Nedostatočne označený priechod cez cestu

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Neriešený
meno
Lenka Bilčíková 23. februára 2017

Žiaľ, dnes ráno vyhasol na Tamaškovičovej (pri potravinách) ďalší život :( Na prechode pre chodcov, ktorý je však nedostatočne označený, nakoľko ide o veľmi frekventovanú cestu.
Za posledné 2 mesiace tu zrazilo minimálne 3 chodcov! Z toho 1 na mieste mŕtvy.
Cesta je frekventovaná, autá chodia viac ak 50km/h, prechod je pri križovatke a žiaľ, slabo označený. Veľmi ťažko sa tu prechádza cez cestu a taktiež autom výsť na hlavnú cestu je niekedy o krk.
Toto nešťastné miesto treba riešiť! Nečakať na ďalšiu obeť

23. február 2017

Matúš G

Žiaľ, aj ja pri rannom prejazde týmto miestom som to videl. Nepríjemný pocit vidieť ležať zakryté telo na ceste modrou plachtou. Človek hneď spozornie.
Lenka ako to myslíte že je priechod slabo označený? Sú tam značky aj zebra. Ak myslíte osvetlenie priechodu tak to tam zatiaľ určite nebude lebo sa má celá križovatka časom prebudovať na kruhovú, čo prispeje k vyššej bezpečnosti.
http://www.trnava-live.sk/2016/11/15/kaufland-pri-nemocnici-je-v-uzemnom-konani-investor-postavi-dva-objekty-a-parkovisko/
26. február 2017

Lenka Bilčíková

Zvislá dopravná značka prechod pre chodcov je zle viditeľná, lebo ju kryje pred ňou osadená značka zákaz odbočiť+dodatková tabuľa. Stačilo by premiestniť značku o pár metrov dopredu. https://www.google.sk/maps/@48.3673621,17.5935085,3a,75y,266.14h,82.81t/data=!3m6!1e1!3m4!1skWQ-k0ayOztjH2IGNEwNJA!2e0!7i13312!8i6656!6m1!1e1
+ dať značku prechodu s fluorescenčným podkladom - žltý reflexný,výrazný okraj. A taktiež zvýrazniť-premalovať prechod napr. - https://www.google.sk/search?q=zvisle+dopravne+znacky+prechod&client=firefox-b&biw=1408&bih=635&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi_27_8wKzSAhVJJMAKHX_UB5wQ_AUIBigB#tbm=isch&q=dopravne+znacky+prechod+pre+chodcov+fluorescencny&*&imgrc=_pKl4hIKqHzgBM:
Ideálne by bolo na vozovku pripevniť aj odrazky, ako napr.na prechode pri autobusovej stanici smer Max
26. február 2017

Lenka Bilčíková

a tu je krásne zvýraznený prechod bez veľkej investície... https://www.tsk.sk/aktualne-spravy/tlacove-spravy/2016/v-pozornosti-trencianskej-zupy-su-priechody-pre-chodcov.html?page_id=282166
A tu bolo svojho času použitých niekoľko stoviek reflexných prvkov na cyklochodníku na pešej zóne... čo tak dať aspoň pár na prechody pre chodcov cez frekventované cesty? http://www.trnava-live.sk/2013/11/18/reflexne-znacenie-cyklotrasy-ludia-ani-pamiatkari-neprijali-mesto-ho-demontuje/
26. február 2017

Matúš G

Lenka nápady výborné, ale zistil som že cesta je štátna, čiže to má na starosti SSC IVSC Bratislava. (Slovenská správa ciest Investičná výstavba a správa ciest). Takže v tomto prípade nám mesto moc asi nepomôže.
28. február 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
predmetný priechod pre chodcov je v majetkovej správe Slovenskej správy ciest Bratislava. Predmetná križovatka bude v tomto roku prebudovaná na okružnú, čo značne zlepší situáciu pre prechádzajúcich chodcov, pokiaľ nenarazia znova na nedisciplinovaného a nepozorného vodiča, ako to bolo pri tejto poslednej smrteľnej dopravnej nehode.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
07. apríl 2017

Johnny Beer

auta odbocujuce do lava smerom od vinarskych blokuju vyhlad na chodcov a ten kto to tu nepozna si nevsimne ze moze vybehnut spoza aut chodec ked obieha auta z prava...
24. október 2018

Natália

Aj sa táto situácia rieši, ak sa môžem opýtať? Denno-denne chodím cez tento prechod alebo autom z Bulharskej na hlavnú cestu a zakaždým je to boj, či už odbočiť doľava, pretože auto, kt. bočí vpravo kryje výhľad, alebo auto, kt. bočí vpravo stojí tak, že vľavo sa nikto nedostane a vzniká zbytočná kolóna. Som rada, že nám tu stojí novo osvetlený priechod pre chodcov, ale aj tento druhý oproti obchodu by stál za rýchlejšie riešenie aj vzhľadom na neustále problémy a usmrtenie nášho suseda.
19. september 2020

Lenka Bilčíková

Riešenie za 3,5 roka ŽIADNE... ani sľúbený kruhový objazd, ani plánované osvetlenie prechodu...
14. november 2022

Lenka Bilčíková

ani po 5 rokoch žiadna zmena... a kruhový objazd mal byť už v 2018.
15. november 2022

Natália

Žiaľ, máte pravdu p. Bičíková, žijem tu roky, po tých rokoch jediná zmena a to osvetlenie druhého priechodu...
27. november 2022

Adam Bzdušek

môžem potvrdiť že podnet stále nieje vyriešený čo je veľkou hanbou za takého času..je to smutné 😏

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania