Zastávka pri pietnom mieste

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Helena 23. marca 2017

Každodenné cestovanie autobusom do práce sa mi postaralo o znalosť počtu bezdomovcov využívajúcich toalety cintorína na T.Vansovej. Správca cintorína bol upozornený avšak reakcia žiadna. Páni bezdomovci sú na autobusovej zastávke nepretržite. V ranných hodinách v obmedzenom počte, v poobedných tak po päť... mohli by sa mestsky policajti vyskytovať na cintoríne a v jeho okolí častejšie? Zabranit bezdomovcom znecistovat verejné priestranstvo? Mohlo by mesto apelovať na správcu cintorína aby asocialne osoby nevyužívali toalety na pietnom mieste?

24. marec 2017

Dominika

Zastavka oproti tejto (cez cestu) je zial v rovnako zufalom stave...
24. marec 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
pán bez domova, ktorý je odfotografovaný v tomto podnete, bol asi dva týždne v nemocnici, sanitku mal privolanú do nocľahárne. Žiaľ, neboli sme informovaní o jeho prepustení, náhodou ho objavila naša sociálna pracovníčka. Už včera sme mu urýchlene podali žiadosť o umiestnenie do zariadenia sociálnych služieb.

Odbor sociálny
24. marec 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
s obsahom podnetu budú oboznámené hliadky mestskej polície, ktoré zamerajú pri hliadkovej činnosti pozornosť na znečisťovanie verejných priestranstiev, prípadne iné protiprávne konanie, ktorého sa osoby bez domova na predmetnom mieste dopúšťajú.
V prípade, ak opäť zaregistrujete protiprávne konanie, oznámte nám to prosím na tel. čísle 159 v čase jeho konania. Na miesto bude vyslaná hliadka.
Je však potrebné upozorniť na skutočnosť, že pokiaľ osoba bez domova neporušuje zákony alebo nariadenia mesta, nedopúšťa sa protiprávneho konania a nie je dôvod na zásah zo strany polície ani na jej vykázanie z verejne prístupného objektu, v tomto prípade autobusovej zastávky.

Mestská polícia mesta Trnava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania