Možnosti zbavovania sa žiariviek

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Tina 12. marca 2017

Našla som na stránke mesta informáciu, že v obchodoch s elektrotovarom musia zbierať žiarivky. Stalo sa nám však pred časom, že nevzali, lebo nie sú na to zabezpečený, neodoberajú ich (konkrétne v Planeu). Neviem, či s týmto konkrétne, čo sa týka obchodov mesto niečo zmôže, ale všeobecne by ma zaujímalo, či by nebolo možné zabezpečiť aj iný spôsob zbavovania sa starých žiariviek ako odovzdávanie na zbernom dvore, či by na ne nemohli byť kontajnery podobne ako na drobný elektroodpad, také menšie, možno zabudované priamo na nich alebo na kontajneroch na sklo, aby to ľudí menej lákalo hodiť tam, kam nepatria, ale naopak ich to naviedlo ich riadne odseparovať. Alebo nech sa zabezpečí, aby si všetky eletropredajne plnili svoju povinnosť a viditeľne o tom ľudí informovali. Ďakujem.

14. marec 2017

Flego

Kontajner asi nie, lebo by sa rozbili a plyn by unikol do ovzdušia. Ja nakupujem v elektre na Bulharskej a starú žiarivku tam hneď nechám.
07. jún 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
preberanie žiaroviek a žiariviek je v kompetencii zberných dvorov, ako dokladá aj webová stránka firmy FCC Trnava, s. r. o., kde občania nájdu komplexné informácie na tejto adrese:
http://www.fcc-group.eu/files/documents/sk/prevadzky/asa trn/zberne dvory/zd2017.pdf

Odbor dopravy a komunálnych služieb

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania