Výmena okien ZŠs MŠ Modranka

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Marián Blažo 02. mája 2013

Pred niekolkymi rokmi bola vykonaná rekonštrukcia oboch budov ZŠsMŠ Modranka výmenou striech, zateplenim budov a výmenou okien na 1.budove ZŠ. Na 2 budove sa nachadzajú povodné okná cez ktoré v zime prechádza chlad dnu a teplo uniká von. V budove sa nachádzajú 3 triedy škôlkarov 2 triedy školákov a kuchyňa s jedálnou. V poslednom období sa vyskytuju pravidelné krádeže v objektu budovy cez už nezavieratelné okná. Samotná riaditelka školy pani Jančichová sa obrátila na príslušný úrad so žiadosťou o výmenu okien. Bolo jej povedané samozrejme že peniaze na to nie sú a taktiež sa našlo riešenie lahko otvoritelných okien v priskutkovaní !!! okien napevno o rám okna !!! tam kde sedia prváci a druháci. Tak toto je už moc na 21 storočie ! Keby sa to vymenilo naraz tak mohol byť s tým pokoj. Samozrejme peniaze na obnovu pešej zony v sume 2 miliony € a obnova kamenného mlynu v cene 200.tis. € tj veci ktoré uvidia hlavne turisti prechadzajúci Trnavou sú ale peňazí na výmenu okien ktoré sú v dezolátnom stave a cez leto sa nebude dat v triedach poriadne vyvetrať niet ! Ide predsa o naše (vaše) deti a toto je situácia hraničiaca so zdravým rozumom takto vyriešiť problém. Skúste si vy na radnici v parlamente prípadne na mestskom úrade vypnúť v lete klimatizáciu,vzduchotechniku a priskrutkovať okná ! Veď pri letných teplotách z posledných rokov ide o zdravie detí ! Preto vás žiadam aby sa tento problém vyriešil z nejakého rezervného fondu v čo najkrašom čase. Ďakujem za pochopenie.

07. máj 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Pripájam stanovisko odboru vzdelávania, športu a kultúry:
Vzhľadom na vzniknutú situáciu pripravuje mesto výmenu okien na prízemí budovy B, ktorá bude zrealizovaná cez letné prázdniny. Okná na poschodí budú zaradené do návrhu rozpočtu na rok 2014.

Gmitterová, ÚKaM
07. máj 2013

Jana Zvolenská

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať prečo sa nemôžu vymeniť všetky okná na jeden krát...to naozaj zdravie detí pôjde na druhú kolaj? Uvediem príklad: na jar som bola v škôlke na tvorivých dielňa a dvoje termo ponožky mi boli málo, lebo cez okná tak veľmi fučalo, že sa pri nich ani nedalo sedieť a naše deti tam musia byť celý deň, nie je toto trošku na zamyslenie? Určite by ste nechceli byť na ich mieste. Ďakujem za pochopenie
19. jún 2013

Mirka

Súhlasím, prečo sa neurobí celá budova naraz? Nech sa nikto nehnevá, ale pešia zóna sa prerábala min. 3 krát, vždy sa tam naliali obrovské peniaze a efekt žiadny nakoľko si vždy po rekonštrukcii niekto zmyslel že sa idú opravovať rozvody (plyn, voda, optika....) a zase sa búralo čo sa zrekonštruovalo. Ak by bola anketa určite by som nesúhlasila s obnovou pešej zóny. Dáte prísľub min. na 15 rokov že sa nebudú robiť ďalšie projekty ? Určite by bolo vhodné zvážiť navýšenie položky z rezervného fondu.
14. október 2013

Marián

Problém vyriešený - okná všetky vymenené. Dakujem za všetky deti.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania