Nebezpečné parkovanie v zákrute

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Roman 05. apríla 2017

Dobrý deň,

v tomto oblúku Kalinčiakovej ulice pri križovatke s ulicou Juraja Fándlyho pernamentne parkujú autá. Jedným kolesom na ceste a jedným kolesom na chodníku. Na chodníku takmer vždy nezostáva zákonom stanovený priestor pre prechod chodcov a ludia musia prechádzať po trávniku. Na ceste zase musia okoloidúce autá obchádzať odparkované autá vybočením do protismeru, pričom pre zákrutu nie je dobrý rozhľad.

Problém by mohol byť vyriešený nakreslením žltej čiary v dĺžke cca 80m od vchodu 60 po vchod 64 po pravej strane Kalinčiarkovej ulice smerom k cintorínu. Táto žltá čiara znemožní autám takto zle parkovať.

Autá môžu využiť náhradné parkovanie pri Bille, kde sú dve parkoviská.

Ďakujem

Roman

18. apríl 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
pokiaľ parkujúce vozidlá porušujú platný zákon č. 8/2009 Z. z., je potrebné túto informáciu oznámiť na bezplatné telefónne číslo 158 alebo 159. Nie je mysliteľné, aby sme vinou porušiteľov platnej legislatívy vyznačovali úseky ciest žltými čiarami, pretože by sa nám mesto zmenilo na jednu žltú zónu. Platné ustanovenie o povinnostiach vodičov pri zastavení a státí na chodníku bolo do zákona doplnené, aby boli jasne stanovené pravidlá a nemusel sa duplicitne riešiť stále ten istý problém. Vzhľadom k vyššie uvedeným skutočnostiam žltá čiara nebude vyznačená.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
23. apríl 2017

Roman

Dobrý deň,

Ďakujem za odprezentovanie Vašeho stanoviska...rozumiem, že nie je možné na každej ulici vyznačiť zákaz zastavenia.

V tomto prípade je ale žiadosť opodstatnená z nasledovných dôvodov:
- križovatka je netradičného charakteru(Ttvar + odbočka do dvora), čo navodzuje mylný postoj, že je tu môžné parkovať
- križovatka je celá v zákrute, takže je tam rizikové akékoľvek státie a zastavenie(viď priložená aktualizácia situácie podvečer)
- je lepšia prevencia nezákonného stavu(názornejším vyznačením nedovoleného státia) ako jeho pokutovanie
- lokalita je zrejme na okraji záujmu mestkej polície, inak by tam každý deň dávali pokuty za neoprávnené parkovanie

Prosím teda o prehodnotenie stanoviska a riešenie situácie. Verím, že názorný zákaz zastavenia budú vodiči rešpektovať.

Len pre zaujímavosť, na opačnej strane cesty toho istého úseku je značka B34(zákaz zastavenia) od križovatky Kalinčiaková-Agátová po križovatku Kalinčiaková-Juraja Fándlyho

Ďakujem

Roman
01. máj 2017

kolombo

Roman a kde majú ľudia čo tam bývajú parkovať?Osobne my to môže byť jedno,lebo ja tam nebývam.Ale zas chodím na aute tadiaľ dosť často,tak môžem povedať,že nič tam nie je nebezpečné.Pokiaľ sa nespraví parkovacia politika,tak treba byť trocha tolerantní.
20. júl 2017

Roman

Dobrý deň, Kolombo,

hneď oproti rotunde(pri Bile) je napríklad celkom voľné parkovisko a je iba cca 50m od inkriminovanej križovatky. Tých pár aut parkujúcich v križovatke by sa tam určite zmestilo.

Nechápem, prečo by sme mali tolerovať parkovanie aut v križovatke, zákrute a ešte aj na chodníku.

Keď ideš peši po tomto chodníku s kočíkom, tak ani nemôžeš prejsť.
Keď vychádzaš autom z ulice Juraja Fándlyho do ľava na ulicu Kalinčiaková, tak musíš prejsť prakticky do protismeru.

Myslím, že som tolerantný človek ale toto podľa mňa nie je v poriadku.

Roman
20. júl 2017

Roman

Dobrý deň,

podnet nepovažujem za vyriešený, nakoľko sa tam situácia vôbec nezlepšila a hliadku MsP, ktorá by riešila tento problém som tam ešte nezaznamenal. Stav ako je na fotkách je tam v obmenách počas celého dňa skoro každý deň.

Ďakujem

Roman
28. január 2018

Roman

Dobrý deň,

podnet stále nevyriešený, nakoľko autá ani nedodržiavajú zákonom stanovenú voľnú šírku chodníka najmenej 1,5 m ani nestoja v dostatočnej vzdialenosti od križovatky. Mestká polícia to vôbec nerieši a ani nemá kapacity to riešiť. Preto by bolo vhodné toto nezákonné parkovanie vyznačiť aj dopravným značením...verím, že slušní vodiči by takto už neparkovali.

Ďakujem

Roman
30. august 2019

Roman

Dobrý deň,

podnet vyše dva roky od nahlásenia stále nie je vyriešený.

Vozidlá státim na chodníku pernamentne(každý deň) porušujú zákon, nakoľko inak sa tam ani stáť nedá, keďže chodník má necelé 2m. Ak by nestáli na chodník ale na ceste, tak na ceste zase neostáva 3m v každom pruhu pre prejazd aut.

Za celý čas som ešte ani raz na danom úseku nevidel riešiť tento problém zo strany mestkej polícii. Zvyčajna formulka o nahlásení priestupku a následnom vyslaní hliadky je v tomto prípade úplne zbytočná, lebo priestupkom je tu každodenné státie vozidiel, ktoré sa tu deje pernamentne.

Prosím o doriešenie formou žltej čiary, nakoľko nie je možné iné trvalé riešenie tohto problému bez neustáleho pokutovania.

Ďakujem

Roman

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania