Nový zberný dvor

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
MBN 26. marca 2017

Na ulici Žarnova nám vyrastá nový zberný dvor.Dajú to odstrániť kompetentný.

27. marec 2017

Mária

Marian, vo februári sa tam začali hromadiť prvé vrecia a zatiaľ sa to tam len kopí a kopí, vôbec to neodpratali: https://www.odkazprestarostu.sk/trnava/podnety/36948/smeti-pri-parkovisku. Dúfam, že pomôže tvoj podnet.
27. marec 2017

kolombo

A kto to mal odstrániť?Mesto?To je súkromný pozemok.
27. marec 2017

MBN

Kolombo ale sa mi zda,ze to už je mestské.Papuču tam vedeli dať keď tam stálo auto na tráve?Predsa aj tie tvárnice sú mestské vyhodené z mesta.
27. marec 2017

kolombo

Keď sa nemýlim,tak to je súkromný pozemok a tam má stáť polyfunkčná budova.Mestský pozemok by mal byť z opačnej strany a tam má stáť parkovisko.Papuče tam dávala MsP z dôvodu,že v zákone je uvedené,že nemôžte parkovať na verejne prístupnej zelene.Určte súhlasím s vami,že to vyzerá dosť škaredo.Mesto by mohlo aspoň vyzvať vlastníka pozemku na odstránenie čiernej skládky.Ale inak by mohli mestskí policajti pozrieť do mechov či náhodou sa tam nenájde nejaká adresa,veď chodia často okolo nemocnice.
27. marec 2017

Matúš G

Je to súkromný pozemok. Mesto to nemôže odpratať, iba vyzvať majiteľa aby to dal do poriadku. Následne to nahlási Okresnému úradu ktorí to rieši ako čiernu skládku. Ak stále nič tak to zas skončí na meste aby to odpratalo lebo je to v jeho katastri. Samozrejme potom môže pýtať náhradu za odstránenie ale to je na dlho. Je to taký začarovaný kruh. Ak sa mýlim v postupe tak ma opravte.
Ideálne riešenie je to vyčistiť v rámci dobrovoľníckej akcie.
27. marec 2017

navstevnik

Obec je povinná po prijatí oznámenia vo veci prenesenej kompetencie (zákon č. 416/2001 Z. z. o prechode niektorých kompetencií z orgánov štátnej správy na obce a vyššie územné celky v znení neskorších predpisov) ako príslušný správny orgán v zmysle zákona NR SR č. 223/2001 Z . z. o odpadoch a v súlade so zákonom č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov, začať správne konanie v súlade so zákonom č. 71/1967 Zb. o správnom konaní v znení neskorších predpisov a urobiť v spolupráci s obvodným úradom životného prostredia, všetky opatrenia pre nápravu skutkového stavu – to znamená odstrániť skládku.
27. marec 2017

kolombo

Tak ako vlastníka pozemku ani mesto nikto nedonúti odstrániť čierne skládky.Mesto musí urobiť v spolupráci s obvodným úradom životného prostredia opatrenia.......Takže konanie môže začať a týmto končí.Na prvom mieste je tvorca odpadu a ten je väčšinou neznámy....Mesto má vyčlenené peniaze na čierne skládky a tie keď vyčerpá,tak ten odpad tam ostane ...Treba sa ísť pozrieť na Medziháj-tzv hruškovu cestu,tam roky doslova kvitne odpad alebo na Farárske.
05. apríl 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
podnet sme zadali spolupracujúcej firme ako odstránenie nelegálnej skládky.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
07. apríl 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
neporiadok v tejto lokalite bol včera odstránený.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
11. apríl 2017

Matúš G

Vybavené.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania