Státie kontajnerov Koniarekova

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Neriešený
meno
Zuzana 26. februára 2017

Kontajnerové státie na Koniarekovej ulici je v hroznom stave počas celého roka, všade naokolo neporiadok, špina a blato. Chcelo by to pravidelné upratovanie, prípadne pouvažovať o podzemných kontajneroch pre celé sídlisko na Koniarekovej ulici

27. február 2017

Peter M.

toto a nielen toto by na koniarekovej velmi bodlo. zanedbaneho je na tom sidlisku tolko, ze na vymenovanie by nestacili ani prsty na nohach. lenze pokym sa mesto nedohodne so zeleznicami o prevode pozemkov, dovtedy bude koniarekova chatrat. a kedze sa to vlecie prakticky uz od revolucie, tak sa obavam, ze tato tema nie je priorita ani mesta, ani zeleznic.
28. február 2017

Zuzana

Obyvateľom sídliska Koniarekova je jasné, že problémi si mesto a železnice medzi sebou prehadzujú ako horúci zemiak, ALE je aj otázka že komu platíme dane, komu platíme za odpad???? tak ten by sa mal starať aj o svojich obyvateľov a dohodnúť sa so železnicami, by malo byť pre mesto prioritou!
12. marec 2017

Karol Kamenár

pripajam sa. Ja som z 8micky a taktiez mame problem so smetiakmi. Okrem toho, ze na niektorych kontajneroch su odvalene poklopy, ludia casto vynasaju nadrozmerny odpad k smetiakom, pritom "par metrov" dalej je zberny dvor. Chcelo by to aj rekonstrukciu detskeho ihriska, ale ako pisal Peter M., podnetov by tu bolo dost.. tak drzme si palce.. :)
02. august 2017

Zuzana

V posledných cca 2 týždňoch boli pozorované v okolí kontajnerov uhynuté potkany, 3ks. Dalo by sa stým niečo robiť? Chcelo by to celkové riešenie!
09. november 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
pozemky, na ktorých stoja kontajnery, sú v majetku ŽSR. Konáre už boli zo stojiska odstránené. Postupne sa po celom meste odstraňujú klasické kontajnerové stojiská, ktoré sa nahrádzajú zapustenými kontajnermi s lepšími užívateľskými i úžitkovými vlastnosťami. Preto prosíme občanov o trpezlivosť pri riešení podnetu.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
16. júl 2018

Zuzana

takmer po 1 a pol roku žiadna zmena, skôr je to k horšiemu :-) , do kedy máme čakať???
17. júl 2018

Zuzana

Stav po roku a pol, bez zmeny, skôr k horšiemu :-(
18. júl 2018

Peter M.

ale ved nejde len o kontajnery (sice sa po celom meste uz instaluju do zeme zapustene velkokapacitne kontajnery, na koniarekovej sa stale nedopracovali ani len k oplotenym stojiskam)...

na koniarekovej sa tento kalendarny rok este ANI JEDINY RAZ nekosila trava!!
(ludia z cinziakov si sami kosia prilahle plochy kusok po kusku, ale mnohe miesta su totalne zarastene, zelina vysemenena)

na koniarekovej sa neopravuju chodniky, cesticky, detske ihriska, nevymienaju lampy.

skratka dzungla
18. júl 2018

Zuzana

Že vraj mesto chce pozemky od Železníc odkúpiť, ale či železnice predajú ????

Mesto sa nestará lebo mu pozemky nepatria a železnice sa prečo o svoje pozemky nestarajú???? nemá to logiku, veď nech sa už dohodnú, takto trpia len obyvatelia Koniarekovej.

Momentálne mám pocit, že je to územie nikoho a tak to aj vyzerá!!!
18. júl 2018

Peter M.

ano, spravne. MsU by mal ZSR pokutovat minimalne za to kosenie, lebo to je zakonna povinnost.

ostatne veci, ktore si vyzaduju investicie, avsak do ktorych mesto investovat nemoze, hoci tam ziju jeho obyvatelia, ktori mu riadne platia dane tak, ako ini v dalsich mestskych castiach, to je proste absurdnost, ktora je mozna asi len na slovensku.

popravde, nerozumiem, preco sa teda zeleznice toho nechcu zbavit, ked sa o to uzemie vobec nestaraju a ani v buducnosti z neho nemaju sancu nijak zbohatnut. tych par korun za prenajom parkovacich miest im za to predsa stat nemoze

(mimochodom, mnozstvo tych osadenych lizatiek "P" je hrozna past na oko)

a ak ozaj dufaju, ze s mestom zamenia koniarekovu za nejaku lukrativnu cast (parkovisko pred zel.stanicou), tak to sa da nazvat len ako cynicky obchod "s ludmi", pretoze ti su pri tomto konskom handle vyslovene drzani ako rukojemnici.
04. august 2018

zuzana

Miesto pre odpadkové koše Koniarekova 1

Miesto pre odpadkové koše pre priľahlé bytovky (Koniarekova 1, 4 a 27,...) je v zlom stave a v zlom počasí je strašne zablateny a väčšinou býva takto rozhádzaný (viď príloha).
Bolo by možné o jeho zmenu za nádoby vsadené v zemi alebo aspoň o jeho vybetonovanie?

Ďakujem.
09. august 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na Koniarekovej ulici nie sú mestské pozemky, a preto tam v rámci hospodárneho nakladania s financiami mesta nevykonávame údržbu plôch zelene.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
09. august 2018

Peter M.

A prosili by sme este od trnavskej samospravy odpoved na otazku, ako daleko pokrocili rokovania so Zeleznicami SR v zaujme toho, aby pozemky sa na Koniarekovej ulici stali mestskymi pozemkami a aby sme my, obyvatelia tejto lokality, prestali byt obcanmi II. kategorie.

My predsa platime uplne rovnake miestne dane a poplatky ako vsetci ostatni v Trnave a nedostavame za to od Mesta Trnava patricne sluzby!

Pytame sa, preco a ako dlho este mame trpiet stav, kedy sa na Koniarekovej ulici nezafinancuje do nicoho ani jedine euro.

Pytam sa, preco mame vobec platit dane a poplatky v plnej vyske, ked protihodnota zo strany Mesta Trnava je biedna az nicotna.
09. august 2018

Zuzana

Súhlasím, je to tak!
Platiť mestu to áno, ale nájsť riešenie v dohľadnej dobe to je veľký problém, však?
Keď to pôjde dalej takýmto tempom, tak možno sa riešenia dočkajú naši vnuci a nie my alebo naše deti a to ešte nemám ani 40r. a som tohto názoru!!!

Základom je rokovanie mesta so Železnicami SR, inak sa nepohneme, to je jasné všetkým, ale nie je jasné občanom Koniarekovej, čo mesto aktívne robí v tejto veci????
15. august 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ŽSR sú správcom pozemku vo vlastníctve štátu v katastrálnom území Trnava parcela číslo 5681/1 nachádzajúceho sa na sídlisku Koniarekova v Trnave. Keďže ide o prebytočný majetok nepotrebný pre prevádzku ŽSR, je tento pozemok určený na kapitalizáciu, prenájom, resp. odpredaj (v súčasnosti je pripravený kompletný spisový materiál k odpredaju). Ako správca zabezpečujú ŽSR základnú údržbu, t. j. kosenie, zber a odvoz trávy, a v prípade potreby riešime iba odstránenie vzniknutých havarijných stavov (čistenie upchatej vonkajšej kanalizácie, prepadliny na prístupových chodníkoch, deratizáciu proti premnoženým potkanom, výrub poškodených stromov a pod.).
Na akékoľvek ďalšie zveľaďovanie pozemku ŽSR nemajú k dispozícii finančné prostriedky, keďže prioritou ŽSR je udržiavanie a investície do majetku určeného na zabezpečenie plynulej a bezpečnej prevádzky.
K problematike kontajnerov – inkriminované kontajnery sa síce nachádzajú na pozemku v správe ŽSR, ale za ich stav, nečistotu a neporiadok v ich blízkosti nenesú ŽSR žiadnu zodpovednosť ani nemajú povinnosťou udržiavať čistotu v ich okolí. Kontajnery tu boli umiestnené spoločnosťou FCC Trnava, s. r. o., ktorá zabezpečuje prostredníctvom Mesta Trnava odvoz a likvidáciu odpadu pre okolité bytové domy na základe dohody o odvoze a likvidácii odpadu so správcovskými spoločnosťami vykonávajúcimi správu bytových domov. ŽSR vidia riešenie (v prípade záujmu vlastníkov bytov) vo vybudovaní uzatvárateľného kontajnerového stojiska, avšak iba na vlastné náklady obyvateľov. V prípade záujmu môžu títo požiadať ŽSR SM (kontakty: https://www.zsr.sk/sluzby-verejnosti/obchodne-vzdelavacie-sluzby/stredisko-hospodarenia-majetkom/) prostredníctvom svojich správcov o súhlas na ich umiestnenie na pozemku ŽSR, čím by sa čiastočne mohol vyriešiť problém s vytváraním neporiadku v okolí kontajnerov.

Ing. Ľubomír Mitas
Železnice Slovenskej republiky
16. august 2018

Peter M.

Nie, odpoved samospravy nepovazujem za dostacujucu!

Najma preto, ze nejde o odpoved samospravy, ale o prekopirovanie stanoviska zastupcu ZSR, a to nas nezaujima, pretoze to je nam dobre zname z ich ignorantskeho postoja za cele tie dlhe roky. A mozeme len dufat, ze stanovisko ZSR a stanovisko Mesta Trnava nie je totozne!

1. Pytal som sa na postoj Mesta Trnava a na to, ake aktivity podnika v tom smere, aby sidlisko Koniarekova a jeho obyvatelia neboli druhotriedni obyvatelia Mesta Trnava, ale aby za tie iste dane dostavali rovnake sluzby, ako vsetci ostatni Trnavcania. V opacnom pripade nevidim dovod, aby sme platili dane v rovnakej vyske ako 95% obyvatelov Trnavy, ktori vsak za to "dostavaju" opravene chodniky, nove detske ihriska, slusne kontajnerove stojiska, peknu zelen atd.

2. Pan inzinier Mitas si asi robi srandu, ked pise, ze ZSR zabezpecuju zakladnu udrzbu pozemkov, t.j. kosenie travy. Poprosil by som, keby ste ho poziadali, aby napisal, kedy presne ZSR co len jediny krat tento rok pokosili. Tohto roku tu, prosim pekne, nebola vykonana kosba travy ani raz!

3. Uzatvaratelne kontajnerove stojiska na vlastne naklady obyvatelov?
Vysmech priamo do oci a Mesto Trnava sa tomu vazne prizera??
14. november 2018

Július Gajarský

Dlhodobo neodvezený odpad na Koniarekovej

Pri kontajneroch na Koniarekovej ulici je dlhodobo neodvezený odpad - drobné kúsky poškodeného nábytku, nádoby od farby...
Pri kontajneroch je neporiadok, zarastené burinou,
14. november 2018

Peter M.

Nuž, pán inžinier... toto nás, čo bývame v tejto zabudnutej časti mesta, síce štve, ale bohužiaľ, už ani nevzrušuje. Tam, kde je všetko naokolo pekné, vynovené, čisté, tam by také čosi klalo oči. Tam, kde skapal pes a všetko je ušmudlané, pozliepané, staré, tam to akosi splynie s okolim...

Predpokladám, že odpoveď MsÚ bude znieť v štýle:

"Na Koniarekovej ulici nejde o pozemky vo vlastníctve Mesta Trnava, preto tam smetiari chodiť nesmú. Avšak Mesto získalo vyjadrenie zástupcu ŽSR, podľa ktorého je prípustné, aby si obyvatelia sídliska Koniarekova podali písomnú žiadosť na ŽSR a na jej základe možno Železnice dovolia obyvateľom, aby si odpad vyviezli sami na vlastné náklady."
02. január 2020

Zuzana

Ulica Koniarekova-neporiadok a odpadky-neporiadok vo verejnom priestranstve

Opäť neporiadok okolo smetných košov na Koniarekovej. Takto to tu vyzerá stále nielen po Vianociach. Urobí s tým niekto niečo?
02. január 2020

Erik

Ulica Koniarekova-neporiadok a odpadky-neporiadok vo verejnom priestranstve

Dobrý deň pán primátor, som na návšteve v mojom rodnom meste a žiaľ, musím sa hanbiť. Akú spomienku na mesto Trnava bude mať návštevník, či už zo Slovenska alebo zo zahraničia? Postaví tam mesto tabuľku, že to nie je majetok mesta? Vyjadrenie, že pozemok patrí niekomu inému, je pre mňa len alibizmus. Je to obraz mesta, mesta Trnava.
28. máj 2020

zuzana

Týmto by som chcela mesto znovu požiadať o riešenie tohto problému nakoľko vôľa pre postavenie developerského projektu PRÚDY a k nim priľahlých ciest bola, tak by bolo pekné, keby sa našla aj pre vybudovanie podzemných smetísk v danej časti. Bolo by pekné a priam až žiadúce, keby aj obyvatelia "starých" bytových domov, boli odmenení vo forme prijateľných odpadkových košov a čistejšieho prostredia. Tiež je potrebné, tam dať informáciu, že pneumatiky či elektrospotrebiče nepatria do košov, lebo niektorý obyvatelia z nových bytoviek, to nevedia a je potrebné ich o tom poučiť aspoň vo forme zákazovej tabule. Vopred veľmi pekne ďakujem za opätovné otvorenie problému a snahu potešiť aj "starousadlíkov" tejto časti sídliska.
28. máj 2020

Peter M.

Pán primátor sa začiatkom septembra minulého roka na Facebooku chválil, ako sa mu podarilo vyriešiť vlečúci sa problém a po dlhých rokoch dojednať so ŽSR majetkové vyporiadanie pozemkov na sídlisku Koniarekova.

Už to všetko stačilo len odobriť MsZ a predaj pozemkov do majetku Mesta sa mal zrealizovať splátkami počas 3 rokov + vraj dokonca získal súhlas na výstavbu detského ihriska.

Odvtedy ale prešlo skoro 9 mesiacov, zostalo ticho a pán primátor nereaguje ani na opakované otázky k tejto téme na svojom FB profile.
19. júl 2023

Zuzana

Overenie stavu podnetu - podnet bol vyriešený

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania