momentálne deje - pripravuje sa územné rozhodnutie, s časom kedy sa príslušná etapa očakáva uzavrieť - napr. územné rozhodnutie sa očakáva vtedy a vtedy). Myslím, že by to dosť pomohlo, a nevyzerali by ste že v danej veci nič nerobíte a aj občania by si mohli odkontrolovať postup prác."

Podnet bol označený za vyriešený na základe odpovede mesta, ktorú som dostal: "Čo sa týka aktualizácie a jej odpovedi tak mesto už dlhšie uvažuje o prebudovaní informovanosti občanov mesta. Keďže tento proces je zdĺhavý a aj náročný na koordináciu tak sa nevedia zatiaľ vyjadriť k tomu. Mesto Vám ďakuje za vašu snahu."

Odvtedy uplynuli viac než dva roky, vedia sa už vyjadriť? Rieši sa to?
14. apríl 2022

Viktor

https://planujmesto.trnava.sk/
Trvalo to "len" päť rokov od podania podnetu ...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania