Problémy s parkovaním

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení

Zasielam požiadavku na vyriešenie problému s parkovaním na parkoviskách pred bytmi na ulici Hlboká 12-14.Parkovanie je tu veľmi obtiažne až nemožné!Odkedy sa namontovali rampy na parkoviská pod poliklinikou a pred daňovým úradom tak parkovanie sa zmenilo na nočnú moru.Na parkoviskách pod bytmi parkujú zamestnanci daňového úradu (cez pracovnú dobu daňového úradu nie je žiadne auto na parkovisku pred úradom ale pred našim bytom),návštevníci daňového úradu ktorý parkujú tak arogantne že nemôžete výjsť s autom, a ked ich náhodou napomeniete že zle parkujú tak sa Vám dostane este vynadané a každý odchádza zo slovami ze tam idem iba na moment čo je cca 1 hodina, ďalej návštevníci polikliniky.
A ked pozriem na informačnú tabuľu ktorá zobrazuje koľko je voľných miest na parkovisku vyhradenom pre týchto ludi tak ukazuje ze je tam voľných 99 miest.Najhorsie natom je že si minimálne raz do mesiaca nájdem nejaky nový "škrabanec" nehovoriac o prevalených dveroch, ktoré mi tu nechal nejaky profík šofér.Stáva sa že dotyčný/á to po 5 min vzdá a nechá mi to vyparkovať bez ujmy na zaparkovaných autách.
A to nechcem ani vedieť kde zaparkujem ked bude futbal, jarmok alebo Novéna.

23. apríl 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Pripájam stanovisko odboru dopravy a komunálnych služieb:
Pozdĺž stojiska pre smetné nádoby vyznačíme súvislú neprerušovanú žltú čiaru. Jej prípadne nerešpektovanie nedisciplinovanými vodičmi je potrebné hlásiť na telefónnom čísle 159 alebo 158.

Gmitterová, ÚKaM
25. apríl 2013

Peter Marko

Súvislá žltá čiara nie je riešením problému. Autá maximálne nebudú parkovať pred smetnými nádobami, ale autor podnetu reaguje na úplne inú situáciu, že parkovisko pred daňovým úradom je úplne prázdne, pretože návštevníci a zamestnanci DÚ parkujú pred bytovými domami, pričom tieto parkoviská sú primárne vyhradené pre obyvateľov bytového domu. Treba docieliť aby sa tieto autá vátili späť pred daň. úrad a nezavadzali obyvateľom priľahlého sídliska pri parkovaní. Nedá sa spraviť aby zamestnanci DÚ mali výnimku pri platení?
27. apríl 2013

Andrej

Tá čiara vôbec nerieši problém.Ako napísal pán Marko, parkovisko pred daňovým úradom je prázdne v pred našim barákom sa nedá ani pohnúť.A bude to ešte horšie kedže parkovisko pred anfiteátrom bude čochvíľa stavenisko a ľudia začínajú parkovať pred Billou a hlavne pod našim barákom.Riešenie vidím v spravení výnimky pre zamestnancov DÚ aby mohli parkovať tam kde majú.
Ako môžte vidieť na fotke z 11 tich áut sú len 3 ktoré patria obyvateľom bytovky.A smetiarske auto len tak tak nacúva.
25. január 2014

Peter Belko

Navrhol som nasledovné riešenie:
Parkovisko pred daňovým rozdeliť na polovicu, napr. betónovými kvetináčmi, alebo stĺpikmi. Vznikne tak platená a neplatená časť, na ktorú stačí za kontajnermi cez zelený pás vybudovať prístupovú cestu.
---
Je to pomerne lacné a jednoduché riešenie, ktorým obyvatelia získajú 16 parkovacích miest nie len cez deň ale aj večer a v noci. To by dosť pomohlo vyriešiť parkovacie problémy v danom mieste.
---
Predložil som to v lete 2013 komisii dopravy ako občan, ktorá to žiaľ zamietla bez vysvetlenia. Potom som to začal riešiť s poslancami a výborom mestskej časti, tak treba dúfať, že sa to podarí úspešne zrealizovať s podporou poslancov. Niekoľko poslancov už o tom vie a pár krát sme sa o tom spolu bavili.
Detaily a základnú analýzu som popísal v tomto článku http://belko.blog.sme.sk/c/333547/Riesenie-problemu-s-parkovanim-pri-danovom-urade-v-Trnave.html
12. február 2014

Marcela Nováková

Dobrý deň, bývam s rodinou na ulici Tehelná a v bežný pracovný deň nemáme kde parkovať pred našim činžiakom, nakoľko tu parkujú "poliklinikári", ktorí sú hrubí a vulgárni, keď ich požiadame, aby parkovali pred poliklinikou. Lebo je pravda, že parkovisko pri poliklinike je prázdne a príďte sa pozrieť na ulice Tehelná, Hlboká...niekoľkokrát sme aj so susedmi volali 159 pre zlé parkovanie, parkovanie v tráve, parkovanie krížom cez chodník a žiadna reakcia, žiadna papuča na aute, policajti sa previezli okolo a to bol celý ich čin ! Prosím Vás, riešte to !!

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania