Žliabok pre kočík

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Miroslava Bilcikova 01. marca 2017

Dobrý deň,chcem sa spýtať,ci by bolo možné pri škole Spartakovská 5, pridat ešte jednu vodiacu lištu, aby bolo možné ísť tade aj s kočíkom, nielen s bicyklom.

01. marec 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
tento podnet sa týka podobného problému ako podnet "Iba pre bicykle" ID 36418, preto má aj veľmi podobnú odpoveď:
Technický prvok na schodiskách je zadefinovaný v TP 07/2014 Technické podmienky: Navrhovanie cyklistickej infraštruktúry ako Schodiskový žliabok pre bicykle - jeho tvar, rozmery a umiestnenie je definované v týchto technických podmienkach.
Pracovníci Odboru územného rozvoja a koncepcií navrhli pokrytie všetkých schodísk v meste s cieľom uľahčiť pohyb chodcov, ktorí tlačia bicykel. Žliabky slúžia výlučne len na tlačenie bicyklov.
Dôvody nevytvorenia rampy sú:
1) samotná bezpečnosť, kde priložením druhého žliabku vznikne rampa, ktorá nespĺňa normou predpísané sklony pre bezpečný pohyb podľa TP 10/2011 Technické podmienky: Navrhovanie debarierizačných opatrení pre osoby s obmedzenou schopnosťou pohybu a orientácie na pozemných komunikáciách;
2) umiestnenie druhého žliabku, ktorý by umožňoval využitie kočíkov, nie je možné z dôvodu rôznych rozmerov rozchodu kolies u jednotlivých značiek kočíkov, a teda nie je možné presne zadefinovať, v akej vzdialenosti by bol druhý žliabok.
Ďakujeme za pochopenie.

Odbor územného rozvoja a koncepcií

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania